Transparent
Inloggen
Sluiten

Marco Timmer: 'Pablo Rosario lijkt op het middenveld wel vrij zeker van een basisplaats'

19 augustus 2020 14:51 - VI TV
Foto: Pro Shots

Marco Timmer: "Pablo Rosario lijkt op het middenveld wel vrij zeker van een basisplaats"; image source: Pro Shots

Voetbal International-clubwatcher Marco Timmer verwacht dat Pablo Rosario ook onder Roger Schmidt kan rekenen op een basisplaats. Dat geeft hij aan in een uitgebreid item van VI TV. "Het is op het middenveld nog erg puzzelen bij PSV, maar Rosario lijkt wel vrij zeker", aldus Timmer.

Stef de Bont, die namens Voetbal International aanwezig was bij het trainingskamp van PSV in Duitsland, kan dat alleen maar beamen. "Hij maakte in mijn ogen een heel goede indruk op het trainingskamp", zo geeft hij aan. "Ik had ook het idee dat hij wat losser was. Dat hij de oude Rosario was van zijn begin bij PSV. Ook de voetballer, want dat kan hij natuurlijk wel heel goed. Daarvoor is hij toen ook bij Almere weggehaald. Ik denk dat hij echt zijn plek kan pakken."

Ook Timmer vindt dat de middenvelder in zijn beginperiode bij PSV heeft laten zien dat hij uitstekend kan voetballen. "Hij werd onder Van Bommel international in zijn eerste jaar. Hij deed het toen echt fantastisch. Elke bal was goed naar voren. Hij was tussen de linies door en goed overal bij betrokken. Hij haalde dus het Nederlands elftal en werd een jaar vervolgens later aanvoerder gemaakt. Het werkte niet meer en hij liep een beetje met de ziel onder zijn arm rond. Misschien dat hij nu weer gaat opleven, want dat hij kan voetballen is wel duidelijk. Ook als centrale verdediger tegen Vitesse deed hij het naar behoren."

Meer op VI TV
Tags

rosario timmer trainingskamp beamen beginperiode bommel bont duitsland losser opleven puzzelen roger schmidt stef vitesse weggehaald ziel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Nou dat wordt weer jaar balletjes breed en terug kijken.
Absoluut ongeschikt voor PSV1, dat heeft hij ruimschoots bewezen.
+4/-10

12 maanden geleden
Dat heeft hij ook wel verdiend gezien de voorgaande jaren. Onbetwiste topper. De topclubs in het buitenland zullen hem wel binnenkort wegkapen. ;)
+4/-3

ittiespinazie (geschorst)
12 maanden geleden
Dan neem ik Roger Schmidt bij deze niet meer serieus en vervliegt in 1 klap alle hoop op een kampioenschap.
Nog een jaar naar deze prutser kijken ga ik niet meer redden, nou Zoet nog in de goal en het circus is weer compleet.
Rosario ...de grootste prutser die ik ooit bij PSV heb gezien, dit kan niet waar zijn.
+5/-11

 
12 maanden geleden
Jou nemen we ook niet serieus. Maak je niet zo druk.
+12/-3

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Zoet maakt bij mij een uitstekende indruk. Die is aardig op weg om weer op het niveau van pak em beet anderhalf jaar geleden te komen. Die maakt bij mij een betere indruk als Unnerstall momenteel.
+2/-2

12 maanden geleden
Volgens mij liep iedereen de polonaise toen hij net kwam kijken bij PSV 1. Nu kan hij er niets meer van...

