Ruime zege voor PSV in Slovenië

24 september 2020 20:50

Ruime zege voor PSV in Slovenië; image source: Pro Shots

PSV heeft donderdag vrij probleemloos de vierde en laatste voorronde van de Europa League behaald. De ploeg van Roger Schmidt was met 1-5 te sterk voor het Sloveense NS Mura. Donyell Malen en Cody Gakpo maakten allebei twee doelpunten, terwijl ook Mauro Júnior tot scoren kwam.

Roger Schmidt had onder meer een basisplaats voor Maximiliano Romero ingeruimd. Voor de Argentijn was het zijn basisdebuut voor PSV, maar dat zal hij snel willen vergeten. Na 10 minuten spelen moest hij al vanwege een knieblessure gewisseld worden. Vlak daarvoor kreeg hij nog een goede mogelijkheid na een harde voorzet van Philipp Max, maar zowel hij als Donyell Malen kon net niet bij de bal.

Ook de thuisploeg werd al snel gevaarlijk, maar Yvon Mvogo wist in twee instanties redding te brengen. Enkele minuten daarna was het raak. Een goede vrije trap van Max werd verlengd door Malen en liet de doelman kansloos. Lang kon PSV niet genieten van die voorsprong want na zwak verdedigen lag de bal opeens achter Mvogo.

PSV leek het even kwijt te zijn en al snel kreeg Mura een goede mogelijkheid via een vrije trap vlak buiten het zestienmetergebied. Deze werd echter in de muur geschoten. Een paar minuten daarna kreeg PSV weer een goede kans en die was wel raak. Opnieuw was er een hoofdrol van Max. Een lage voorzet van de Duitser werd in twee instanties voor Mauro Júnior in het doel geschoten. Het restant van de eerste helft werd vrij probleemloos uitgespeeld, zodat het met rust 1-2 stond.

PSV leek nog zwak uit de kleedkamer te komen en letterlijk enkele seconden na de aftrap kregen de Slovenen een enorme kans. Mvogo wist met een uitstekende redding de gelijkmaker te voorkomen. Niet veel later volgde de definitieve beslissing. Bruma stuurde met een knappe pass Cody Gakpo vrij richting de keeper en de invaller schoot hard de 1-3 in de touwen. Bruma, die tot dan een vrij ongelukkige wedstrijd speelde, leek bevrijd na zijn assist en liet al snel met een tweede assist weer van zich doen spreken. Dit keer was het Malen die na de steekpass voor de treffer zorgde.

In het restant speelde PSV het probleemloos uit en zette het af en toe aan op jacht naar nog een doelpunt. Die viel in de laatste minuut toen Gakpo ook zijn tweede treffer kon binnen tikken.