Maximiliano Romero redt PSV tegen FC Emmen

19 september 2020 22:00

Maximiliano Romero redt PSV tegen FC Emmen; image source: Pro Shots

PSV is zaterdagavond ontsnapt aan gênant puntverlies. FC Emmen werd in blessuretijd met 2-1 verslagen. Een gigantische blunder van Mvogo leek voor puntverlies te zorgen, maar Maximiliano Romero zorgde toch voor de winst.

PSV zette vanaf het begin veel druk op de bal, maar had veel moeite om door de hechte defensie van Emmen te komen. De uitploeg loerde op een counter en kreeg zelfs de eerste grote kans, maar een katachtige reflex van Yvon Mvogo voorkwam een treffer.

De eerste grote kans voor PSV was wel raak. Na ruim 20 minuten kwam na een uitstekende aanval de bal bij Philipp Max en zijn voorzet werd door Noni Madueke in het doel gelopen. Voor de jonge Engelsman was het zijn eerste officiële doelpunt in het eerste elftal van PSV.  Na die treffer ging de ploeg op zoek naar meer treffers, maar omdat het geen gat wist te vinden in de verdediging van FC Emmen kwamen er geen serieuze kansen en gingen beide ploegen met een 1-0 ruststand naar de kleedkamers.

In de tweede helft leek PSV het tempo flink op te voeren om het duel al snel te kunnen beslissen. Na enkele kleine kansjes duurde het echter niet lang voordat het weer terugviel naar het spelbeeld van voor rust. In een poging om aanvallend iets te kunnen forceren bracht Roger Schmidt een dubbele wissel, maar dat bracht een tegenovergesteld effect. Emmen kwam plotseling beter in de wedstrijd en kreeg in korte tijd twee kansen.

PSV leek vervolgens iets meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar zes minuten voor tijd ging Mvogo opeens gruwelijk in de fout en lag de gelijkmaker in het net. PSV zette vol aan en kreeg nog enkele kansjes, maar een gelijkspel leek het resultaat te worden. Diep in blessuretijd zette de ploeg nog voor een laatste keer aan en invaller Maximiliano Romero wist met een schitterende kopbal alsnog voor de winst te zorgen.