Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV begint aan competitie op plek waar het vorig seizoen eindigde

10 september 2020 14:02

Voor PSV begint zondagmiddag de competitie in Groningen, op precies dezelfde plek waar in maart de laatste wedstrijd van het vorige seizoen werd gespeeld. Onder leiding van de nieuwe trainer Roger Schmidt moet in het Hitachi Capital Mobility Stadion de eerste stap gezet worden richting een succesvol seizoen.

De wedstrijd van zondag zal alweer de 42ste keer worden dat beide ploegen in Groningen tegenover elkaar staan voor de competitie. Tot nu toe wist PSV 20 keer met de winst naar huis te gaan, terwijl er 11 keer gelijk werd gespeeld. 10 keer bleven de punten in Groningen en moet PSV met een nederlaag weer terug naar Eindhoven.

De grootste overwinning ooit van PSV in Groningen werd behaald in het seizoen 1985/1986. Mede dankzij vier treffers van Rob McDonald werd toen met 1-6 gewonnen. De laatste jaren heeft PSV het vaak lastig in Groningen. In de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 eindigde het duel in een gelijkspel, terwijl een seizoen later in de slotfase de zege pas werd veilig gesteld. In maart van dit jaar werd met 0-1 gewonnen dankzij een treffer van Denzel Dumfries. Een seizoen eerder was hij ook al de match-winner.

In juni van dit jaar was FC Groningen wereldnieuws en dat had alles te maken met een oud-PSV'er. Arjen Robben besloot een jaar nadat hij gestopt was als profvoetballer zijn carrière nieuw leven in te blazen en ging aan de slag bij FC Groningen, waar zijn loopbaan in eerste instantie ook al begonnen was. Robben speelde uiteindelijk van 2002 tot 2004 in het rood-wit van PSV. Ook middenvelder Ramon-Pascal Lundqvist en doelman Nigel Bertrams hebben een verleden bij PSV. Voor teammanager Bas Roorda wordt het ook weer een weerzien met zijn oude club, omdat hij afgelopen zomer de overstap maakte van FC Groningen naar PSV.




Tags

groningen robben arjen bertrams capital dumfries hitachi lundqvist match mcdonald mobility nigel pascal profvoetballer roger roorda schmidt weerzien wereldnieuws winner

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje