Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Rik Elfrink: 'Berichtgeving over Mohamed Ihattaren lijkt allemaal onzin'

17 september 2020 19:32 - Rik Elfrink
Foto: Pro Shots

[Update] Rik Elfrink: "Berichtgeving over Mohamed Ihattaren lijkt allemaal onzin"; image source: Pro Shots

Ondanks dat Mohamed Ihattaren heeft gekozen voor het Nederlands elftal hoopt de Marokkaanse voetbalbond nog altijd dat de PSV'er overgehaald kan worden om het shirt van de Leeuwen van de Atlas te gaan dragen. Dat geeft Voetbal International-verslaggever Marco Timmer aan in de Skiete Willy Podcast. "Ze schijnen nog steeds aan hem te trekken omdat hij nog niet is ingevallen bij Oranje", aldus Timmer.

Indien Ihattaren wel minuten had gemaakt in het shirt van Oranje had hij ook nog kunnen switchen naar Marokko. Begin deze maand kwam naar buiten dat de FIFA de regelgeving gaat versoepelen. Voetballers mogen tot hun 21ste drie officiële wedstrijden spelen en daarna alsnog switchen. Wel zal er in dat geval minstens drie jaar tussen moeten zitten voordat hij kan debuteren voor een ander land.

Update 19:05: Volgens de website Marokko.nl gaat Mohamed Ihattaren de switch maken naar het Marokkaanse elftal. Bij de speler van PSV en zijn entourage is het in het verkeerde keelgat geschoten dat hij helemaal geen speeltijd kreeg tijdens afgelopen interlandronde. Om die reden wil hij nu voor Marokko gaan spelen. Afgelopen dagen heeft hij hierover al gesproken met Hakim Ziyech en Nordin Amrabat.

Update 19:32: Via Twitter laat Rik Elfrink weten dat de berichtgeving over Mohamed Ihattaren allemaal onzin lijkt. Dat heeft de Eindhovens Dagblad-journalist gecheckt bij een betrouwbare bron uit de omgeving van de PSV'er.




Tags

ihattaren elfrink marokko onzin oranje timmer amrabat atlas entourage fifa gecheckt interlandronde keelgat nordin overgehaald podcast schijnen skiete switch versoepelen willy ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
is niet zo gek gedacht van ze, hun horen ook wie waarschijnlijk de nieuwe bondscoach gaat worden. Hoop dat ik het mis heb, maar denk dat het helemaal niet gaat werken met die De Boer.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Als ze na Ziyech ook nog Ihattaren (toch nog) voor Marokko willen laten kiezen, zijn ze helemaal doorgedraaid bij de KNVB. Ondanks zijn (huidige) houding denk ik nog steeds dat dit wel eens een topper kan worden die we er maar al te graag bij hebben bij het NL's elftal.

Daarnaast kan ik de keuze voor FdB ook niet begrijpen. Heeft Ajax structureel als natte kranten laten voetballen (wel 4 kampioenschappen gepakt) en daarna is hij bij elke club weggestuurd omdat ze er niets van bakte.

De hoop op succes met de nationale ploeg is wat mij betreft direct vervlogen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mocht De Boer bondscoach worden, is dat voor een aantal jaren (een jaar of 4).
Ihattaren kan nog een jaar of 15 mee als potentieel international. Dus voor het merendeel van je carrière kies je nu dan voor de korte termijn?
Buiten het feit dat De Boer Ihattaren natuurlijk ook gewoon kan gebruiken.
+1/-0

3 jaar geleden
Frank de Boer heeft Bryan Smeets al voor zijn positie, dus gaat een lastig verhaal worden.
+7/-0

3 jaar geleden
Tuurlijk blijft de Marokkaanse bond trekken zolang ze kunnen, zou ik ook doen. Mo heeft met z'n volle verstand voor het Nederlands elftal gekozen en kan met z'n volle verstand ook begrijpen waarom hij niet gelijk debuteerde. Welke koekenbakker er nu bondscoach wordt doet er verder ook weinig toe. In Marokko hebben ze ook regelmatig mafketels als bondscoach.
Mocht Mo-tje opeens toch liever voor Marokko uit willen komen dan wens ik hem veel succes en veel plezier. Het zou leuk zijn als hij voor Nederland wil spelen maar we kunnen ook prima zonder hem, net als dat we prima zonder Ziyech kunnen.
+1/-0

