Transparent
Inloggen
Sluiten

ED: 'PSV niet in Superliga'

20 april 2000 12:08 - Eindhovens Dagblad

Verslaggever: Nvdl

PSV heeft met verbazing kennis genomen van de plannen voor een nieuwe Superliga met Europese topclubs. In die plannen is slechts een plaatst gereserveerd voor Ajax, als vertegenwoordiger van het Nederlands voetbal, PSV lijkt buiten de boot te vallen. Opvallend detail daarbij is dat,in de plannen, precies ?lle clubs van de G14 deel uitmaken van de nieuw te vormen Superliga, behalve PSV.

De midweekse competitie zou worden gefinancierd door mediamagnaten Murdoch en Kirch, alsmede de concerns Canal+ en Telefonica. Saillant detail hierbij is dat het Spaanse Telefonica een maand geleden het Nederlandse Endemol concern heeft overgenomen. Telefonica lijkt dus samen met Canal+ een grote rol te gaan spelen in het produceren van TV Beelden.

Van Raaij is niet bezorgd om deze ontwikkeling. "'Het is een competitie buiten de UEFA om. Ze willen er blijkbaar een gesloten systeem van maken. Ik vraag me af of het werkt. Ik vind het gek. Het is blijkbaar een mooi smoesje voor die clubs om met het tweede team in de nationale competities te mogen uitkomen. Het is een heel andere set-up dan de Atlantic League. Deze plannen hebben daar niets mee te maken. Ik zal de idee?n zeer zeker eens gaan bespreken tijdens een van de komende G14-vergaderingen', aldus de voorzitter.

Meer op Eindhovens Dagblad




Tags

superliga telefonica canal atlantic concern concerns endemol kirch lle mediamagnaten murdoch plaatst raaij set smoesje uefa vergaderingen vertegenwoordiger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage