Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het gaat bij mij om het potentieel wat je laat zien als de scheidsrechter fluit'

25 september 2020 15:44
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Het gaat bij mij om het potentieel wat je laat zien als de scheidsrechter fluit"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van vrijdagmiddag kreeg Roger Schmidt veel vragen over de situatie van Mohamed Ihattaren. Nadat hij eerder tegen FC Groningen al op de bank zat, verscheen hij donderdag tegen NS Mura ook niet aan de aftrap. "Hij is een heel groot talent, maar we spelen professioneel voetbal. Donderdag was een heel belangrijke wedstrijd en ik moest spelers opstellen die daar klaar voor waren", aldus Schmidt. "Hij kan een heel mooie toekomst hebben bij PSV, maar we moeten hem trainen en ontwikkelen in alles, maar dat geldt voor alle jonge spelers."

Schmidt ging verder: "Hij is pas 18 jaar. We kunnen niet doen alsof hij al 25 jaar is en veel ervaring heeft en veel internationale wedstrijden gespeeld heeft. Donderdag was een heel speciale wedstrijd en ik koos voor andere spelers."

De trainer kreeg de vraag waarin Ihattaren zich nog moet verbeteren. "Net zoals alle andere spelers verwachten wij dat hij het tactisch plan omarmt, om weet te zetten en het zich eigen maakt. Dit vervolgens op de training laten zien en dan de concurrentiestrijd aan gaan. Dan krijgt hij een kans in de wedstrijden", zo gaf hij aan. "Ik snap alle vragen en aandacht voor deze speler. Maar als het gaat om potentieel gaat het er bij mij om wat je laat zien als de scheidsrechter fluit voor de aftrap. Niet het theoretische potentieel wat je over vier jaar kan bereiken. Wij zijn PSV, we willen kampioen worden en internationaal spelen. Alle spelers moeten zich daar aan houden. We zijn geen trainingsclub die het doel heeft om met een zo'n jong mogelijk team te spelen."

Schmidt geeft daarbij aan dat het zijn werk is om de beste ploeg op te stellen. "Vervolgens moeten we met hard werken de doelen bereiken", zei hij daarover. "Ihattaren wordt net zo behandeld als iedere andere speler. Hij krijgt geen speciale behandeling. Het is mijn opgave en mijn verantwoordelijkheid dat iedere speler bij PSV zich zo goed mogelijk ontwikkelt."




Tags

schmidt potentieel ihattaren roger aftrap groningen jong mura omarmt opgave theoretische trainingsclub

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
DIT wil ik horen!! PSV is geen speeltuin. Dat was het onder Cocu ook niet, maar in hele korte tijd was het dat opeens wel. Schmidt heeft gelijk, elke speler (ook Mo) moet zich gewoon het snot voor de ogen werken voor de club. Talent is leuk, maar als je daarvan gaat zweven tyf je lekker op. Ja, hij heeft enorme potentie, maar bij PSV tellen de resultaten van NU. Met Schmidt heeft hij een perfecte coach, maar hij moet het wel zelf doen. Hij kan hier al heel veel bereiken en als een grote jongen naar het buitenland gaan. Als ie slim is dan.
+14/-0

 
3 jaar geleden
Helemaal mee eens, hopelijk wordt Mo bietje zelfkritiek aangereikt door zijn directe omgeving...

Ik zou het zeer betreuren als hij niet eruit haalt wat erin zit, minimaal zelfde als Ibi, zijn grote voorbeeld!
+4/-0

3 jaar geleden
Beetje tegengas is alleen maar goed voor die jongen.
Ik ben nergens tegen gekomen hoe het met de onderhandelingen dan wel verlenging van zijn contract gaat. Laat hem eerst 100 wedstrijden voor PSV spelen, en dan de volgende stap maken.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ach j woord gebruikt in n uitdrukking, maar dat mag blijkbaar niet, nee lekker censuur, goed weet ik dat ook weer.

Ik wordt er behoorlijk recalcitrant van... zo te zien ben ik niet de enige waarvan quotes worden verwijderd, ze zijn er maar druk mee🤔
+1/-0

3 jaar geleden
Helemaal met de trainer eens. We moeten gelijk voor de prijzen spelen en niet spelers opstellen die mogelijk voor wat geld verkocht kunnen worden.
+4/-0

3 jaar geleden
Ik denk dat we het allemaal wel met deze lijn eens kunnen zijn. Mo kan en moet veel meer brengen dan hij nu laat zien. De vervolg vraag is echter waarom stel je bruma dan wel op?

Reageer aub niet met de twee assists van gisteren als je niet kritisch genoeg kan zijn om te zien dat 9 van de 10 ballen gisteren slecht waren.
+4/-1

 
3 jaar geleden
Het kan niet anders dan dat Bruma zich het snot voor de ogen werkt op de training. En dat is volgens mij juist wat Ihattaren niet doet. Spelers als Ihattaren, Gutiérrez en Pereiro moeten het van de finesse hebben en niet van als een dolle achter een bal aan rennen (lees gegenpressing). Als die finesse spelers niet bereid zijn om meters te maken bij balverlies, dan zijn ze bij (de tactiek van) Roger Schmidt aan het verkeerde adres.
+8/-0

 
3 jaar geleden
Ik hoop eigenlijk dat Bruma speelde omdat er een club met interesse is die het laatste zetje nodig had om 10-15 miljoen op tafel te leggen.
+1/-0

Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Ik denk dat dit juist voor mo geweldig is dat deze trainer er nu is. Ja hij speelt nu niet dat klopt, maar dat ligt aan hemzelf. Als deze trainer + staf hem zo weet te raken dat ie ook nog is veel feller is en proffesioneler wordt dan kan hij zijn talent veel beter benutten en wordt het een wereldspeler. Maar als ie laconiek blijft op trainingen en er met de pet naar gooit, als een dikke Billy turf terug komt na iedere vakantie periode dan ben je geen prof en zou ik ook liever de kans aan een ander geven die er wel alles voor doet. Hopelijk raken ze de juiste snaar bij hem. Voor nu ben ik heel blij met de 1-5 overwinnen. Op naar Heracles en Rosenborg. Maakt me niet uit met wie, zolang we maar winnen.
+1/-0

3 jaar geleden
Wat een verademing is deze trainer. In alle facetten is Schmidt een top trainer en dat moet ook als je een topclub bent. Gewoon hard werken en presteren, Wij zijn PSV!
+1/-0

3 jaar geleden
Ik denk dat Schmidt de vinger op de zere plek legt. Ihattaren heeft nog alles te bewijzen. Alleen talent en een paar mooie acties is niet voldoende. Ik vrees voor teveel spatjes bij hem en over een tijdje zijn zaakwaarnemer. Dat hij naast talent ook maar eens karakter gaat tonen. Het is hier geen speeltuin. Maar ik ben erg sceptisch hierover
+2/-0

En wat als er gewoon niet meer inzit bij Mo? Iedereen heeft zo'n hoge verwachting van het jongske, maar mss heeft ie al net alles laten zien wat hij kan, en dat heeft verwachtingen geschept en ligt hij s'avonds wel te janken van verdriet omdat hij zich geen raad weet met de hoge verwachtingen van de grote mensen? Wat dan?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik neem aan dat je het sarcastisch bedoeld maar als dat al het geval zou zijn dan zie je dat. En een trainer als Schmidt zeker. Ik denk dat hij hele andere dingen ziet
+1/-0

 
Laten we hopen dat mijn vragen er niet aan toe doen dan.
+1/-0

 
Dan gaat hij met vriendjes maar een knikker clubje oprichten.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage