Transparent
Inloggen
Sluiten

Donderdag na bijna een jaar opnieuw tegen Rosenborg

29 september 2020 09:13

Voor PSV wacht donderdag in de strijd om een ticket in de groepsfase van de Europa League het Noorse Rosenborg. In Trondheim moet de ploeg van Roger Schmidt voor de winst gaan zorgen. Rosenborg staat in de eigen competitie op een tweede plaats, maar moet daarin vooral naar beneden kijken. Koploper FK Bodø/Glimt is na 19 wedstrijden nog altijd ongeslagen en heeft al een voorsprong van liefst 18 punten op de Noorse recordkampioen, terwijl nummer zes Kristiansund slechts 4 punten minder heeft dan Rosenborg.

Het zal niet de eerste keer worden dat PSV richting Trondheim moet afreizen voor een Europees duel. Zaterdag precies een jaar geleden troffen beide ploegen elkaar ook voor de groepsfase van de Europa League en werd met 1-4 gewonnen. Donyell Malen maakte twee treffers, terwijl Pablo Rosario de score opende. De tweede treffer was een eigen doelpunt van de Noren. In het succesvolle seizoen 2004/2005 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de groepsfase van de Champions League. Ook toen wist PSV te winnen, al ging het toen iets moeizamer. Huidig technisch manager John de Jong zorgde vlak voor tijd voor de 1-2.

Een uitgebreid overzicht met Noorse tegenstanders kent PSV niet. Naast de twee keer tegen Rosenborg trof het slechts twee keer een andere Noorse tegenstander. Vorig seizoen was FK Haugesund in de derde voorronde van de Europa League de tegenstander. Een strafschop van Steven Bergwijn zorgde voor de enige treffer. Een van de grootste Europese decepties uit de clubhistorie van PSV vond ook tegen een Noorse tegenstander plaats. In 1996 was SK Brann de tegenstander in de toenmalige Europa Cup 2. In Noorwegen liet de ploeg zich al verrassen en ging het met 2-1 onderuit. Twee weken later eindigde het in 2-2, zodat PSV was uitgeschakeld.

De selectie van Noorwegen kent één speler met een verleden in de Eredivisie. Eerder deze week werd de Noorse middenvelder Markus Henriksen aangetrokken. De 56-voudig international speelde van 2012 tot 2016 148 officiële wedstrijden voor AZ en is nu weer terug bij de club waar zijn loopbaan als speler begon.




Discussieer mee op de forums


Tags

rosenborg noorwegen trondheim bergwijn brann decepties eredivisie glimt haugesund henriksen jong kristiansund malen markus moeizamer roger rosario schmidt voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage