Transparent
Inloggen
Sluiten

Heracles - PSV geeft historisch gezien veel vertrouwen voor zondag

25 september 2020 11:47

Voor PSV staat zondag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma. Op het veelbesproken kunstgras zal de ploeg van Roger Schmidt ook de derde competitiewedstrijd in winst om moeten zien te zetten. Heracles is redelijk begonnen aan het seizoen. Thuis won het vrij probleemloos van ADO Den Haag, maar afgelopen weekend ging de ploeg hard onderuit in Tilburg op bezoek bij Willem II.

Gezien de historie zal PSV met veel vertrouwen afreizen naar Overijssel. Van de voorgaande 22 ontmoetingen voor de competitie in Almelo werd er namelijk 15 keer gewonnen. Vier keer kende het duel geen winnaar en drie keer wist Heracles te winnen. Twee van die zeges vonden bovendien plaats voor de Tweede Wereldoorlog toen er nog geen betaald voetbal was. Sinds Heracles in 2005 weer promoveerde naar de Eredivisie en sindsdien ook actief is op het hoogste niveau ging PSV maar één keer onderuit op de plastic ondergrond.

De meeste zeges die tot stand kwamen in Almelo waren maar met één of twee doelpunten verschil, maar er zitten ook enkele grote zeges bij. Op 26 januari 2013 werd in Almelo met 1-5 gewonnen, terwijl op 15 december 2018 PSV met 0-4 duidelijk te sterk was. Denzel Dumfries was die avond één van de doelpuntenmakers, maar na afloop werd er vooral veel nagepraat over de VAR. Door tussenkomst van de videoarbiter werden twee spelers van Heracles met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Aan de kant van Heracles Almelo zit één speler met een verleden bij PSV. Rai Vloet speelde in de jeugdopleiding van PSV en kwam uiteindelijk tot 16 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Sinds deze zomer is hij actief in Almelo. Mauro Júnior keert zondag terug bij de club waar hij afgelopen seizoen op huurbasis tot 29 wedstrijden kwam en daarin zes doelpunten wist te maken en ook tot zeven assists kwam.
Tags

heracles almelo historisch ado dumfries eredivisie historie mauro nagepraat ondergrond overijssel plastic rai roger schmidt tilburg var videoarbiter vloet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets izecson klompje koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp teze tillman veerman weghorst xavi