 
Dacht ´t ook, aan Mootje weet nog geen eens of je iets gaat missen of niet, ik blijf erbij dat Mo nog zoveel te bewijzen heeft, of dat gaat gebeuren is mij nog de vraag, natuurlijk mag ik hopen dat wij een topper in spe hebben, maar bewezen is het nog bij lange na nog niet, en daarbij hou ik echt wel rekening met zijn leeftijd, het is maar mijn visie.
+1/-0

3 jaar geleden
Mo heeft besloten voo NL te spelen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
En Mo kan die keuze nog veranderen.
+1/-0

3 jaar geleden
IK zie het hem ook wel doen, zeker als Frank de Boer bondscoach wordt.
+1/-0

3 jaar geleden
Nu komt het op karakter aan. Waanzinnig gebrek inlevingsvermogen bij Lodeweges die Mo best even mocht laten proeven en een "wij" gevoel bij hem te creëren. Bij dit soort jongens moet je op de positieve manier inspelen op de emotie. Dan krijg je dat 200 procent terug. Promes, Bergwijn, ze zijn niet beter dan onze Mo. Wat denkt die Lodeweges wel. Als ie bij Ajax had gespeeld had ie in de basis gestaan.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Mo kwam te dik van vakantie weer.
Mo was nou niet bepaald flitsend bezig de laatste tijd.
En dan moet ie minuten maken om 'em een plezier te doen?
Schmidt deed het best denkende: gewoon positief aanpakken en niet pleasen.
+2/-0

3 jaar geleden
Zou uitgesproken slap zijn. Van mij had ie best twee keer even mogen invallen, daar niet van, maar dan switch je toch niet gelijk? Hij is 18 en heeft echt alles nog voor zich, heb effe geduld en ga voor je kanzen en gooi niet na 1 interlandperiode het roer weer om!
+2/-0

 
Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Ik zou ook niet zo maar switchen en nu kan ie idd z’n karakter laten zien. Maar van de andere kant, had die jonge toch gewoon in laten vallen. Nu houd je het risico dat ie voor Marokko kiest... de zoveelste!
+1/-0

3 jaar geleden
Lekker doen Mo. Is hartstikke leuk zo’n Afrika cup en spelen voor de prijzen op een WK....
Snap dat je teleurgesteld bent over te weinig speeltijd, maar waarom zou je voor Marokko kiezen als je werkelijk je complete leven in Nederland hebt gewoond. Ik vind me dat toch zo’n kromme gedachten. Het is de zoveelste generatie, kom op zeg.
+2/-2

3 jaar geleden
Ik vrees ook voor labyad, bakkali scénario.... Gaat niet zo goed met mootje gezien ook aanvaringen met onze trainer?
+1/-0

3 jaar geleden
Het lijkt. Fijn, die berichtgeving van Elfrink.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Tja.. Mensen zeggen wel vaker iets. Blijkt dat ze een dag/week/maand later opeens hun keutel weer inslikken en 180 graden draaien. Niet vreemd dat Rik een slag om de arm houd.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Heb je liever dat hij helemaal niks zegt? Of dat hij zegt dat het 100% zeker onzin is, zodat je - wanneer Mo toch voor Marokko blijkt te kiezen - weer flink tekeer kan gaan omdat je met nepnieuws bent bekogeld?
+2/-0

3 jaar geleden
Wat is iedereen toch bezig met die jongen. Laat hem eerst maar eens constant presteren
Ik heb enige twijfels over het karakter van hem. Overtuig me maar op het veld
+1/-0

3 jaar geleden
Het wordt tijd dat Mootje eens gaat doen wat hij in zich heeft: goed voetballen. Lekker in de luwtje blijven, veel met slimme mensen praten, vooral naar ze luisteren en genieten van het leven als profvoetballer. Doet hij dat dan zal hij snel weer schitteren. Ga ook af en toe lekker privé trainen met Ibi.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage