Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Eran Zahavi is een geweldige doelpuntenmaker'

18 september 2020 21:02 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "Eran Zahavi is een geweldige doelpuntenmaker"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International is Peter Bos vol lof over de kwaliteiten van Eran Zahavi. De huidige trainer van Bayer Leverkusen werkte bij Maccabi Tel Aviv met de spits. "Hij is niet de beste voetballer waarmee ik gewerkt heb. Ook niet de snelste, de grootste of fysiek de sterkste. Maar hij is wél een geweldige doelpuntenmaker", aldus Bosz. "Zijn functionele techniek is waanzinnig. Hij handelt enorm snel in de zestien. Hij doet me daarin denken aan Klaas Jan Huntelaar. Zó enorm vast in het afwerken. Als hij schiet, dan is het bijna altijd op doel. In die zin is hij levensgevaarlijk."

Mocht Zahavi daadwerkelijk naar PSV komen, verwacht Bosz ook veel doelpunten in Eindhoven. "Vooropgesteld: ik heb hem de afgelopen vier jaar niet gevolgd, dus ik weet niet wat zijn niveau nu exact is. Maar hij heeft overal waanzinnige cijfers. Niet alleen bij ons met Maccabi Tel Aviv in Israël, maar ook in China en bij de nationale ploeg", zegt hij daarover. "Ik heb twee internationals uit Oostenrijk die tegen Israël speelden. Ik had tegen hen gezegd dat ze Zahavi in de gaten moesten houden. Toch maakte hij een hattrick, waaronder twee waanzinnige goals. Hij is een garantie voor doelpunten."

Vooral de loopacties van de spits zijn volgens Bosz nauwelijks te verdedigen. "Hij is altijd in beweging en heeft dat gevoel voor waar hij moet staan. Als een bal van de lat terugkomt, dan komt die altijd voor zijn voeten. Als dat een keer gebeurt, dan is het toeval. Maar als het je iedere keer overkomt, dan is dat kwaliteit", zo geeft hij aan. "Of dat er een aanval over de flank komt, hij ineens afhaakt bij de voorzet en daarmee de ruimte voor zichzelf schept om af te ronden. Dat valt haast niet aan te leren."

Meer op VI.nl




Tags

bosz zahavi doelpuntenmaker eran aviv israel maccabi afhaakt bayer bos china flank garantie haast handelt hattrick huntelaar leverkusen oostenrijk schept terugkomt vooropgesteld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Peter Bosz is niet de beste trainer die ik ooit heb gezien op de velden. Ook niet de slimste, meest strategische, sociaal sterkste of meest vooruitstrevende. Maar hij is wél een geweldige praatjesmaker!
+10/-1

 
3 jaar geleden
Volgens mij is Peter Bosz een prima trainer met kijk op het voetbal.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Je kan zeggen over Bosz wat je wil maar hij doet het wel goed in Duitsland. Ook met.ajax de.finale EL gespeeld. Mag van mij ook wel eens naar PSV komen.
+1/-1

3 jaar geleden
Volgens mij is Peter Bosz heel feitelijk over Zahavi. Hem kan kun je geloven want hij is degene die met Zahavi gewerkt heeft.
+10/-1

3 jaar geleden
Op zich goed te horen allemaal. Maar als dit zo'n "goalgetter" is, hoe komt het dan dat kennelijk heel Europa destijds heeft liggen slapen en deze speler in China terecht is gekomen? Overigens een meer dan prima land om de zakken te vullen, natuurlijk.
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Europa heeft niet liggen slapen: hij is “mislukt” bij Palermo, twee seizoenen lang als ik me niet vergis. Er waren geruchten dat hij in 2016 naar Ajax zou gaan met Bosz, maar koos toen voor China.
Zahavi zei destijds wel dat Ajax “het neusje van de zalm” is, maar dat er niets speelde. Benieuwd wat hij van Ons PSV vindt ;-)
+2/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
PSV en Eindhoven zijn zoals Theo Maassen het zei, het puntje van de zalm.

Wat mij overigens opvalt is dat deze speler tot en met zijn periode bij Palermo als middenvelder te boek stond. Toen hij terug ging naar Israël is hij blijkbaar pas spits geworden en begonnen zijn extreem goede cijfers. Ook in de nationale ploeg, hij deed 41 interlands over zijn eerste 7 goals, maar in zijn laatste 13 interlands scoorde hij ook 13 keer.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk het neusje van de kibbeling dat hij PSV vind haha. Wat spelers allemaal zeggen en roepen over clubs boeit me niet. Scoren voor ons clubke moet ie doen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Omdat hij in China veel meer kon verdienen waarschijnlijk
+1/-0

 
3 jaar geleden
Niet elke competitie/land ligt je als speler
+1/-0

3 jaar geleden
Wat extra ervaring erbij kan voor de huidige selectie geen kwaad denk ik zo. Zijn statistieken, weliswaar niet in heel aansprekende competities, zijn wel indrukwekkend. Ik ben wel benieuwd wat PSV daadwerkelijk kwijt gaat zijn aan salaris voor deze speler. Dat moet toch wel boven een miljoen zijn.
+2/-0

3 jaar geleden
Zou heel mooi zijn als hij komt
+3/-0

3 jaar geleden
13 wedstrijden 20 goals. Hij scoort zo gemakkelijk, ja nog steeds. Op youtube zie je heel veel goals van hem.Ja, hij is 33, so what? Ik hoop dat hij momenteel in Eindhoven is vanwege de lockdown die gisteren in Israël is ingegaan.
In totaal 505 wedstrijden 286 goals.
+2/-0

3 jaar geleden
Heb ik iets gemist? Dit is toch nog geen deal?
+1/-0

3 jaar geleden
Peter Bosz is zelf deze zomer nog benaderd om trainer van PSV te worden, maar bedankte. Benieuwd of hij hem ook zover had gekregen om hier heen te komen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Hij heeft contract verlengd en is nog niet klaar in het buitenland. Vind hem echt wel één van de betere trainers die Nederland heeft. En elke trainer gaat een keer op zn bek. Hij is goed bezig bij Leverkusen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat zeg je vrij stellig. Hoe kom je daarbij? Wat is je bron? Roger Schmidt is op 11 maart al door PSV gepresenteerd. Ben je wellicht in de war met het Nederlands Elftal waarvoor Bosz naar het schijnt is gevraagd.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje