Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Noni Madueke is speciaal'

10 augustus 2020 00:30 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Noni Madueke is speciaal"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf is Roger Schmidt vol lof over Noni Madueke. De jonge Engelsman is volgens de trainer speciaal en niet alleen vanwege zijn fysiek. "Hij is ook in staat de situatie te lezen, in de juiste ruimtes te komen en daarmee op de juiste plaats te zijn", aldus Schmidt. "Daar heeft hij een goed gevoel voor, met zijn timing. Technisch heeft hij de skills in de één-tegen-één. Hij is klaar om voor een plek in het team te vechten."

Ook is de Duitser erg te spreken over Mauro Júnior. De van origine aanvaller speelde in beide oefenwedstrijden als linksback. "Natuurlijk stond hij positioneel nog niet altijd goed, maar Mauro is een heel goede speler aan de bal, goed in de één-tegen-één, heeft een groot loopvermogen en een heel goede mentaliteit", zegt hij daarover.


Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt madueke roger mauro origine positioneel skills telegraaf timing

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Hou 'm met beide benen op de grond, behalve als ie ze der in moet koppen;-)
+1/-0

2 maanden geleden
OT: Vanenburg terug naar Ajax, Luc Nilis naar Turkije.... zijn wij definitief afgestapt van dergelijke jongens (terug) te halen? Onze jonkies zouden er genoeg van kunnen leren.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Ja ik snap de gedachte, er zijn echter zoveel (ook niet ras-psv’ers) waar ze van kunnen leren en al die psv mannen moeten ook maar willen hè..
+2/-0

 
2 maanden geleden
Een paar jaar geleden leek dat de strategie van PSV te zijn geworden. Het zal aan mij liggen maar ik schaal jongens als Ooijer, Faber en (in mindere mate) Zenden anders in dan de eerder genoemde 2. Volgens mij kun je niet genoeg ‘eiigen jongens’ in je organisatie hebben. Dat zijn doorgaans minder ‘voorbijgangers types’ dan die trainers die hun eigen mensen meenemen.
+1/-2

 
2 maanden geleden
Ja zeker, dat ‘passantenargument’ is een goeie. Heeft zeker de voorkeur. Het lijkt mij toch lastig om dat voor elkaar te blijven krijgen. Niet iedere voetballer is ook geschikt voor andere rollen in een organisatie. En te veel van het goede kan je ook in de kont bijten: zie Bommel en Schoonpa.

Dan is de vraag inderdaad: staat dat beleid nog overeind gezien de cultuuromslag die men poogt te doen?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik schat Vanenburg een stuk hoger in dan Ooijer eigenlijk maar wat weet ik ervan. Ik had in ieder geval wel het gevoel van een gemiste kans.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Vraag is alleen of Vanenburg interesse heeft om dagelijks als assistent-trainer op het veld te staan bij een eerste elftal, want dat is wat André Ooijer nu doet. Vanenburg gaat nu een paar uur per week de jeugd trainen.

Doet overigens niets af aan het feit dat je zulke oud-spelers altijd moet proberen vast te leggen, maar er moet natuurlijk wel ruimte voor zijn.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het ging niet om de functie maar om de skills. Maar goed, we zijn het eens lijkt me.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Een goed paard maakt nog geen goede ruiter @tony, en juist een mix van internen en externen is een gezonde samenstelling in elke organisatie.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Hmmm, waarom omdat het verdedigers zijn (Ooijer en Faber)?
Ooijer is heel goed vergelijkbaar met Vandenburg, qua achtergrond (beide bij onze vrienden uit Adam opgeleid en later veel meer jaren voor PSV gespeeld en dus PSV ers geworden).
Faber is NB een kind vd club...
Zenden is dat ook, maar ook veel minder voor PSV gespeeld en ook regelmatig met Ajax geflirt... niet echt n goed voorbeeld van n echte PSV man imo. Heeft aan de andere kant wel bij wereld clubs gespeeld (die mooi staan na PSV;-)

Bij mijn weten heeft Nilis zelfs gekozen voor vertrek bij PSV (naar VVV); Vaantje weet ik niet meer exact, vlg mij wilde hij zijn dochter begeleiden als tennis talent.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Idd. Luc ging naar VVV, ik betwijfel dat er binnen PSV veel mensen rouwig om waren. Wat een geweldige voetballer was hij.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ja @tony dat is jammer, maar hun zaak. We kunnen ze niet allemaal binnenboord halen/houden...

En wat Justifier hierboven zegt klopt ook
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het laatste wat ik wil is iedereen binnenboord halen. Echter het lijkt erop dat er een andere weg is ingeslagen. Waar Brands zoveel mogelijk oud PSV'ers om zich heen leek te willen lijkt JDJ een eigen gedachte te hebben. Dat is zijn goed recht echter persoonlijk heb ik meer met de situatie zoals die onder Brands was. Meer stabiliteit
+2/-3

 
2 maanden geleden
Mee eens, jongens die speciale kwaliteiten hebben en dat ook in de top hebben meegemaakt en een PSV hart hebben is altijd beter dan passanten, alhoewel je soms wel een goede passant kunt halen, mits die iets extra's heeft. We gaan hetzelfde scenario in als vorig jaar onder v Bommel. Lijkt alsof JdeJ niet veel heeft bij geleerd. Madueke heeft bewust voor PSV gekozen en niet als bankzitter bij een PL club om speeltijd te krijgen en zelf af te dwingen. Voorlopig een hele goede en ook verstandige keuze. Die zal dit seizoen zijn wedstrijdjes zeker gaan spelen en zich verder ontwikkelen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
John de Jong laat juist zien wel te hebben bijgeleerd aangezien je nu een technische staf hebt die complementair aan elkaar is. Daar was vorig jaar alles behalve sprake van.
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
2 maanden geleden
Omdat er nu een trainer van buitenaf is aangesteld die logischerwijs ook eigen assistenten meeneemt ga je nu opeens een probleem maken. Wat had je dan gewild? Ruud van Nistelrooy aangesteld als de nieuwe trainer en opnieuw iemand voor de groep gehad zonder serieuze ervaring als trainer? Ik weet nu al wat jouw reactie dan geweest zou zijn.

Wat een drama. We hebben een Duitse trainer die twee assistenten heeft meegenomen. Eerst ben je aan het roeptoeteren dat er een ervaren iemand voor de groep moet komen. Dan heb je een ervaren trainer en nu moet er opeens een oud-PSV'er komen?
+4/-0

2 maanden geleden
Gisteravond Bayer gezien, dit is het systeem wat Schmidt ook met PSV wil gaan spelen. Bayer trainer Herr Flick is ook voor tijdelijk aangesteld, net als in een ver verleden Guus Hiddink. In de voorbereiding vond ik vooral Jordan Teze erg sterk spelen, als hij zijn emoties onder bedwang kan houden, speelt hij voor mij rechts centraal, gaf samen met Boscagli niks weg, en deze twee vullen elkaar uitstekend aan. Ook vond ik Sam Lammers erg goed spelen, mag mss iets meer egoïstischer worden. Ben bang voor Cody Gakpo, zou erg jammer zijn is toch een van onze grootste talenten.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.988 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

almelo antognoni baumgartl boer boscagli bruma crockett dumfries emmen eredivisie gakpo heracles ihattaren jong lindsaywilson madueke malen mauro mvogo piroe romero rosario sadilek sangare schmidt sir teze tinus viergever zahavi