Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Uneken: 'Logisch dat wij meegaan in de speelstijl van het eerste elftal'

18 augustus 2020 10:11 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Peter Uneken: "Logisch dat wij meegaan in de speelstijl van het eerste elftal"; image source: Pro Shots

Ook Jong PSV zal komend seizoen in dezelfde speelstijl gaan spelen als het eerste elftal onder Roger Schmidt. Dat bevestigt trainer Peter Uneken in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "De spelers zitten soms dicht bij het eerste elftal, trainen mee of spelen zelfs wedstrijden mee. Dan is het logisch dat wij daarin meegaan", aldus Uneken.

Maandagavond werd een oefenduel tegen FC Eindhoven nog verloren. "Het scheelt vooral op accenten", zo geeft hij aan. "Qua organisatie hebben we stappen vooruit gezet. Daar houd ik me aan vast. Om ook iets over te houden aan wedstrijden tegen een tegenstander op dit niveau moeten we wel meer kansen creëren. Ik ben ervan overtuigd dat we die stap nog gaan zetten."

Meer op ED.nl




Tags

uneken meegaan speelstijl jong roger schmidt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Met alle respect voor Uneken maar het materiaal van PSV1 zal het al moeilijk genoeg krijgen met de speelvisie van Schmidt. Het verwachten dat deze groep jonge gasten dit systeem ingeslepen kan krijgen is echt een heel moeilijk verhaal. De speelstijl moet georienteerd zijn op het niet degraderen naar de Tweede Divisie. Talentvolle jongens moeten via het meetrainen met het eerste bekend gaan raken met de stijl van Schmidt, niet andersom.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat hangt mi. niet af van het niveau van spelers @P-hawk, in principe kan elke selectie een bepaalde speelwijze leren of erin slijpen. Vraag is uiteraard hoe goed de resultaten hiermee zullen zijn en de ene selectie is wellicht beter voor een bepaalde speelwijze geschikt, afhankelijk van de beschikbare spelers voor een bepaalde positie. Het kan ook zo maar zijn dat een coach in staat is de sterke punten van een speler te benutten door hem op een bepaalde positie neer te zetten, waarmee de mindere eigenschappen niet in de weg hoeven te zitten. Ik snap wat je bedoelt mbt. het ontwikkelen van jonge spelers, maar het lijkt er sterk op dat binnen PSV is gekozen voor een speelwijze voor langere termijn in alle gelederingen, eigenlijk iets wat ajax al sinds tijden doet.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij is dat de cultuur verandering waar Gerbrands het over had...

Ik ben groot voorstander van deze koers wijziging qua manier van voetballen!
Indien Schmidt en de rest vd de technische leiding dit bij PSV erin krijgt, heb je gelijk een moderne en aantrekkelijke manier van voetbal gecreëerd, waarmee PSV zichzelf kan identificeren en naam kan maken als eerste in Nederland!!

Dit past ook uitstekend bij het karakter van de regio Eindhoven: innovatief en vooruitstrevend, echt n Brainport exponent op sport/ voetbal gebied, dat zou fantastisch zijn!
+5/-0

 
3 jaar geleden
Kijk, met zo'n positieve instelling kunnen we iets @psvaltijd1. Bij de pakken neerzitten of klagen hoe slecht het allemaal is, heeft nog nooit iets gebracht. Kan best zijn dat het tijd gaat kosten, en de laatste tijd ging niet zoals we met z'n allen graag willen, maar PSV slaat een op technisch/tactisch gebied een nieuwe weg in. De druk om dit te realiseren op Schmidt en zijn staf zal best groot zijn, maar daarom is het voor hem tegelijkertijd ook een grote uitdaging, zeker als je ziet dat het ook op lagere elftallen uitgevoerd moet gaan worden. Dit alles past mi. prima in het plaatje van de laatste jaren waar er een stevige basis onder de JO is gelegd en bv. ook richting sponsoren de nodige acties zijn ondernomen. Het zal zeker op LT zijn vruchten moeten gaan afwerpen, nog mooier als het op KT gaat opleveren. Financieel lopen we achter op veel clubs in Europa, maar met een gericht goed beleid kun je de achterstand we degelijk gaan inlopen. Daar gaan we voor!
+2/-0

3 jaar geleden
Hoe kun je nou tevreden zijn over een wedstrijd die je verliest en waarin je bovendien nauwelijks een fatsoenlijke kans creëert?

Pure armoede.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Al jaren niks jong PSV. Steeds hetzelfde gelul. Bijna alles wordt verloren. Breekt bijna niemand door ook. Zonde van het geld.
+1/-0

3 jaar geleden
Voor talentontwikkeling is het noodzakelijk dat JPSV op KKD niveau blijft en op het eind van het seizoen niet naar de 2e divisie degradeerd.Het jong team met de minste punten gaat naar de 2e divisie. JAZ en Jajax schat ik hoger in dan JPSV. J Utrecht wint in een oefenwedstrijd van Jajax. Wil niet alles zeggen maar geeft toch aan dat die jong Utrechters niet bij voorbaat degraderen.Hopelijk komt er bij jong nog wat kwaliteit bij want tegen FCE was het niet veel.
+1/-0

3 jaar geleden
Het is belangrijk dat er binnen de club een bepaalde voetbalvisie wordt gekozen en dat deze door de hele club wordt toegepast. Ik ben erg blij dat we eindelijk zijn afgestapt van de angsthazenfilosofie, waarbij we staan te juichen als we met samengeknepen billen thuis van een degradatiekandidaat hebben gewonnen, dat het enkel om resultaat gaat. We zijn als supporters qua veldspel alles behalve verwend de laatste jaren. PSV verkoopt entertainment en zal dat dus ook moeten bieden. Als Lyon, RBL halve finale CL kunnen halen en Shaktar halve finale EL, zijn er voor PSV ook nog altijd kansen. Natuurlijk moet je wat geluk hebben met de loting, maar het kan. Ajax heeft het de afgelopen jaren bewezen. Heel blij dat we van die negatieve afwachtende houding af gaan stappen. Attractief spel verhoogd tevens de waarde van de spelers. Het is niet voor niks dat ze in Amsterdam meer dan het dubbele krijgen voor een speler dan wij in Eindhoven. Goed voetbal is dus een must om de ambitie van top 32 waar te maken. Jammer dat men zich dat nu pas realiseert.
+3/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje