Zwak PSV kent veel moeite met Fortuna, maar wint wel

4 oktober 2020 18:40

Zwak PSV kent veel moeite met Fortuna, maar wint wel; image source: Pro Shots

PSV heeft zondag met veel moeite weten te winnen van Fortuna Sittard. In het Philips Stadion eindigde het duel in een 2-0 overwinning. Donyell Malen en Noni Madueke zorgden voor de treffers. De ploeg van Roger Schmidt speelde een zeer zwakke wedstrijd, al had het ook pech dat vanwege buitenspel liefst vier doelpunten werden afgekeurd.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. Na een uitstekende steekbal van Eran Zahavi zorgde Donyell Malen in de vijfde minuut al voor de openingstreffer. De ploeg leek vervolgens niet helemaal bij de les te zijn, want direct vanaf de aftrap kreeg Fortuna Sittard een enorme kans. Yvon Mvogo wist de eerste inzet nog goed te keren en zag tot zijn opluchting dat de rebound hoog over het doel werd geschoten.

In de minuten daarna zag PSV vanwege buitenspel twee doelpunten afgekeurd worden, zodat Fortuna goed in de wedstrijd bleef. Dat bleek ook toen het in korte tijd twee enorme kansen kreeg, maar een redding van Mvogo en een schot op de lat voorkwamen de gelijkmaker. PSV leek het even helemaal kwijt en vooral Fortuna dacht aan aanvallen. In de slotfase van de eerste helft had PSV de grip opeens terug en zag voor de derde keer een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden. Bovendien ging een kopbal van Zahavi net naast het doel. Daar kwam in de blessuretijd van de eerste helft nog een vanwege buitenspel afgekeurde treffer bij zodat de stand bij rust slechts 1-0 was.

Na rust was het spelbeeld niet heel veel anders dan het grootste gedeelte van de eerste helft. PSV kreeg nauwelijks iets gecreëerd, waardoor Fortuna Sittard in de wedstrijd bleef. Het meeste gevaar kwam zelfs van de Limburgers, maar tot echte kansen leidde dat niet.

Vijf minuten voor tijd kwam dan de beslissing. Na een aanval van Fortuna wist invaller Noni Madueke na goed druk zetten de bal te veroveren. De jonge Engelsman kon alleen op de doelman af en zorgde daarmee voor de 2-0. Dat bleek ook de uiteindelijke eindstand te zijn.