Transparent
Inloggen
Sluiten

Joshua Zirkzee: 'Adrian Fein kun je vergelijken met iemand als Toni Kroos'

7 oktober 2020 12:47 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Joshua Zirkzee: "Adrian Fein kun je vergelijken met iemand als Toni Kroos"; image source: Pro Shots

Jong Oranje-international Joshua Zirkzee is in gesprek met De Telegraaf vol lof over de kwaliteiten van Adrian Fein. De jonge spits speelde samen met Fein in de voorbereiding van afgelopen seizoen en eerder ook al bij het tweede elftal van Bayern München. "Hij is een speler die het spel ziet. Hij voetbalt simpel, laat het balletje lopen. Hij weet goed hoe hij zich moet positioneren. Hij heeft het ook gewoon goed gedaan bij de trainingen van FC Bayern, dus ik denk dat PSV echt een mooie stap is voor hem", aldus Zirkzee. "Een mooie uitdaging. Ik denk dat hij heel goed bij PSV past. Je kunt hem vergelijken met iemand als Toni Kroos, een nummer acht. Een voetballer die het simpel houdt en zijn intelligentie gebruikt bij het spelletje. Een goede persoonlijkheid ook."

Rick van Drongelen speelde afgelopen seizoen samen met Fein, toen de middenvelder op huurbasis uitkwam voor HSV. "In zijn bewegingen en oog voor het spel vergelijk ik hem af en toe met Frenkie de Jong. Hij heeft echt dat aparte gevoel voor ruimtes, het opendraaien, de passjes. Adrian is echt een voetballende middenvelder, daar ligt zijn kwaliteit", zo geeft hij aan. "Een echte verbindingsspeler tussen defensie en aanval. Iemand die aan de bal wil komen in de opbouw en vervolgens de aanval inzet, door middel van passen, dribbelen en vooral zijn inzicht."

Fein kon in de 2.Bundesliga indrukwekkende dribbelstatistieken overleggen. "Hij denkt een stapje vooruit, is vooral een heel slimme voetballer. Hij speelde voor mij, centraal op het middenveld. Aan de bal is hij top, maar soms moest ’ie even een schop onder zijn kont krijgen", zegt Van Drongelen daarover. "Verdedigen is niet z’n favoriete vak. Maar verdedigend zíét hij de dingen wel, omdat hij slim is zoals ik eerder zei, al is het geen type stofzuiger."

Meer op Telegraaf.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

fein adrian zirkzee kroos bayern drongelen jong balletje bewegingen bundesliga dribbelen dribbelstatistieken hsv intelligentie kont opbouw opendraaien oranje passjes stofzuiger telegraaf uitkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Een mix van Toni Kroos en Frenkie de Jong dus. Ik geloof dat we moeten genieten van dit soort berichtgeving, maar het met een korreltje zout moeten nemen en zo nu en dan relativeren.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Hoop toch wel dat ie beter is dan Frenkie de Jong.. totaal overschatte speler is dat
+1/-1

3 jaar geleden
Gaan we dan eindelijk eens voetbal zien van ons middenveld? Iets wat sinds het vertrek van El Jefe ontbrak?
+6/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
3 jaar geleden
Door het ontbreken van een creatieve, topclubwaardige aanvallende middenvelder.
+2/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
En daarom haalt Schmidt jongens als Fein en Ibrahim Sangare? Spelers als Propper, Frenkie de Jong maar ook een Andres Guardado zijn goud waard voor een elftal. Ze vinden vaak de opening en dit zijn jongens die vaak de voor assist voor hun rekening nemen. Dergelijke spelers ontbraken ook bij PSV. Je zult zien dat het spel veel sneller (naar voren) verlegd zal gaan worden hierdoor.
+3/-5

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
3 jaar geleden
Je weet dat Propper, Frenkie de Jong en Guardado geen aanvallende, creatieve middenvelders zijn?
+2/-1

 
3 jaar geleden
Uiteraard. Die hele stelling van je over het gebrek van een aanvallende middenvelder met kwaliteit slaat nergens op. Het is niet voor niks dat middelmaat als Hendrix, Rosario en Thomas geen pepernoot opleveren. Gelukkig brengt Schmidt moderne defensieve middenvelders mee.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Het is niet mijn stelling, maar iedereen die PSV heeft zien voetballen de afgelopen seizoenen zag het gebrek aan creativiteit op het middenveld, waardoor de aanvoer naar de aanvallers ondermaats was. ihattaren kon die rol ook niet vervullen, terwijl de controleurs hun taken naar behoren deden. Dat verklaart waarom PSV zoveel wedstrijden domineerde, zonder veel kansen te creëren.
+1/-1

 
3 jaar geleden
In het moderne voetbal lopen er meerdere creatieve voetballers rond op het middenveld. Of wil je zeggen dat ploegen als Bayern, Liverpool en City teren op 1 creatieve (aanvallende middenvelder)? Iedereen die grotere competities volgt ziet dat dat niet zo is. Waarom denk je dat Schmidt de eerder genoemde namen meeneemt? Om de tassen van Jorrit, Thomas en Pablo te dragen?
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
3 jaar geleden
Wie was de laatste creatieve, aanvallende middenvelder bij PSV die het predikaat 'topclubwaardig' verdiende?
+2/-1

 
3 jaar geleden
Het moge duidelijk zijn dat er slechts sporadisch spelers van PSV naar de absolute top gaan maar zet een middenveld Guardado - van Ginkel en Propper eens even tegen die grijze meuk van afgelopen jaar. Modern voetbal gaat niet om 1 poppetje. De mix op het middenveld is minimaal zo belangrijk als een individu. Waarom denk je dat Schmidt die linie ook op de schop neemt? Waarom is een Hendrix zelfs voor 2 rollen King niet te sluiten? Van wat ik gezien heb van Fein en Sangaré op beelden (zegt niet alles!!) zijn beide spelers veel sneller met hun opening naar voren dan onze toppers van vorig jaar. Zouden beiden wel eens spelers van de ‘voor assist’ kunnen worden die we jarenlang gemist hebben.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Sorry Santa maar jij leeft nog in het verleden. De rol van de verdedigende middenvelder is allang niet meer de bal afpakken en dan zoeken ze het voorin maar uit. Die mannen moet het spel snel kunnen verleggen en de juiste mannen inspelen. Dat gaat niet alleen om de controlerend spelende middenvelder maar ook de verdedigers. Bij PSV is nu al jaren het probleem dat de creatieve mensen altijd in de dekking worden aangespeeld. Dan kan je Messi heten of Robben, maar dan wordt het voetballen gewoon heel lastig. Niet voor niks is Schmidt vooral van achteruit de boel aan het verbouwen.

Daarnaast spelen we het nieuwe systeem met twee aanvallende middenvelders. Nu hebben we Gakpo Ihataren Gotze en Mauro Junior voor die posities. Gakpo schiet de ene na de andere bal erin. Gotze zal ook zijn bijdrage gaan leveren. En ihataren heeft nu even een dip maar die komt nog zeker terug. En als het even tegenzit kan Mauro nog hard werken als het nodig zou moeten zijn. Op die positie heeft PSV dus nu echt wel voldoende klasse lopen. Daarachter was het met mannen als Hendriks Thomas Guti en Rosario gewoon pure middelmaat. Dat van dit groepje Rosario de beste was zegt m.i. meer dan voldoende. Dat is overigens de enige die nu nog op voldoende speeltijd kan rekenen denk ik. De rest zien we voorlopig niet meer hahahah.
+2/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
3 jaar geleden
Niemand beweert dat elke ploeg met één creatieve, aanvallende middenvelder moet spelen. Dat kunnen er ook meer zijn. Het probleem bij PSV is al jaren dat er geen enkele middenvelder creativiteit heeft, waardoor de aanvoer naar de aanvallers ontoereikend is.

Het systeem dat Van Bommel hanteerde, ging overigens wel uit van één aanvallende, creatieve middenvelder.
+2/-1

 
3 jaar geleden
En weten allemaal hoe dat is afgelopen. Geen creativiteit bij de 6 en 8 of bij de 3 en 4 dan krijg je een statisch geheel dat eenvoudig te verdedigen is.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
3 jaar geleden
Wie was de laatste creatieve, aanvallende middenvelder bij PSV?
+1/-1

 
3 jaar geleden
Waar wil je naar toe? Alle jongens die daar op die positie speelde zijn toch creatief. Op een gegeven moment was het gewoon zo dat het niet uitmaakte wie daar speelde, omdat de aanvoer van achteruit toch te traag was.

Ookal stond Messi destijds op die positie dan nog zou die er niks van bakken.

Maar kom op eindelijk nieuwe spelers. Eindelijk een positieve spelopvatting. Veel creatieve spelers.

Enjoy
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
3 jaar geleden
We zijn geen topclub dus zo'n speler hadden we niet. Maar de jongens waren wel top eredivisie waardig. Volgensmij had de laatste zelfs 4 keer gescoord tegen Ajax. Pereiro. Maar we weten allemaal hoe jij over die jongen dacht. Eerlijk is eerlijk als ik de jongens naast jou meetlat moet leggen. Dan moet ik terug naar de jaren 90. Toen liep de echte wereldtop nog rond in Eindhoven.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
3 jaar geleden
Kortom, we hebben al jaren geen creatieve, aanvallende middenvelder(s) meer. Dat verklaart mede waarom PSV doorgaans zo'n moeite heeft met kansen creëren.
+2/-1

 
3 jaar geleden
ik vind creatief en aanvallend toch wel een verschil, maar jij koppelt ze continu aan elkaar. Alsof een verdedigend middenvelder niet creatief kan zijn. Je vindt Frenkie de Jong ook niet creatief? En bv een back is per definitie ook niet creatief? Een centraal middenvelder is ook pas creatief als je er 'aanvallend' voor zet?
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
3 jaar geleden
Een creatieve, aanvallende middenvelder kan de aanvallers bedienen dankzij z'n creativiteit en heeft ook scorend vermogen. Guardado b.v. heeft weinig creativiteit en scoort zelden.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Daarom haalt Schmidt ook jongens als Fein en Ibrahim. Spelers als Propper, Frenkie de Jong maar ook een Andres Guardado zijn goud waard voor een elftal. Ze vinden vaak de opening en dit zijn jongens die vaak de voor assist voor hun rekening nemen. Dergelijke spelers ontbraken ook bij PSV. Je zult zien dat het spel veel sneller (naar voren) verlegd zal gaan worden hierdoor.
+2/-2

 
3 jaar geleden
@Tony, Hebben we toch de ervaren spelers gekregen waar we zo lang in onze posts over schreven. Ik ben heel benieuwd naar Mario Götze.
Verder ook goed voor onze sponsers dat onze Regio in Duitsland nu vaker in het nieuws gaat komen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
@WouterErik: inderdaad. Ben erg benieuwd hoe de prestaties de komende 9 maanden zullen zijn. Aan de finish kunnen we oordelen maar ik kijk er naar uit.
+1/-0

3 jaar geleden
Het is nu aan de trainer om van al dit spelersmateriaal een goed draaiend elftal te maken. En dat kan best nog tegenvallen want een schip met elf kapiteins dat vaart voor geen meter...
+2/-1

Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Jup zizou 2.0 hoppa goed dat ie voor de mooiste club kiest
+1/-1

3 jaar geleden
Kan Toni Kroos ook centraal achterin spelen?
+1/-1



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage