Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Philipp Max tekent contract voor vier seizoenen

2 september 2020 10:01 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Philipp Max tekent contract voor vier seizoenen</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft PSV bevestigd dat Philipp Max de selectie van Roger Schmidt komt versterken. De linksback heeft een contract voor vier seizoenen getekend en komt over van FC Augsburg. PSV heeft daarmee ook direct een Olympische medaille-winnaar in de selectie, omdat Max met Duitsland op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 beslag wist te leggen op de zilveren medaille. In de finale was Brazilië na strafschoppen te sterk. De verdediger kwam als invaller drie keer in actie.

Technisch manager John de Jong geeft aan blij te zijn met de komst van de Duitser. "Philipp is een aanvallende back die zijn positie invult zoals wij dat graag zien", aldus De Jong. "Zelf heb ik hem op de Olympische Spelen in 2016 in een paar invalbeurten gezien. Ik was daar voor Lozano en Duitsland zat bij Mexico in de poule. Daarna hebben we hem vaak bij Augsburg zien spelen. Zijn ontwikkeling hebben we goed in kaart."

De Jong gaat verder: "Inmiddels heeft hij bijna 150 duels in de Bundesliga achter zijn naam en nu ontstond er een mogelijkheid om hem te halen. We zijn blij dat het is gelukt. Phillipp voegt naast zijn verdedigende kwaliteiten en drang naar voren ook routine toe en dat kunnen wij goed gebruiken."

Een transfer naar PSV is voor Max zelf een bewuste keuze geweest. "PSV heeft me laten blijken dat ze me al een hele tijd volgen en dat ze me echt graag willen hebben", zo geeft hij aan. "In de voorbije weken heb ik trainer Roger Schmidt een paar keer gesproken. Zijn manier van voetbal spreekt me erg aan. Net als de club PSV. Ze spelen hier altijd om de prijzen en dat wil ik ook. Het totaalplaatje klopt voor mij. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Meer op PSV.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

philipp jong augsburg duitsland medaille roger schmidt bundesliga drang invult janeiro lozano mexico phillipp routine totaalplaatje zilveren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Goede aankoop lijkt mij, maar waarom "maar" 4 jaar en geen 5 jaar?
+2/-2

 
10 maanden geleden
Omdat het anders helemaal goed zou zijn, en dat mag niet? Hoop dat ie de nieuwe mister PSV word.
+5/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
10 maanden geleden
Ik snap dat ook niet.
+1/-4

 
10 maanden geleden
Waarom geen 6 jaar, waarom geen 7 jaar. Hou toch op met zeuren joh en tel je zegeningen.
+16/-2

 
10 maanden geleden
Waarom direct zo onvriendelijk, ik zeur niet, ik vraag me het gewoon af, omdat meestal dit soort topaankopen voor 5 jaar vastgelegd worden, ik ben zeker blij dat we eindelijk een fatsoenlijke linksback kopen.
+4/-4

 
10 maanden geleden
Ik denk dat het geen 6 of 7 jaar is omdat Max dat zelf niet wil en/of dat PSV het bijhorende salaris niet wil/kan betalen. Want hoe langer het contract hoe hoger het jaarsalaris.
Mij lijkt 4 jaar helemaal niet zo verkeerd, je kan het immers ook nog tussentijds verlengen (geen idee welke clausules opgenomen zijn of afspraken hierover gemaakt zijn).
+2/-0

 
10 maanden geleden
Relax me jongen, is maar lekker sarco;-)
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
10 maanden geleden
Jammer dat we hier geen foto’s kunnen plaatsen anders had ik die van die hond en vlag nog eens geplaatst. Wat een slechte manier van reageren zeg
+1/-6

 
10 maanden geleden
Ze zijn in de onderhandelingen echt wel tot de Max gegaan..
+5/-0

10 maanden geleden
Gecreëerde kansen in Bundesliga sinds 2017
1. Joshua Kimmich (210)
2. Thomas Müller (203)
3. Philipp Max (198)
4. Thorgan Hazard (194)
5. Julian Brandt (184)
+12/-0

 
10 maanden geleden
Geen slecht rijtje
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Top aankoop, goed gedaan John de Jong!

@lindsaywilson : dat zijn indrukwekkende cijfers... veelbelovend

Welkom bij de club Max!

Go PSV go
+7/-0

10 maanden geleden
Het om de prijzen spelen,was het laatste zetje om hem voor Psv te doen kiezen.
Mooi om te horen,dat imo een waarschijnlijk kwalitatieve speler nog voor onze club en competitie besluit te kiezen.
Echter vraag ik mij af,nu onze grootste concurrent constant vele miljoenen weet binnen te slepen,hoe lang dat nog opgaat om die prijzen te spelen.
Op zijn minst,maak ik me daar lichtelijke zorgen over.
+5/-4

 
10 maanden geleden
Naast al mijn hoop optimisme en Porsitiviteit heb ook ik stiekem zo die vraag ergens in mijn realiteitszin een plaats gegeven, maar we mogen niet bvb opgeven, het is het vechten waard.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Genoeg voorbeelden vanuit het buitenland en ook in het verleden in NL: geld hoeft helemaal niets te zeggen over wie er kampioen wordt.
+5/-0

 
10 maanden geleden
Zoals je zegt,het hoeft niet;maar iedereen weet toch ergens wel dat money rules.
Maar goed we gaan het zien en sluit me natuurlijk zeker aan bij de woorden van Por.
De huid zo duur mogelijk verkopen en dan kan het onmogelijke mogelijk gemaakt worden.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Denk dat dat wel mee valt. Ze hebben ook veel hogere kosten dan ons met de salarissen en betalen ook meer voor inkomende transfers. Ik denk dat corona ze afgelopen seizoen al gered heeft, anders was AZ er met de hoofdprijs vandoor gegaan. Ook Feyenoord zat ze op de hielen en Ajax speelde gewoon ruk. Of er nu ook zoveel kwaliteit verschil zit tussen een speler van 8 of 15 miljoen kun je je ook afvragen. Tenslotte hebben ze altijd meer geld gehad, maar als je het zilver van voor 1975 weghaalt ontlopen we elkaar bijna niks. Als PSV slim en creatief blijft en niet de fouten van de afgelopen jaren herhaald loopt Amsterdam echt niet weg.
+5/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal mee eens
+2/-0

 
10 maanden geleden
Geld is belangrijk maar zegt naar mijn mening niet alles. Dat Ajax veel meer geld 'op de bank' heeft is niet van het laatste seizoen maar is al veel eerder ontstaan. In die tijd is PSV toch drie keer kampioen geworden. In het seizoen 2018 - 2019 is Ajax met heel veel hulp van KNVB, scheidsrechters en var kampioen geworden. Zonder die hulp was PSV kampioen geworden.In seizoen 2019 - 2020 stond op het moment dat de competitie werd afgebroken het rijke Ajax in punten gelijk met AZ. Prijzen winnen zal steeds minder vanzelfsprekend worden, maar ondanks het verschil in vermogen kunnen we het wel proberen.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Dat ajax kampioen is geworden door de VAR enz. slaat natuurlijk nergens op. Als PSV dat jaar uit bij ajax won dan waren ze idd kampioen geworden, dus ondanks het hebben van veel meer geld ligt het toch dicht bij elkaar.
Het zegt denk ik meer wat je met je geld doet dan hoeveel geld je hebt. Daarom maak ik mij ook wel wat zorgen, want afgelopen twee jaar haalt ajax wel gewoon goede spelers binnen met het geld dat ze hebben. Dat was voorheen wel eens anders. PSV moet ook echt niet nog een jaar hebben waarin alle transfers uiteindelijk op de bank terecht komen. Desalniettemin heb je nu een selectie waarmee je minimaal tweede mee moet worden.Twee gerichte aankopen erbij en dan geloof ik er wel in, al wordt het dan nog steeds moeilijk.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Dat PSV het in eerste instantie bij zichzelf moet zoeken is natuurlijk 100% waar, maar Ajax heeft gewoon een aantal bonus punten gekregen van de VAR en ook het veranderen van het competitieschema tegen de wil van de hele eredivisie in ten behoeve van 1 club is geen zuivere koffie. Ik zeg altijd maar als het loopt als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Maar denk je dat dat minder gaat worden?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ajax heeft al decennialang veel meer te besteden. Toch presteren ze al lange tijd minder dan PSV. Sinds 1975 is PSV 20x landskampioen geworden, Ajax 18x. Veel mensen realiseren zich dat niet. Heeft in mijn beleving te maken met twee dingen. Enerzijds wordt het tweeluik met Ajax door veel clubs als DE wedstrijden van het jaar gezien. Spelers en publiek geven 200%. Anderzijds is het de arrogantie die veel clubs de kop in willen drukken. Ook dat geeft extra motivatie.
+3/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Men zegt wel dat Ajax 3 sterren heeft, maar als we het nou eens op basis doen na het instellen van de betaald voetbal organisatie! Dus vanaf 1956! Dan heeft Ajax er maar 26 en PSV 21.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Interessant, zo leer je nog wat op dit netwerk.
+1/-0

10 maanden geleden
Een speler met een heel goede trap. Goede offensieve dreiging en die er verdedigt ook nog staat. Eindelijk zijn we verlost van de problemen op de linksbackpositie. Met de ontwikkeling van Teze en de revival van Rosario zijn we plots op flink wat plekken sterker. En dan hebben we al een droomvoorhoede overladen met talent. Nog een ervaren middenvelder erbij en het kan een mooi seizoen worden!
+3/-0

10 maanden geleden
We hebben een linksback! En nog een goeie ook (zoals het er nu naar uit ziet). Bovendien kan deze aankoop niet als een Roger Schmidt aankoop bestempeld worden. TC en scouting had deze jongen al lang op het oog. Als RS er dan ook nog eens achter staat denk ik dat we een goede keuze hebben gemaakt. Nog een of twee gerichte versterkingen (verdediging en middenveld) en ik zie het nieuwe seizoen weer met vertrouwen tegemoet!
+4/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Eindelijk , het gaat de goede kant uit . Nu Mauro vasthouden en niet verkopen , Hij wil zelf graag blijven. Wie anders moet de LB (Max) vervangen bij blessures? Mauro is veelzijdig , laat hem rijpen bij ons.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Mee eens!
+1/-0

10 maanden geleden
Nu nog een scorende middenvelder met ervaring langs rosario en een rcv.
+1/-0

10 maanden geleden
Wat een geweldige aankoop van John de Jong, beste Philipp Max je bent van harte welkom, succes. Nu nog een CV en van Ginkel als hij fit is.
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
10 maanden geleden
Zal nog moeten blijken?
+1/-2

10 maanden geleden
Wow! Knap werk van Sjonnie!
+6/-0

 
10 maanden geleden
Sjonnie is kei goed bezig!
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay afkeer belgie bruma daguardo dak dame dumfries elfrink irrelevant izecson jong kenners klompje kopman kruijswijk malen nederland nos onzin oranje roglic romero santos teze tour udinese vrouwlijke zaaf zizou