Transparent
Inloggen
Sluiten

Nipte thuisoverwinning PSV op NEC

8 maart 2003 21:41

Verslaggever: JL

PSV heeft zaterdagavond in het eigen Philips-stadion in Eindhoven een nipte overwinning behaald op NEC. Het elftal van Guus Hiddink won met 2-1 van de Nijmegenaren. Kezman opende in de 32ste minuut de score voor de thuisploeg vanaf de stip. Met een mooi stiftje liet hij Gentenaar kansloos. PSV verzuimde vervolgens verder weg te lopen van NEC en kreeg daarvoor in de 53ste minuut de rekening voor betaald.

Tot grote schik van de 33.000 toeschouwers kwamen de gasten door Schuurman tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte. Hij profiteerde van verkeerd uitgooien van Waterreus. Een duidelijk geschrokken en wakkergeschudde thuisploeg zocht onmiddelijk weer de aanval en met succes. In de 69ste minuut zorgde aanvoerder Van Bommel uiteindelijk voor de belangrijke en verdiende winnende treffer voor de Eindhovenaren.

Onderweg pakte Mateja Kezman nog een gele kaart, waardoor hij thuis mag blijven als zijn teamgenoten volgende week naar Arnhem reizen voor de wedstrijd tegen Vitesse. Beter nu dan de week daarna, moet de Joegoslaaf gedacht hebben want dan volgt PSV-Ajax. Zeker is nu dat PSV met een ruime voorsprong op de ranglijst die wedstrijd zal mogen aanvangen. Een grote uitslag tegen NEC was leuk geweest voor het zelfvertrouwen in aanloop op Ajax, maar het spel was zeker niet slecht en dus veel beter dan de uitslag zou doen vermoeden. Uitblinker was wederom Zuid-Koreaan Lee, met goede verdedigende, maar ook spectaculaire aanvallende acties.

Volgende week volgt een lastige uitwedstrijd bij Vitesse, dan Ajax thuis en achtereenvolgens Willem II en Roda JC uit. Een pittig programma, maar wel met de titel in zicht.

Scoreverloop:
1-0 Kezman (32/Penalty)
1-1 Schuurman (53)
2-1 Van Bommel (67)

Scheidsrechter:
Haverkort

Toeschouwers:
33.000

Geel:
PSV: Vennegoor of Hesselink, Kezman
NEC: Hesp

Opstellingen:
PSV: Waterreus, B?gelund, Ooijer, Bouma, Lee, Van Bommel, Vogel, Rommedahl (Park/64), Leandro (Vennegoor of Hesselink/64), Kezman, Gakhokidze (Lucius/89).

NEC: Gentenaar, Wielaert, Wisgerhof, Hesp, Leiwakabessy, Schuurman, Govedarica, Simr (Van Rijswijk/57), Zonneveld, Hersi, Tumba (Hristov/77).

Meer op




Tags

kezman bommel schuurman gentenaar hesp hesselink lee thuisoverwinning vennegoor vitesse waterreus aanvangen arnhem bouma gakhokidze gelund govedarica haverkort hersi hiddink hristov joegoslaaf koreaan leandro leiwakabessy lucius mateja nijmegenaren onmiddelijk ooijer opstellingen park pittig rijswijk roda rommedahl schik scoreverloop simr spectaculaire stiftje titel tumba uitgooien vogel wakkergeschudde wielaert wisgerhof zonneveld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage