Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV presenteert jaarcijfers: club behaalt een nettowinst

8 oktober 2020 10:11 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

PSV presenteert jaarcijfers: club behaalt een nettowinst; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële kanalen de jaarcijfers over het vorige seizoen gepresenteerd. De club heeft een nettowinst van 1,6 miljoen euro weten te behalen. Het vroegtijdig stoppen van de competitie en de uitschakeling in de voorronde van de Champions League hebben hieraan negatief bijgedragen. De club meldt dat het vroegtijdig stoppen van de Eredivisie ongeveer 7 miljoen euro heeft gekost. Dankzij steun van de supporters, partners en sponsoren is de impact hiervan relatief beperkt gebleven.

De omzetdaling wordt ook deels goedgemaakt door de NOW-regeling waarvoor PSV in aanmerking komt en was er een beperkte kostendaling als gevolg van het niet spelen van wedstrijden. PSV heeft daarbij een netto verkoopresultaat van bijna 47 miljoen euro weten te boeken, met name door de transfers van Hirving Lozano en Steven Bergwijn. Door investeringen in de selectie is er voor ruim 25 miljoen euro afgeschreven op vergoedingssommen.

Over het huidige seizoen kan de club nog geen verwachting geven. De negatieve impact van covid-19 is groot en daarnaast is het ook onduidelijk wat de gevolgen van de uitbraak op de transfermarkt gaan zijn.


Meer op PSV.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

nettowinst behaalt bergwijn bijgedragen covid eredivisie hieraan kostendaling lozano netto omzetdaling regeling sponsoren uitbraak vergoedingssommen verkoopresultaat voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ik blijf het wel opvallend vinden hoor dat clubs moord en brand schreeuwen en bij de overheid aankloppen en ondertussen toch nog miljoenen kunnen uitgeven. Het blijft bij het idee van topsport horen uiteraard dat het afhaken is of bijblijven, maar ergens toch wel een grote middelvinger naar de overheid en belastingbetaler... Want als er over een paar maanden nog geen supporters bijkomen dan staan ze collectief (incl. Ajax met de miljoenen op de bank) voor steun. Vind ik krom, maakt me niet uit of het over PSV of FC Twente gaat in deze....
+4/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Hi PSV'er ik snap je punt wel hoor. Tijdens de crisis moet naar iedere Euro worden gekeken en voetbal staat zo in het middelpunt van de belangstelling dat alles onder een vergrootglas ligt.

Van de andere kant kun je ook zeggen dat er momenteel (en ik ken ze) een hoop bedrijven zijn die overeind worden gehouden met overheidssteun die eigenlijk voor de Coronacrisis al om hadden moeten vallen omdat ze gewoon niet winstgevend zijn en negatieve balansen hebben. Die ondernemers zien de NOW-regeling als manier om aan te blijven hangen terwijl een gezonde onderneming zelf reserves had opbouwt.

PSV heeft de afgelopen jaren goed financieel beleid gevoerd waardoor er wat vet op de botten zit. Het is wat vreemd om nu te zeggen dat PSV niet om hulp mag vragen juist omdat ze het relatief goed hebben gedaan. Het zou andersom moeten zijn.

Daarbij moet je ook niet vergeten dat Nederlandse club's relatief meer belasting betalen dan buitenlandse club's en beter worden gecontroleerd. Die kennen in veel gevallen regelingen waardoor spelers of sponsoren weinig tot geen belasting betalen. PSV betaald door alle hoge salarissen juist extra belasting.

Dus ja opvallend maar gezien het goede beleid van de afgelopen jaren en het maatschappelijke belang van sport/voetbal/ontspanning in onze samenleving niet vreemd.
+3/-0

3 jaar geleden
Netjes, 9 jaar op rij een positief resultaat gehaald. Getuigd van een financieel verantwoord beleid. Hopelijk komen de sportieve resultaten met de nieuwe trainer en vernieuwde selectie nu ook weer terug en kunnen we weer gaan genieten van leuk voetbal, een prijs zou een beloning zijn, maar een plek bij de eerste twee en Europees overwinteren zou dit seizoen al een enorm goed resultaat zijn.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Is dit zo alarmerend als het lijkt? We hebben 1.6 miljoen winst, waarvan 22 transfers en -7 door corona. Komen we dan 14 miljoen tekort in een "normaal" jaar?
+1/-0

 
Net zoals in ieder seizoen en net zoals iedere andere club zal Nederlandse PSV inderdaad spelers moeten verkopen en/of Champions League-voetbal moeten spelen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ja. PSV moet CL spelen of transfer-winst maken. Liefst beiden.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Gelet op deze financiële cijfers, de agressieve manier van acteren op de markt en het omgaan met investeringen die gedaan zijn vorig jaar, gaat PSV hele spannende tijden tegemoet. De directie en RvC begeven zich bedrijfstechnisch op een hellend vlak in een onzekere tijd. Of gestaag omhoog of hard naar beneden. Ik denk dat iedereen zich commiteert aan een verplicht succesverhaal in de komende 2 jaar.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.833 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem berg brobbey costa dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi