Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'We hebben geprobeerd een volledig nieuwe cultuur te creƫren'

7 augustus 2020 08:54 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "We hebben geprobeerd een volledig nieuwe cultuur te creƫren"; image source: Pro Shots

Algemeen directeur Toon Gerbrands geeft in gesprek met het Eindhovens Dagblad aan dat de clubleiding heeft geprobeerd om een volledig nieuwe cultuur te creƫren bij PSV. "Dat kan alleen als je een keer helemaal doorpakt. Eens in de zoveel jaren gebeurt zoiets een keer bij een voetbalclub", aldus Gerbrands. "Daarbij neem je soms ook afscheid van mensen die bij je club een goede staat van dienst hebben opgebouwd en prijzen hebben gewonnen. We hebben de situatie bij PSV vanaf maart heel grondig kunnen analyseren en samen met Roger Schmidt gekeken hoe we de gewenste vernieuwingen konden bereiken en tegelijkertijd de clubcultuur konden behouden.

Gerbrands gaat verder: "Met AndrƩ Ooijer en Boudewijn Zenden hebben we mannen aan boord die op het allerhoogste niveau geschitterd hebben en respect genieten bij de nieuwe trainersploeg. Ooijer heeft voor onze club bijvoorbeeld een heel belangrijke rol en houdt de verbinding naar de jeugdopleiding en Ernest Faber."

De ambities van PSV zijn nog altijd hetzelfde. "De corona-crisis heeft zeker impact, maar wij hebben de mogelijkheid om ons te versterken. Met onze coach kijken we met het nodige geduld naar enkele gerichte aanwinsten en de verwachting is dat de transfermarkt dit jaar heel laat pas op gang komt. In de voetballerij lopen nu zoveel dingen door elkaar heen, dat sommige clubdirecteuren en zaakwaarnemers niet eens de telefoon opnemen", zo geeft hij aan. "Naast de ambitie om ons te versterken, denken we ook dat er meer dan vorig jaar te halen is uit de huidige selectie."

Meer op ED.nl
Tags

gerbrands ooijer aanwinsten allerhoogste boord clubdirecteuren corona doorpakt faber geschitterd roger schmidt trainersploeg verbinding vernieuwingen zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.830 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afkeer belgie berghuis boer bruma daguardo dak dame dumfries gakpo gravenberch jong klompje kopman kruijswijk linksbuiten malen nederland nos oekraine onzin oranje poels promes roglic roon teze tour weghorst zizou