Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'We zijn erg blij dat we Europa League gaan spelen'

2 oktober 2020 00:53

In gesprek met PSV TV gaf Roger Schmidt aan dat de stemming in de kleedkamer erg goed was na de zege. "Zoals ik vooraf al zei was dit een heel belangrijke wedstrijd, omdat het zou bepalen of we een Europees seizoen zouden krijgen of niet", aldus Schmidt. "We weten dat PSV gewend is om Europees te spelen, dus we zijn erg blij dat we dat gehaald hebben. Het was het eerste belangrijke doel van dit seizoen. Het was een hard gevecht en we hebben hard moeten werken, maar we verdienden het om te winnen en zijn daarom erg blij dat we Europa League gaan spelen."

De opluchting was dan ook groot. "We wisten vooraf dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden. Rosenborg speelt zeer fysiek en speelt altijd de lange bal", zo gaf hij aan. "Het is dan zaak om alle tweede ballen te winnen en de diepte te controleren. Het is voor onze spelers niet de speelstijl waar ze van houden, maar ze hebben het vandaag wel gespeeld. Bij momenten hebben we ook goed gedaan. We hebben veel kansen gehad en hebben verdiend gewonnen."

Schmidt begreep ook dat Eran Zahavi erg blij was na de wedstrijd. "Het was een perfect begin voor hem", zei hij daarover. "Na drie weken zonder wedstrijd moest hij deze spelen. Een moeilijke wedstrijd, maar hij was er voor het team. Hij scoorde en gaf een assist en werkte vooral heel erg hard."

PSV zag Ryan Thomas en Philipp Max met blessures uitvallen. "Ik hoop dat het geen zware blessures zijn, maar nu weet ik het nog niet. We zullen het gaan zien", aldus Schmidt.




Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt roger controleren eran philipp rosenborg speelstijl zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage