PSV IN HALVE FINALE NA WINST OP HEERENVEEN; Tegendoelpunt voor PSV

5 maart 2003 21:25

PSV heeft de halve finale van de Amstel Cup bereikt door een 2-1 thuiszege tegen SC Heerenveen. In de halve finale speelt PSV een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, dat dinsdagavond Excelsior uitschakelde. In een weinig verheffende wedstrijd kwam PSV na 51 minuten op voorsprong. Vanaf de linkerflank gaf Lee na een goede actie de bal met rechts voor. Kezman kopte in de verre hoek binnen. De Joegoslaaf besliste 5 minuten voor tijd de wedstrijd. Vogel zette Kezman in het centrum vrij met een bal binnendoor. Kezman benutte de kans feilloos. In de laatste minuut zette het Griekse talent van Heerenveen Samaris de Friezen nog op 2-1. Dat bleek te laat om de wedstrijd nog spannend te maken.

Na 6 wedstrijden op rij, een evenaring van het eigen clubrecord, kreeg PSV een doelpunt tegen. Het toont wel aan dat de verdediging zeer goed in elkaar zit. Ook tegen Heerenveen gaf PSV maar weinig kansen weg met een centrum van Ooijer en Bouma. Ooijer was zeker in de eerste helft enkele malen dichtbij een goal voor PSV. Ook Bouma en Lee speelden vanavond een uitstekende wedstrijd.

Er kwamen maar liefst 33.000 toeschouwers af op deze kwartfinalewedstrijd in de Amstel Cup.