Transparent
Inloggen
Sluiten

Vanaf komend seizoen degradatie uit KKD mogelijk voor Jong-teams

27 augustus 2020 17:26 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Vanaf komend seizoen degradatie uit KKD mogelijk voor Jong-teams; image source: Pro Shots

Vanaf komend seizoen is het mogelijk dat de beloftenteams voor het eerst sinds 2013 kunnen degraderen uit de Keuken Kampioen Divisie. Het Eindhovens Dagblad zocht uit wat de voorwaarden zijn voordat een Jong-team naar de Tweede Divisie zal gaan. Alleen het laagst geklasseerde belofenteam kan degraderen en alleen mits het buiten de top-10 van de eindstand valt. Het is daarmee ook niet eens zeker dat er degradatie zal volgen, omdat als die betreffende ploeg op plek 11 tot en met 18 eindigt er mogelijk een beslissingswedstrijd nodig is. Dat gebeurt alleen mits een Jong-team kampioen is geworden in de Tweede Divisie. Die kampioen zal het dan in een tweeluik opnemen tegen het laagst geklasseerde Jong-team uit de Keuken Kampioen Divisie.

Als een Jong-team op de 19de of 20ste plek eindigt, kan het wel direct degraderen. Dit gebeurt dan echter alleen mits in de Tweede Divisie een Jong-team op de 1ste of 2de plek is geëindigd. In de Tweede Divisie zijn komend seizoen de beloftenteams van Sparta Rotterdam en FC Volendam actief. Toen het seizoen in maart werd afgebroken stonden de Rotterdammers op een 11de plek, terwijl Jong Volendam op de 17de plaats stond. Op basis van doelsaldo stonden ze niet helemaal onderaan.

Overigens mag een beloftenteam niet in dezelfde divisie uitkomen als het eerste elftal. Indien FC Volendam niet promoveert naar de Eredivisie of Sparta Rotterdam degradeert juist naar de Keuken Kampioen Divisie is promotie voor hun beloftenteam niet mogelijk.

Meer op ED.nl




Tags

jong degradatie volendam beloftenteam kkd sparta belofenteam beslissingswedstrijd degradeert eredivisie onderaan promotie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Mag voor Psv,geen item zijn.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje