Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Over drie weken bepaal ik wie de eerste doelman wordt'

22 augustus 2020 00:07 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Over drie weken bepaal ik wie de eerste doelman wordt"; image source: Pro Shots

Dat Jeroen Zoet tegen Willem II de hele wedstrijd in het doel stond, betekent nog niet dat hij komend seizoen de eerste keeper van PSV zal worden. Dat gaf trainer Roger Schmidt na de wedstrijd aan tegenover Fox Sports. "Het zijn allebei goede keepers met hun sterke punten. Lars is erg lang en fysiek heel sterk. Jeroen is een goede keeper met veel ervaring en is goed aan de bal", aldus Schmidt. "Het is lastig om ze te vergelijken omdat hun stijl anders is, maar ik ben blij met ze allebei. Ze passen allebei in mijn systeem. Ik moet nog bepalen wie de eerste doelman wordt. Daar zal ik over drie weken over na gaan denken en dan neem ik een beslissing."

Ten opzichte van het duel tegen Vitesse had de Duitser weer verbeteringen gezien bij zijn ploeg. "Het was een goede wedstrijd en we hadden erg goede momenten. De balans was niet altijd goed, maar we weten dat we daar nog steeds aan moeten werken", zo gaf hij aan. "Zeker in balbezit zag ik goede aanvallen. Ik ben tevreden met het optreden van de spelers, ook zeker van de jonge spelers aan het eind. Zij deden hun best en dat was oké."

De ploeg stond niet altijd even compact op het veld. "Soms was het goed, maar soms waren we net te laat. We proberen het te doen en dat is nu het belangrijkste", zei hij daarover. "De spelers proberen uit te voeren wat wij bespreken en trainen. Soms zijn het een paar kleine dingen die zorgen dat het niet goed gaat. Zeker als je druk wil zetten op de bal, moet het begin goed zijn. Als dat in het begin niet goed gaat, kom je in de problemen. We moeten werken aan de timing van de pressing, maar over het algemeen ging het wel oké."




Tags

schmidt roger bepaal compact fox pressing stijl timing verbeteringen vitesse zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Als het kan Zoet voor een redelijk bedrag verkopen, en dat geld voor een LB of CV gebruiken. Hoe beter hij in de voorbereiding is, hoe beter hij te verkopen is.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Wat denk je voor hem te kunnen vangen? Was bij HFC afgelopen weekend. Hadden best een aardige linksback en kost waarschijnlijk 2 dozen Marsen
+1/-2

 
3 jaar geleden
Volgens mij proberen we dat al 3 zomers op rij, valt nog niet mee...er is gewoon geen enkele interesse in hem. Wellicht Utrecht?
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage