Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB legt reglementair vast wat te doen indien competitie nogmaals wordt afgebroken

9 september 2020 14:45 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB legt reglementair vast wat te doen indien competitie nogmaals wordt afgebroken; image source: Pro Shots

Via de officiële website meldt de KNVB dat nu reglementair is vastgelegd wat er gebeurd indien de competitie in de toekomst nogmaals niet uitgespeeld kan worden. Dit na aanleiding van afgelopen seizoen waarbij zowel de competitie als het bekertoernooi vanwege de uitbraak van het coronavirus werd afgebroken. Daarbij zijn drie verschillende scenario's mogelijk. Indien niet alle teams minstens de helft van het aantal reguliere wedstrijden in de competitie heeft gespeeld, zullen alle uitslagen worden geschrapt. Er is dan geen ranglijst waarbij een kampioen wordt benoemd, Europese tickets worden verdeeld of promotie en degradatie plaats zal vinden.

Als de helft van het aantal wedstrijden wel is behaald, zal op basis van de ranglijst bepaald worden hoe de Europese tickets worden verdeeld. Er is alleen sprake van een kampioen als op moment van afbreken die ploeg de landstitel daadwerkelijk al behaald had. Dat geldt ook voor de ploegen die eventueel promoveren en degraderen. Als alle teams ten minste 85 procent van de wedstrijden hebben gespeeld, zal op basis van de ranglijst besloten worden wie er kampioen wordt, hoe de Europese tickets worden verdeeld en welke ploegen promoveren en degraderen.

Indien het toernooi om de KNVB Beker op moment van afbreken nog niet is voltooid zal in alle scenario's het bijbehorende Europese ticket naar de hoogste ploeg op de ranglijst van de Eredivisie gaan die zich niet kwalificeert voor de Champions League.

Meer op KNVB.nl




Tags

knvb reglementair coronavirus degradatie eredivisie kwalificeert landstitel promotie uitbraak voltooid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Zo, dat staat dus vast, hopen dat het nooit toegepast hoeft te worden.
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

3 jaar geleden
Zie ik iets over het hoofd of is nu niet duidelijk hoe de Europese tickets verdeeld worden als minder dan de helft van de wedstrijden zijn gespeeld.

En gek genoeg wordt in dat geval wel een Europees ticket op basis van de (overigens geschrapte) ranglijst weggegeven voor de beker.

Maar wat gebeurt er dan met de andere Europese tickets waaronder de Champions League?
+1/-0

 
3 jaar geleden
volgens mij wordt dan voor de Europese tickets gekeken naar de eindstand van het seizoen ervoor.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat zou idd logisch zijn maar staat dat ook ergens in de regels? Want het gaat er nu juist om dat het ergens vast ligt. Verder zie ik zo 1-2-3 ook geen oplossing voor ongelijk aantal gespeelde wedstrijden.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik kon het niet vinden in de reglementen helaas.
+1/-0

 
VHTLsaw (geschorst)
3 jaar geleden
Na hun gerommel afgelopen jaar is dit een stap vooruit.
Maar inderdaad lijken er nog steeds onduidelijkheden te kleven aan dit verhaal waar wel degelijk discussie over kan ontstaan.
+2/-0

3 jaar geleden
Eierdop opzetten doet*

Mocht de competitie weer gestopt moeten worden zal dit vast weer in het voordeel van die aliens uit die ufo zijn. Die zullen hoe dan ook de CL weer in gaan, het kwartje (beslissing wanneer te stoppen) zal weer stomtoevallig de juiste kans op vallen voor de marsmannetjes. Weekje eerder of later kan weer veel te bepalend zijn en die alien met flaporen zal beginnen met schreeuwen dat er gestopt moet worden op het moment dat flappie zeker weet dat ze de CL in gaan.

Eierdop weer afzetten doet*
+2/-6

 
3 jaar geleden
Misschien de volgende keer je naam maar veranderen in Kale Mero? Bij PSV is er geen plaats voor Calimero gedrag. Als PSV beter presteert dan elk ander team dan kunnen ze in Rotterdam of Amsterdam schreeuwen en flapperen wat ze willen, maar dan gaan wij gewoon de CL in.
+6/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
De reactie van Z. on de Bok heeft inderdaad een hoog calimero-gehalte. Maar stellen dat wij sowieso de CL in gaan als we beter presteren dan die gasten uit Amsterdam is ook een beetje naïef. "Natuurlijk zien we bij de KNVB graag dat Ajax kampioen wordt. Het is de grootste club met een rijke historie. Het Nederlands voetbal is gebaat bij een succesvol Ajax en de KNVB kan en moet daarin een faciliterende rol spelen", aldus Gijs de Jong.
+2/-2

 
VHTLsaw (geschorst)
3 jaar geleden
Dan kan Gijs de Jong tevreden zijn over de faciliterende rol in de afgelopen twee seizoenen.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Dat zijn valide argumenten, dat andere niet, wij zijn PSV, wij komen uit de voetbal hoofdstad, dus zelf presteren, dan is niets aan de hand, kunnen ze janken tot ze n ons wegen
+1/-0

 
3 jaar geleden
Als we maar iig op de 2e plek eindigen.. dan kunnen we met zn allen een biertje doen!
+1/-0

3 jaar geleden
Knvb heeft hier dus veel invloed op. Vroeg in het seizoen tegen de “kleintjes” en de zware wedstrijden in de laatste speelronden resulteert in hoger doelsaldo. Er zullen in de toekomst dus meer en meer protesten tegen speelschemas gaan komen en tegen het verplaatsen van wedstrijden.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage