Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Ik sloeg door bij PSV'

2 oktober 2020 20:48 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Mark van Bommel: "Ik sloeg door bij PSV"; image source: Pro Shots

In een zeer uitgebreid interview met De Telegraaf blikt Mark van Bommel terug op zijn periode als trainer van PSV. Van Bommel geeft daarin aan dat hij nu beseft dat hij bij PSV fouten heeft gemaakt. "Ik was veel te fanatiek. Ik wilde het zo goed doen en de club niet veranderen, maar verbeteren. Bij PSV kende ik iedereen. Dat was mijn voordeel en tegelijkertijd mijn nadeel", aldus Van Bommel. "Ik sloeg door, terwijl ik me als trainer eigenlijk alleen op het voetbal moest concentreren. Dat zeiden al die ervaren mannen in die gesprekken ook. Bij PSV was ik op een gegeven moment de boeman. Ik heb het mezelf te moeilijk gemaakt."

Voor zijn gevoel moest hij onnodige energie stoppen in zaken waar een trainer niet mee bezig moet zijn. Om die reden wilde hij Taco van der Velde bij de ploeg hebben. "Zaterdag speelden we competitie met Derbystar-ballen en de dinsdag erop Champions League, waar je met Adidas speelt. Met welke bal train je dan op zondag? Juist, de Champions League-variant. Maar er lagen Derbystar-ballen. Iemand als Taco zou dat al gezien hebben", zo geeft hij aan. "Nu maakte ik me er weer druk om. En dan zei ik het op mijn manier. Daar was ik te fel in. Ik heb de toezegging gekregen dat iemand als Taco er bij zou komen, maar het is niet gebeurd. Ik had een hele lijst met dingen die ik wilde, ook een extra materiaalman en een huisarts bijvoorbeeld. Dat had ik allemaal in mijn hoofd. Het frustreerde me dat sommige zaken niet werden doorgevoerd. Al zijn veel dingen nu inmiddels overigens wel ingevoerd bij PSV."

Ook richting de medische staf kon hij fel reageren. "Soms snapte ik het gewoon niet. Dan kreeg ik te horen: misschien maken we morgen een MRI-scan van die en die speler. Dan dacht ik: misschien, morgen? Nee, vandaag! En dan vloog ik er volle bak in", zegt hij daarover. "Maar ik ben zo: als ik met jullie ruzie maak, dan ben ik het dadelijk buiten vergeten. Er zijn natuurlijk mensen die er anders mee omgaan. Dat heb ik niet goed gedaan. Op het veld, hoe ik met spelers omging, daar heb ik nog heel goede herinneringen aan. Dat is mijn houvast richting de toekomst. Ik heb nergens gelezen dat ik een slechte trainer ben. Niet van spelers en ook niet van de mensen binnen de club die mij niet zo prettig vonden in de omgang."

Ondanks de slechte reeks kwam zijn ontslag voor hem als een verrassing. "Ik had het niet in de gaten. Ik was enorm teleurgesteld. Niet in de spelers, maar in de directie. En indirect ook in de raad van commissarissen. Ik denk dat ik niet ontslagen ben door de resultaten, maar meer door de situatie daaromheen", aldus Van Bommel. "De relatie met de spelers was nog goed. Ook met de Latino’s. De jongens die niet speelden waren natuurlijk niet tevreden. Maar dat lijkt me heel normaal. Maar die jongens voelen en weten dat ik weet hoe zij zich voelen. Dat klinkt wat cryptisch, maar voor mij is het herkenbaar, omdat ik ook in die kleedkamer heb gezeten. Daarom zeg ik: de band met de spelers is altijd goed geweest. Er is er geen één die heeft gezegd: ik ben blij dat hij weg is. Daar gaat het om. En alles wat erbij komt kijken, buiten het veld, kan je aanleren."

Een maand na zijn ontslag kwamen er verhalen naar buiten dat hij obsessief zou zijn, mensen zou schofferen en hij manipulerend te werk zou gaan. "Dat er zoveel onzin is verteld, heeft me pijn gedaan. Er zaten wel waarheden in, maar er zijn dingen geschreven die absoluut niet waar zijn", zo geeft hij aan. "Ik maak geen mensen kapot. Maar ik had de lat heel hoog gelegd. En de organisatie had de lat een stuk lager liggen. Het ging me te langzaam. En dan gaan mensen je zien als obsessief. In drie kranten stond in een paar dagen tijd hetzelfde. Vanuit de club kwamen er plotseling allemaal dingen naar buiten."

Van Bommel heeft geleerd dat hij bij een volgende club sowieso iemand mee zal nemen. "Iemand moet al die dingen van buitenaf filteren richting een trainer", zegt hij daarover. "Bij PSV zeiden ze dat ik het zelf wel kon. Maar ik joeg mezelf over de kop. Ik was bijna twaalf uur per dag op de club en thuis zat ik nog analyses te kijken. Ik stond altijd aan. En ik ben heel dominant, denk dat ik vaak gelijk heb. Maar ik moet niet doorslaan. En dat was bij PSV wel het geval."

Meer op Telegraaf.nl
Tags

bommel derbystar obsessief aanleren adidas analyses boeman buitenaf cryptisch dadelijk dominant fanatiek filteren frustreerde herkenbaar houvast huisarts joeg manipulerend materiaalman mri omgang onzin scan schofferen snapte telegraaf toezegging variant waarheden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Zo is het Mark, goed dat je bepaalde zaken inmiddels inziet. En weer doorrrr...
+9/-0

7 maanden geleden
Klein stukje zelfreflectie is uniek voor Mark, best bijzonder dus. Het lekken van negatieve informatie naar journalisten en andere externe mensen wordt uiteraard niet besproken.

Qua tactiek heeft v Bommel gefaald als trainer. Toen we 5x averij opliepen nog steeds starten met dezelfde 11 en tactiek. Dan mis je toch wat als trainer.

Als speler is het mister psv, als trainer niet. Misschien is er nog ooit een rol in de jeugd weg gelegd maar dat zal het zijn. Ik zal vBommel proberen te herinneren als voetballer toen ik jong was en zelf voetbalde. Wat was ie goed...
+4/-2

7 maanden geleden (gewijzigd)
Mark, mijn all time held, samen met Luc Nilis, jij komt wel terug bij onze club, met meer bagage en jij word met dit mooie PSV in de toekomst zeker nog kampioen👍, daar ben ik van overtuigd!
+9/-1

 
7 maanden geleden
Ik hoop het!
Jammer dat het allemaal zo is gelopen. Schmidt had 2 jaar geleden moeten komen en Van Bommel had dan moeten beginnen als zijn assistent.
+9/-0

 
7 maanden geleden
Inderdaad. Het gebeurt in Nederland veel te vaak dat een oud-speler met amper nog ervaring ineens trainer kan worden van een topteam. Die bagage die hij nog mistte had hij eerst ergens anders, of als assistent moeten halen.

Maar als we heel eerlijk zijn: het spel is sinds het vertrek van Mark nog echt geen moment beter geweest, ook niet onder Schmidt. Schmidt heeft op dit moment vooral de resultaten mee omdat Gakpo ineens heel makkelijk scoort.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Het begint allemaal toch echt gewoon met winnen. Pas als je te vaak niet wint krijg je dit gezeur.
+7/-0

 
7 maanden geleden
Als berghuis (het stukje gif) was gekomen dan was het heel anders gelopen denk ik.
+1/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dan neem je ook zo'n irritante gedrag mee en bovendien lag voorin het probleem niet...

Ook Berghuis hoefde van mij niet te komen, maar dat gold ook voor Bruma en Doan.
Er had op t middenveld (dynamiek) en in de achterhoede (killer) beter geïnvesteerd moeten worden.
+2/-0

7 maanden geleden
Goed interview waarin van Bommel zijn kant vertelt en hier ook met een dosis zelfreflectie komt. Dat siert hem dan ook wel weer. Ik ben ervan overtuigd dat Mark zijn hart voor PSV heel erg groot is. Ik vind het sneu dat hij het niet gered heeft. Achteraf is Mark te vroeg trainer geworden van PSV. Hij had zijn ontwikkeling elders door moeten maken en als ervaren trainer terug moeten komen bij PSV. Het allerbeste gewenst Mark! Je blijft een jongen van de club.
+8/-0

7 maanden geleden
Daarom kun je zo'n trainer dus beter wat langer ervaring op laten doen.
+5/-0

7 maanden geleden
Met een beetje meer geluk (met man meer winnen bij 020) was hij gewoon in het eerste jaar kampioen geworden met ons!
+2/-1

 
7 maanden geleden
Nou, Mark had daar dus nog niet de ervaring van Philip.... Philip had na de gelijkmaker de wedstrijd op slot gegooid en was voor de veilige 1-1 gegaan! Daarmee zou Philip ook het kampioenschap hebben veilig gesteld.... toch compleet andere trainers.....zeg het maar... wat is geluk icm inzicht(tactisch)
+2/-0

7 maanden geleden
Sommige dingen zijn onbegrijpelijk.

Waarom kan een organisatie met een begroting van 80 miljoen geen huisarts en Taco vd Velde strikken als daar vraag naar is.

En waarom snapt Mart vd Heuvel niet dat je een wedstrijdbal moet klaarleggen waar je de aankomende wedstrijd mee speelt.

Verder vind ik het vooral het falen van Gerbrands, de Jong en het hele umfeld als je een rookie trainer niet tijdig kan bijsturen als ie te ver gaat met zijn gedram. Ze hadden de vinger veel strakker aan de pols moeten houden, en toen van Marwijk vertrok voor het geld, hadden ze natuurlijk een ervaren vervanger moeten halen die Mark had moeten beteugelen. Belachelijk dat beginner vBommel het mocht doen met beginners Robbemond en Dirkx.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ja joh want jij denkt dat MvB zichzelf laat sturen? Grapjas. MvB is absoluut niet geschikt als coach. Een goed paard maakt nog geen goede ruiter.
+4/-1

 
7 maanden geleden
"Ja joh want jij denkt dat MvB zichzelf laat sturen?"

Ja, als dat sturen door sterke persoonlijkheden was gebeurt dan zeker.
+2/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Hij luisterde op een gegeven moment niet eens naar zijn schoonvader. MvB is zijn hele leven al een eigenwijze idioot geweest. Ik kan me nog herinneren dat hij op tv na afloop van een wedstrijd de discussie aanging met Cruyff. Van Bommel wist het wel beter. Zijn sterke geloof in eigen kunnen was zijn grootste kracht als speler, maar zijn grootste valkuil als trainer. Die man is geen hoofdcoach en gaat het ook nooit worden. Ik hoop dat hij snel nog een kans ergens krijgt, zodat hij mijn gelijk kan aantonen.
+2/-4

 
7 maanden geleden
Deze zogenaamde 'eigenwijze idioot' (wat een woordkeuze) heeft meer gehaald uit zijn carrière dan de gemiddelde Nederlander.
+2/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Tony ik ben geen fan van hem. Hij heeft een mooie voetbal cariere gehad. Alleen word ik echt moe van de Van Bommel verheerlijking door sommige hier op het netwerk. Die gast heeft aangetoond dat hij geen goede trainer/manager is. Maar men doet alsof hij een geweldige trainer is. Daar doe ik niet aan mee. Als je spelers cariere iets zou zeggen over je kwaliteit als trainer dan waren Hiddink, Advocaat en van Gaal matige trainers geweest en waren Gullit, Seedorf en Van Basten de beste trainers van Nederland.

De cariere die je als speler gehad hebt zegt gewoon helemaal niks over je kwaliteiten als trainer. Het was sowieso al belachelijk dat hij trainer werd van PSV na een jaartje de A1 trainen. Zo een fout maakt de Jong nooit meer. Er lagen al afspraken, maar nu bepaalt hijzelf wie de trainer word.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Mark heeft de lat gewoon erg hoog liggen. Wellicht te hoog. Maar het is jammer dat PSV daarin niet mee kon denken en te provenciaal en gemoedelijk bezig was.

Verder blijf ik erbij dat men had moeten weten wat je in huis haalt met hem. Hij liep al jaren rond hier. Dat je dan als directie niet heb gezien dat je hem op voetbalgebied moet omringen met ervaring die invloed op hem heeft, is een enorme blunder geweest. Ze hadden gewoon moeten zeggen, Mark je mag het proberen want we zien dat je een goede trainer kunt zijn, maar je mag het alleen doen met onze assistenten.

Toevallig heb ik die discussie met Cruijff toen ook live gezien. Cruijff was diegene die niet verder erop in wilde gaan. Maar Mark stond open voor discussie, en had gewoon goede argumenten voor 442 vs 433, zover ik me kan herinneren. Stront eigenwijs maar geen bord voor de kop. Als er niet te praten valt met hem, had ie niet zo goed gelegen bij de spelers. Die krijg je alleen aan je zijde met goede dialogen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Maar het is jammer dat PSV daarin niet mee kon denken en te provenciaal en gemoedelijk bezig was.Als de resultaten goed waren geweest was men misschien eerder geneigd geweest om mee te denken/werken.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Je tuurlijk ligt hij goed bij de jongens die hij ten onrechte de hand boven het hoofd hield. Of hij zo goed in de groep lag moet je ook eens een keer aan de Spaanstalige spelers vragen, de jongens die na het spelen van de kampioenswedstrijd van 2018 opeens bij jong PSV moesten trainen of de jongens die van de basis naar de tribune verdwenen in een en dezelfde week.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Welke Spaanstaligen exact?

Guti, die alle kansen kreeg, maar het hier nooit gaat maken omdat ie te zachtgekookt is?

Pereiro die telkens de kantjes eraf liep en bijna nooit presteerde als je hen nodig had?

Of Lozano die bijna altijd erin stond, ook al presteerde ie het laatste half jaar bijna niks hier, en wilden ze bij Napoli eigenlijk al na een jaar van hem af.

Die 3 spaanstaligen hadden wat te klagen? Dan is het goed.
+1/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Lato die hij slachtofferde om zijn gelijk te halen. Mauro die meteen te licht werd bevonden. Je kan ook gewoon alles wat die mafkees deed goed praten. Hij was zo goed jongen. Geweldige coach. Waren dan alleen vorig seizoen op de 11e plek geëindigd,maar dat lag vooral aan de spelers de directie de raad van commissarissen en misschien ook wel de media.

Tip je hebt de komende twee jaar een echte vakman hier in Eindhoven. Goed opletten hoe die te werk gaat. Het is nu al een verademing ten opzichte van de tijd Van Bommel.
+4/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

7 maanden geleden
Jammer dat er niet wordt ingegaan op de allerbelangrijkste vraag, namelijk waar is voetballend zo is misgegaan sinds de eerste winterstop....De eerste seizoenshelft onder van Bommel werd er alleraardigst gespeeld, met alleen een onverdiende nederlaag tegen Feyenoord en daartegenover 16 overwinningen. Na de winterstop was iedereen het kwijt...
+8/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ja dat is wat bij mij ook beklijft, wat is daar misgegaan in die olie staat?

Hij benoemd gelukkig zelf ook dat hij teveel met andere zaken bezig was; kijk als n Hiddink dat doet (die ook eerst resultaten boekte) dan zeg je ala, maar het probleem was dat hij niet alle energie gebruikte voor zijn belangrijkste en misschien wel enige taak: het vlaggenschip van PSV laten presteren...
Indien je resultaten boekt neemt het vertrouwen toe en ook de credits; Mark redeneert andersom.
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Een echte PSV er , zelfreflectie . Top . Het ga je goed Mark. Jouw moment met meneer Frits , de kampioenschaal delen op de tribune met meneer Frits zal ik nooit vergeten.
https://www.youtube.com/watch?v=8OOwItdigFQlink
+3/-0

 
7 maanden geleden
Mooi Dat je linkje er nog opgezet hebt, van Bommel wist wel wat belangrijk was en ook als trainer. Jammer dat er nu te veel vanuit de zakelijke kant wordt gedacht.

Weet zeker als er geduld was getoond ten aanzien van Mark ,hij PSV gewoon op het spoor had gekregen en ook Europees.
Vooe mij gewoon en echte PSver en clubman in hart en nieren.

Waarom? Kijk maar naar de grijns als hij tegen de neuzen weer eens lekker schoffelde.
+4/-0

 
7 maanden geleden
klopt en echte PSV er, maar dat maakt hem niet automatisch een goede trainer of coach
+1/-0

 
7 maanden geleden
Prima jouw mening , ik heb daar andere gedachtes over. Laten we er op houden types als van Bommel , Stevens is meer mijn gevoel.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Idd. een èchte PSV'er in hart en nieren, vandaar als speler ook een icoon. In zijn tijd als trainer ging er veel mis, waardoor de afstand tussen Bommel en PSV nu eventjes groot is. Hopelijk wordt op een dag de lucht weer geklaard.
+1/-0

7 maanden geleden
Dit kan alleen een man zeggen die een andere kant van zijn eigen ik heeft ontdekt, Mark gefeliciteerd.
+2/-0

7 maanden geleden
Mark is er boven alles één van ons, jammer dat het zo gelopen is allemaal.

Ik weet niet precies in welke rol maar hoop dat we hem in de toekomst nog eens terug zien bij de club.
+3/-0

7 maanden geleden
Mark, je bent de afgelopen maanden als mens gegroeid wat je siert. Gedreven door clubliefde wilde je de tent verder professionaliseren. Het verhaal over het niet trainen met CL ballen voorafgaand aan een CL - pot is zo'n situatie welke niet post bij een club waarvan de grote baas continu stelt 'topsportklimaat' als de leidraad te zien. Op medisch gebied leek PSV ook jarenlang problemen te hebben om over onze juridische prestaties in Zeist maar te zwijgen. Op dat gebied is van Benthem bij Feyenoord HET grote voorbeeld voor andere BVO's.

Ook de manier waarop PSV dit jaar haar aankopen van vorig seizoen al weer afserveert is veelzeggend. Er is reeds voor meer dan €20m investeringen de tent uit en wie weet volgt Baumi nog. Was de markt normaal geweest dan was er waarschijnlijk op grote schaal al weer verlies genomen. Vorig seizoen kon een Berghuis niet gehaald worden tot grote ontevredenheid van van Bommel en dan halen we nu even Max en een 33 jarige spits voor veel poet. Is dat een consistent beleid voeren?

Toon en JDJ hangen volledig in de touwen bij Roger Schmidt en zijn team. En nu maar hopen dat dit tot sportieve prestaties leidt anders breekt de hel los over een maand of 12-24 en zit je opgescheept met spelers die allemaal op voorsprak van een voorbijganger kwamen.

Mensen die dit beleid van Toon en zijn team nog kunnen uitleggen: ik houd me aanbevolen.
+2/-8

 
7 maanden geleden
Daarom was het o zo prettig voor jdj en Toon om van Bommel ineens te dumpen.

Nu wordt het een groter probleem omdat ze Roger de vrije hand geven wat betreft aantrekken spelers. Maar we zullen zien. Dit zijn passanten , van Bommel niet.
+1/-2

 
7 maanden geleden
Wat je De Jong en Gerbrands vooral kan verwijten is dat ze hem niet een paar maanden eerder hadden ontslagen. Ik blijf het te zot voor woorden vinden dat mensen nog steeds de trainer Van Bommel blijven verdedigen.

Als speler was hij geweldig, een absoluut clubicoon. Als trainer is het een regelrechte mislukking geweest. Maar hij had toch maar moeten blijven zitten omdat hij als speler een clubicoon was? Wat een regelrechte bullshit.
+10/-1

 
7 maanden geleden
Het is maar welk ijk punt je pakt als je zegt ,hij functioneert niet,

Ik vind het vreemd dat iemand ruim 14 maanden vol vertrouwen krijgt en dan zonder vooraf gesprekken te voeren omtrent functioneren , die dan te ontslaan.

Maar uuh vriend , dit is mijn mening he.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Precies.
Volgens mij had Cocu ook al eerder weggemoeten volgens velen, terwijl die toch veel betere prestaties had dan v Bommel.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Helemaal mee eens. Van Bommel maakte aan de lopende band beginnersfouten en dat kan niet op dit niveau. Hij had gewoon te weinig ervaring en voor een coach misschien ook wel het verkeerde karakter.
+3/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Mark had meteen na het, volstrekt onnodig, mislopen van de landstitel ontslagen moeten worden. Bizar slechte 2e seizoenshelft! Onbegrijpelijk dat hij toen mocht blijven zitten. En toen had John (nog) weinig schade aangericht.

Ook 's mans 3e halve seizoen verliep desastreus waarna hij volkomen terecht maar wel veel te laat alsnog zijn congé kreeg aangezegd. Daaraan was echter John grotendeels debet. Dus die had ook meteen de wacht aangezegd moeten worden.

En dan komt Mark nu met "realistische reflectie", nadat hij in eerdere publicaties PSV met de grond gelijk had gemaakt. Ik ben ff helemaal klaar met Bommel, zoals ik dat ook al geruime tijd ben met De Jong. Ook "Topsport Toon" valt in deze het nodige te verwijten. Hopelijk pakt "de gok" met Roger Schmidt goed uit. Het hele beleid is daarop gestoeld. Zo ook het budget, althans wat er nog van over was/is.
+5/-1

 
7 maanden geleden
Gelukkig heeft topsport Toon zijn straatje al weer schoongeveegd. De man kan lullen als de beste
+1/-1

 
7 maanden geleden
Ik zie liever een voorbijganger met verstand van zaken dan een club icoon die er geen kaas van heeft gegeten. Voor het eerst sinds lange tijd hebben we weer een toptrainer met een visie en ervaring. Ik snap goed dat John en Toon hem de touwtjes in handen geven.
+5/-1

 
7 maanden geleden
Toon is met PSV een andere weg ingeslagen. Er zijn grote fouten gemaakt: van Bommel als trainer aanstellen, de aankopen van Bruma, Baumgartl en Doan. Daar heeft men van geleerd en er wordt gekozen voor een andere manier van spelen met een heel andere coach. Waarom moet het beleid altijd consistent zijn? Ajax is ook een andere weg ingeslagen, met meer ervaren spelers en hogere salarissen, ook een duidelijke trendbreuk, en met succes. Als er nu onder Schmidt wel goede spelers gehaald worden, dan behouden die echt wel hun waarde. Ik hoop alleen wel dat de jeugd de kans blijft krijgen. De grote investeringen in de jeugdopleiding vind ik een van de meest verstandige zetten van Toon.
+2/-0

7 maanden geleden
Goed dat hij zelfreflectie toont en ervan leert, hoop dat hij in de toekomst terugkomt bij PSV!
+2/-0

7 maanden geleden
Goede zelfreflectie. Hoop dat hij toch nog een keer terug komt. 100% winnaars mentaliteit. Ook op zich hart op de goedeplek denk ik.
+3/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
7 maanden geleden
Het vermogen tot introspectie siert Van Bommel.
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Nog 1 x over Mark van Bommel, omdat hij een bietje in de spiegel heeft gekeken:
Van Bommel is volledig terecht ontslagen en moet wat beter leren incasseren imo.

Als je als hoofdverantwoordelijke voor PSV 1 zo'n slechte resultaten behaalt, heb je geen recht van spreken; dat moet Mark - zijnde een pure winnaar - zelf ook begrijpen. Natuurlijk zijn er ook anderen die fouten hebben gemaakt. Zoals een onervaren coach en dito technisch manager (De Jong) gelijktijdig aanstellen, dat is Toon te verwijten. De Jong heeft niet geleverd wat een technisch directeur behoort te doen: de selectie versterken. Wel heeft hij met de jeugd goede zaken gedaan voor PSV. Verder zijn er vast nog kleinere zaken negatief van invloed geweest, zoals dat van Marwijk die de poen in de woestijn belangrijker vond dan zijn schoonzoon tegen zich in bescherming nemen...
Enfin er is toen gekozen voor een onervaren coach en die heeft gefaald. Dan ben je in het prof voetbal aan de beurt en daar hoeven we ook geen medelijden mee te hebben, want daar wordt Mark vorstelijk voor betaald.

In het traject na afloop van zijn ontslag heeft hij echter een aantal nare zaakjes geflikt, oa via bevriende media als Derksen en Co. Dat viel niet in goede aarde bij de echte clubmensen, die net als Mark PSV in hun hart hebben zitten.
Als je geknipt en geschoren wordt moet je stil zitten... incasseren dus!

Ik weet uit betrouwbare bronnen dat de oudere spelers hem spuugzat waren, omdat hij hen niet serieus nam. Dat de jonge honden hem op handen droegen is niet meer dan logisch, want die liet Bommel - ondanks weken lang falen - ijskoud staan: Sadilek en Rosario als meest sprekende voorbeelden. Daarmee maak je geen vrienden in een team met ervaren jongens als bv Zoet, Hendrix, De Jong en de latinos, spelers die kampioenschappen hebben gewonnen met PSV... geen broekjes dus.

Ik hoop oprecht dat Mark zich verder ontwikkelt en indien hij aantoont dat hij kan presteren onder druk als trainer/ coach is hij voor mij weer welkom bij PSV, maar wel alleen onder die voorwaarde. Het feit dat Bommel een clubicoon is, doet daar niets aan af.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Welke de Jong? Die in Sevilla zat? Al die zogenaamde ervaren spelers kunnen er geen kloten van en zijn aan de straatstenen niet te slijten. Moet ik ze voor je opnoemen? Onze zogenaamde kroonjuwelen?
+1/-2

 
7 maanden geleden
Incasseren Tony, details zijn in dit geval totaal onbelangrijk
+2/-1

7 maanden geleden (gewijzigd)
Toen Cocu onverwacht vertrok werd hij eerder trainer van PSV1 dan gepland, oa. omdat daar afspraken over waren gemaakt en het bestuur daar te licht over dacht na de periode met Cocu. Dat was wellicht achteraf gezien te vroeg, omdat je als trainer naast het voetbaltechnische, ook in staat moet zijn communicatief goed te functioneren en mensen waarmee je samenwerkt in hun waarde moet laten. Voetbaltechnisch, heb ik hem persoonlijk hoog zitten, kijk maar eens naar de zijn 1e seizoenshelft toen met pressingvoetbal zeer goed gepresteerd werd en hoe hij over voetbal praat. Niet voor niets speelde hij in de absolute wereldtop, met vele prijzen. Ik vermoed toch dat het mis ging toen er wrijvingen ontstonden ten eerste in de selectie, en daarna in de organisatie door zijn fanatisme en eigengereidheid, en niet echt kiese acties richting bepaalde mesnsen. Zijn vertrek was onvermijdelijk en de slechte prestaties gaven daar uiteindelijk een legitieme reden voor. Ik denk dat als hij zijn carrière een vervolg wil geven hij het boetekleed ook wel had moéten aantrekken, aangezien in het wereldje iedereen elkaar wel kent via-via. Hopelijk trekt hij lering uit deze tijd en kan hij, met dan altijd een open vizier, een mooi vervolg geven aan zijn carrière, want ik gun het hem van harte!! Bommel is gewoon een sympathieke beschaafde en zelfs bescheiden gast buiten het voetbal, zonder enige kapsones, die denk ik door z'n fanatisme soms ff uit de bocht vliegt, zoals ieder mens wel eens overkomt. Laten we niet vergeten dat bij het PSV-bestuur ook fouten zijn gemaakt en daar ook van leren.
+5/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aisatti arsenal barcelona belastingvoordeel chelsea dumfries eigenaren eredivisie feyenoord floristhfc geografisch geografische gewone godenzoon historie ihataren ihattaren kloof liverpool madrid malen martinez milan nba rasmussen rensch shevchenko uefa var willy