Ik denk/hoop zelf dat hij zich kan herpakken, maar het kan ook zijn dat de wond van het uitjoelen nooit meer zal helen. We gaan het meemaken!
+14/-3

 
Maolicare (geschorst)
12 maanden geleden
Sommige dachten inderdaad dat hij veel potentie had om een volwaardig PSV1 voetballer te worden, een paar jaar later blijkt dat COMPLEET niet zo te zijn en kunnen hun meningen zijn veranderd! Blijkbaar zijn er hier 20 fans van hem die alles qua realiteit niet aankunnen en lopen te minnen als een klein kind.
+2/-1

Tony the Tiger (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Volgens mij zit het probleem bij ons middenveld al jaren in de mix van spelers in plaats van de individuen. Zowel Hendrix en Pablo kunnen met goede spelers om zich heen prima als meest defensieve middenvelder spelen. Iemand statistieken van Rosario die aantonen dat hij er werkelijk niets van zou kunnen zoals hier geregeld wordt beweerd?
+10/-4

 
ittiespinazie (geschorst)
12 maanden geleden
als je na 2 jaar rosario kijken statistieken nodig hebt om aan te tonen dat hij er geen zak van kan dan kun je beter een andere hobby zoeken.
+8/-12

 
12 maanden geleden
Als je werkelijk deze onzin vol blijft houden, is het vooral de vraag of jij wel de juiste hobby hebt
+11/-2

 
12 maanden geleden
Popeye probeert je te irriteren, hij heeft aandacht nodig. Heeft waarschijnlijk een strenge moeder.
+9/-1

 
Maolicare (geschorst)
12 maanden geleden
Is het onzin wat hij zegt? Rosario is helaas, want het lijkt wel om sommige hier zijn persoonlijke vrienden zijn of een relatie met hem hebben want kritiek op deze middelmatige speler is uit den boze, geen speler die PSV beter maakt, eerder stukken zwakker. Dat is zelfs geen persoonlijke mening maar gewoon statistieken en iedere wedstrijd kijken...
+3/-2

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Denk ik soms ook, er zitten vast familieleden te posten hier.

Rosario heeft alleen het eerste half jaar onder Van Bommel goed gespeeld. Maar toen speelde iedereen goed.

Maar het gaat niet om Rosario, er zijn nog meer zwakke broeders in de selectie. Dat is toch wat we allemaal willen, dat PSV weer een goed elftal heeft? De poppetjes zijn daar ondergeschikt aan.

Behalve als je een persoonlijke band met een speler hebt natuurlijk. Ik denk soms ook dat John De Jong hier zelf zit posten. Hoe kan hij anders nog zoveel krediet hebben bij sommigen? Op dit moment is dat heel laag. Aan hem om de komende weken wel met echte aanwinsten te komen.
+3/-2

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Kritiek op middelmatig kritiek mag toch ook? Of is de ene kritiek heilig en de andere weer onzin en/of eigen belang ivb met familiebanden of vriendschap? Das nmlk gezeik.
+2/-1

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Opvallend @spinazie dat trainers van Bommel en ook Schmidt daar anders over denken. Zover ik het kan inschatten zijn zowel Rosario maar vooral Hendrix sterk in de controle, en dat deden ze van wat ik gezien heb goed vorig jaar. Ondanks dat Hendrix ook een goede dieptepass heeft, heb ik daar vorig jaar bar weinig van gezien. Als je je verdiept hoe Bommel tegen het voetbal aankijkt begrijp ik wel dat ze veel speelden, in de controle, iets waar Bommel het altijd veel over heeft.(Heeft ie dat van schoonpa geërfd als je naar de WK2010 selectie kijkt met Bommel/deJong?). Dat het resultaat er niet was is pratende over het middenveld gewoonweg dat er geen bijbehorende creatieve middenvelder was die constant op niveau speelde, van Pereiro tot Ihattaren toe. Heel frustrerend voor een trainer.
+5/-1

 
12 maanden geleden
@Pvh25, maar die moet hij wel echt als controlerende 'stofzuiger' voor de verdediging gaan spelen. Dan zie ik ook een rol voor hem.
Maar Rosario moet niet het spel gaan sturen, zoals hij op de foto doet. Op dat gebied heb ik wel mijn twijfels tav zijn kwaliteiten. Daarvoor heb ik hem te vaak een bal aan zien nemen terwijl hij echt helemaal vrij stond, om dan niet om te gaan draaien en hem naar een middenvelder te spelen, maar hem weer terug naar de CV's te schieten. Iemand met veel spelinzicht zou dat nmm niet doen want die heeft dan allang gezien dat hij helemaal vrij staat, en welke andere mogelijkheden er zijn.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Zekers @wouterik, het spelverdelen lijkt niet z'n sterkste kant. Kan me ook niet voorstellen dat Schmidt hem daar voor gaat gebruiken(ik verwacht daar nog wel een aankoop). Persoonlijk vind ik Hendrix een completere voetballer dan Rosario, hoewel de laatste 2 jaar jonger is en dat misschien wel kan bijhalen.
+1/-1

