Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Er is in Zeist geen visie'

9 augustus 2020 11:48 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Er is in Zeist geen visie"; image source: Pro Shots

In gesprek met de NOS geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan niet te spreken te zijn over het handelen van de KNVB afgelopen maanden. "Als iets duidelijk is geweest is dat er geen één gezicht geweest is. Ze zijn niet duidelijk geweest richting de politiek. Dit is de kans nu om door te pakken", aldus Gerbrands. "Er is in Zeist geen visie. In de Premier League zeggen ze 'zo gaan we het doen'. In Amerika bij de grote sporten zeggen ze ook 'zo gaan we het doen'. Hier discussiëren we alles weg en worden er compromissen gesloten en kom je er niet uit met stemverhoudingen. Als deze crisis bewezen heeft dat iets niet werkt, is dat dit model."

De KNVB had in Den Haag wel een plan ingediend. "Daar is toen gezegd dat daar geen geld voor gegeven werd. Alle Europees spelende clubs hebben toen wel geld gegeven. We zijn nu een paar maanden verder en ik zie nergens urgentie. Ik zie nergens clubs omvallen of vragen om hulp", zo geeft hij aan. "Met andere woorden: er is een exercitie geweest en nu gaan we weer vrolijk over naar de orde van de dag."

De zogeheten veranderagenda mislukte eerder ook al. "Het is een slap aftreksel geworden van wat we wilden bereiken. Iets minder ploegen in de competitie en iets meer ruimte voor de ploegen die Europees spelen. Het wordt allemaal uit gediscussieerd met stemverhoudingen. Dat lukt dus niet", zegt hij daarover. " Het is polderen. Dat kan soms goede dingen hebben, maar soms is het ook leiderschap en duidelijke bevoegdheden. Het betekent ook, en dat geldt ook voor een club als PSV, dat je soms ruimte moet weggeven zodat de leiders de ruimte wel kunnen nemen. Ik hoef het niet overal mee eens te zijn."

Gerbrands hoopt dat de ogen bij iedereen nu geopend zijn. "Wat we nu hebben meegemaakt met de beslissingen over hoe we de competitie zouden afronden, hoe er met het geld wordt omgegaan en met alle urgentie hoop ik dat dit het moment is dat iedereen zegt dat we een crisis hebben meegemaakt en dat is niet goed gegaan, dus het moet anders", aldus de algemeen directeur van PSV. "Als we over een jaar weer hier zitten en er is niets gebeurd, dan maak ik niet meer mee dat er iets gaat veranderen."

Een jaar geleden luidde Gerbrands in een groot interview met Voetbal International ook al de noodklok. Effect had het echter niet. "Ik werd een paar weken later gebeld hoeveel reacties daarop gekomen waren. Nul", is hij duidelijk.

Meer op NOS.nl


Tags

gerbrands zeist knvb stemverhoudingen afronden aftreksel amerika bevoegdheden compromissen discussieren exercitie gediscussieerd luidde noodklok nos polderen slap veranderagenda vrolijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.988 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

almelo antognoni baumgartl boer boscagli bruma crockett dumfries emmen eredivisie gakpo heracles ihattaren jong lindsaywilson madueke malen mauro mvogo piroe romero rosario sadilek sangare schmidt sir teze tinus viergever zahavi