 
12 maanden geleden
Als Rosario het niveau van toen hij het NL elftal gehaald heeft weer kan halen dan is hij best bruikbaar. Toen ging elke bal naar voren, daarna alles alleen maar terug naar de CVs. Zelfs al haalt hij zijn beste spel ben ik bang dat hij niet goed genoeg is voor niveau wat wij na moeten streven. Dit is de belangrijkste positie van het elftal, die de verdediging moet ontlasten, het spel snel moet verdelen en de aanvallers in stelling te brengen. Ik heb hier geen vertrouwen meer in. Sterker nog, ik heb op deze positie nog meer vertrouwen in Hendrix dan in Pablo.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
12 maanden geleden
@spinazie: zal ik mijn hobbies zelf bepalen? De laatste die daar ook maar enige invloed op heeft is iemand die op een dergelijke manier zich denkt te moeten profileren
+6/-0

 
12 maanden geleden
He lekker, het afzeiken is weer in volle gang. Geef hem eerst nou eens een kans, deed het in het begin erg goed maar ja, afzeiken is zoveel leuker en makkelijker . . . .
+11/-3

 
ittiespinazie (geschorst)
12 maanden geleden
Geef hem eens een kans ?
Ben jij serieus ?
Als er iemand veel kansen heeft gehad en iedere keer weer heeft verzaakt is het Rosario wel.
+5/-11

 
Riverside (geschorst)
12 maanden geleden
Ik vind dat geen zeiken....dat is gewoon iemands mening, en als je het daar dan niet mee eens bent, kan dat, maar een ander zeikt niet, wanneer hij of zij het in een bepaalde speler niet zit zitten, dit heet een forum, vandaar, daarin worden meningen geuit, danwel positief/negatief en soms kun je iemand met feiten ergens op wijzen, maar dat is nu niet aan de orde!
+3/-5

 
12 maanden geleden
Iemand (keer op keer) uitschelden, belachelijk maken en elke fout uitvergroten heeft niks met je mening uiten te maken. Dat is afzeiken.

Zelfs onder berichten die niks met Rosario te maken hebben, verschijnen nog steeds regelmatig negatieve opmerkingen of grappen over hem. Ook op fb en andere fora. Terwijl PSV toch echt veel slechtere spelers heeft gehad. Zelfs een Manolev kreeg nooit zoveel stront over zich heen van de eigen supporters.

Puur en alleen omdat van Bommel hem aanvoerder maakte en in een slechte periode veels te lang liet staan, terwijl andere spelers wel (veelvuldig) werden gewisseld, hebben sommige "supporters" hun frustraties omgezet in persoonlijke afkeer zo lijkt. Bij voorbaat kan hij al niks meer goed doen.
+10/-1

12 maanden geleden
Doet me een beetje denken aan clubheld Luuk de Jong die na een wat mindere periode hier met de grond gelijk werd gemaakt. Naïef en kortzichtig. Geef iedereen toch een eerlijke kans. Vorig jaar was iedereen slecht door het ontbreken van een verbindende factor.
+8/-1

 
12 maanden geleden
Klopt Luuk is een held maar had in die periode gewoon even wissel moeten staan. Was niets mis mee geweest. Wellicht had psv dan meer punten gehaald en was Luuk weer eerder scherp en getriggert.

Rosario was toen is net kwam een hele leuke speler en gelijk al bij oranje en terecht. Sinds dat moment bij oranje is het enkel bergafwaarts gegaan. Alleen maar breed, terug uit, balverlies en niet snel genoeg meelopen/omschakelen. Van mij mag ie echt per direct naar een mooie Italiaanse club. Daar kan ie zo maar weer tot bloei komen. Zie het met Rosario én zoet bij psv beide niet meer lukken. Liever 2 andere op die plek, eerlijk is eerlijk.
+3/-0

12 maanden geleden
Goeie Podcast/ Interview, zie hieronder de link voor t hele verhaal:

https://www.vi.nl/video/schmidt-is-heel-erg-veel-met-ihattaren-beziglink

Veel van de punten die wij aanvoeren worden besproken, interessant!
+5/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
12 maanden geleden
In 1e instantie stellen de heren van VI dat Schmidt niet beter is dan zijn materiaal om vervolgens een minuut of 30 later te gaan beginnen over dat een je Bruma niet voor niets gehaald zal zijn en dus wel degelijk iets moet kunnen en mischien in een ander systeem wel eens de oude BRuma zou kunnen worden die al door Brands gehaald had kunnen worden. Als je goed nadenkt over deze podcast realisser je je dat het wel een beetje Jantje lacht, Jantje huilt niveau is. Leuk om te luisteren maar vind jij dat er een standpunt wordt ingenomen? Dank voor het delen, leuk om te luisteren tijdens mijn siesta gisteren.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Nou dat klopt wat je zegt, maar de heren journalisten zijn net zo opportunistisch als waarvan ze de voetbal wereld altijd van betichten... wij ook trouwens😆

Ik vind het wel prettig dat Timmer Wer terug is naar PSV bij VI en te prijzen dat ze zoveel tijd besteden aan ons mooie clubje, ook nog eens vrij toegankelijk!
Ik heb me paar jaar geleden afgemeld als VI lid omdat ik de focus te veel vond liggen op onze vrienden uit Adam en - tegen beter weten in - op Feyenoord. Nou snap ik wel dat de meeste mensen in t westen des lands wonen, maar dat wil niet zeggen dat ze niets met PSV hebben... enfin dat hoef ik jou en Binladen niet uit te leggen😉
+1/-0

 
12 maanden geleden
Er is maar één medewerker bij de VI waar ik überhaupt mijn oren spits en luister (of lees) wat hij te zeggen heeft en dat is Pieter Zwart. De rest lijkt er te zijn voor paginavulling. Dus dat klopt @tony, het is veel gelul bij VI om maar aandacht te krijgen.
+1/-0

12 maanden geleden
Rosario samen met een type ervaren middenvelder een loper ala van ginkel...heb je een top speler.
+2/-1

 
12 maanden geleden
Welke rol voor Rosario heb je dan op het oog?
+1/-0

12 maanden geleden
Bij duidelijk gebrek aan beter!

Rosario is van niveautje RKC en RJC.
Brands is hier schuld aan. Ook deze speler ga je aan de straatstenen kwijtraken. KK clubs kunnen hem niet betalen. En J de Jong heeft niet het niveau om hem maar ergens te slijten.
+3/-6

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

12 maanden geleden
Ittiespinazie neemt Roger Schmidt meteen al niet serieus, schei nou toch uit man!
+7/-1

12 maanden geleden
Als dit waar is heb ik al meteen geen zin meer in het aankomend seizoen. Al veel te veel kansen gehad. Ik dacht eerst misschien als centrale verdediger, maar in het laatste deel van de wedstrijd tegen Vitesse liet hij zien ook daar veel te kort voor te komen.
+1/-3

12 maanden geleden
Rosario mag me verbazen, het is een sympathieke, hardwerkende gast. En nog steeds er jong. Maar ik heb toch ook wel sterk m'n twijfels of hij de voetballende kwaliteiten heeft voor een topclub in Nederland.
+2/-1PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

backup basarnhem benfica berisha boateng boscagli dumfries eredivisie feyenoord galatasaray gokken ihattaren kwalitatief malen mand mauro midtjylland mwene obispo paok ramalho ring schmidt shevchenko spartak tank teze toptalenten viergever yonci