Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'We dachten dat Mario Götze totaal onhaalbaar zou zijn'

8 oktober 2020 15:39 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "We dachten dat Mario Götze totaal onhaalbaar zou zijn"; image source: Pro Shots

In gesprek met Fox Sports gaf Toon Gerbrands aan nooit verwacht te hebben dat PSV Mario Götze binnen kon halen. "Op de laatste dag om 10 uur 's ochtends wist ik nog niet dat hij hier 's avonds zou zijn. Wij dachten dat hij totaal onhaalbaar zou zijn en we waren ook niet met hem in gesprek", aldus Gerbrands. "Toen kwam dat moment. Toen hebben we gezegd dat we binnen het salarisgebouw van PSV nog een bepaald potje over hadden en hebben aangegeven wat we er voor over hadden. Meer hadden we ook niet."

Gerbrands had niet verwacht dat de Duitser dat zou accepteren. "Ik weet ongeveer wat ze in de Bundesliga verdienen, bij Bayern München en bij Dortmund. Ik verwachtte een berichtje dat het afgelopen was. Tot mijn positieve verbazing gingen ze akkoord", zo gaf hij aan. "Uit het gesprek wat ik met hem had heb ik gemerkt dat hij een echte liefhebber is en hij hier ook komt vanwege Roger Schmidt, zo eerlijk moeten we ook zijn."

De algemeen directeur merkte dat het coronavirus ook invloed had op de transfermarkt en de spelers die PSV daardoor kon binnen halen. "Philipp Max was voor ons een jaar geleden totaal onhaalbaar, Sangaré ook. De markt is nu iets gaan zakken en daardoor kwamen er ook kansen voor ons", zei hij daarover. "We hebben geprobeerd daar slim op in te spelen op de huidige markt die toch nu anders is. Financieel zullen we de slag nooit winnen, dus we moeten wachten op de kans die zich een keer voordoet. Ik heb dat eerder meegemaakt met Marcel Brands en Guardado. Hij zat twee keer op de bank en we konden hem op de laatste dag binnen krijgen. Dat gevoel had ik nu met Götze."

Gerbrands ziet het zeker niet als een negatief punt dat spelers voor Schmidt richting Eindhoven vertrekken. "Ik heb het eerder meegemaakt met Louis van Gaal bij AZ. Er komen spelers hier die met hem willen werken. Daar moet je van profiteren", aldus de algemeen directeur. "Götze was hier anders totaal niet geweest en Zahavi ook niet. Zo eerlijk moet ik zijn. Dat komt uit zijn netwerk. Daarom is Götze gehaald en anders hadden we hem niet gehaald. Ik zie het dus alleen maar als een voordeel."


Discussieer mee op de forums


Tags

gerbrands gotze schmidt bayern brands bundesliga coronavirus dortmund fox gaal guardado philipp potje roger salarisgebouw sangare voordoet zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Vraag me af of de functie dan niet totaal overbodig is. Wel een leuke functie maar kost alleen maar geld en met een operationeel verlies van 16 miljoen wellicht goed om deze management functie te verwijderen in het kader van kosten van circa 1,5 miljoen.
+1/-1

 
3 weken geleden
Dus omdat uit het netwerk van een trainer twee spelers naar een club komen, wil jij een manager ontslaan? :D
+4/-0

 
3 weken geleden
Nee gewoon totaal naar de toegevoegde waarde kijken en naar de kosten. Dan kan je beter op manager niveau bezuinigen en niet de koffiedame zeg maar ;)
+1/-0

 
3 weken geleden
Dat zou inderdaad heel verstandig zijn ja. Een manager ontslaan (ik neem aan dat je de technisch manager bedoelt) en dat de hoofdtrainer zelf er maar bij laten doen.
+3/-0

 
3 weken geleden
Dat weet ik niet, maar vraag me wel af waarom die laag zo ruim moet zijn soms. Maar ben al lang blij dat psv nu iig wel hand in eigen boezem heeft gestoken (alle miskopen verkocht of verhuurt) en nu weer waarde op het veld hebben (waar het om gaat). Dan zijn die paar miljoen natuurlijk peanuts...
+1/-0

 
3 weken geleden
Jij was het toch die in een vorig topic tegen iemand zei dat hij geen verstand van zaken heeft?

Bijzonder.
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
3 weken geleden
Ik neem aan dat je snapt dat een technisch manager/directeur wat meer doet dan een paar spelers binnenhalen?
+1/-0

 
3 weken geleden
Maar is daarvoor een minister salaris niet afdoende?
+1/-0

 
3 weken geleden
Dat vind ik wel ja, geldt ook voor voetballers. Mja.. wil je dan een TD en AD uit de KKD?
+1/-0

 
3 weken geleden
Wellicht zou het wat uitmaken dan? Gewoon iemand met ambitie nemen een ex topper van psv bijvoorbeeld? En die gewoon voor 2 ton heel graag wil werken. Beetje hetzelfde als Götze die ook alles voor de ambitie doet en niet (meer) voor het geld aangezien die dat al zat heeft.
+1/-0

 
3 weken geleden
Wellicht een Nistelrooij Romario Ronaldo?
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik wist niet dat die in de KKD werken tegenwoordig.
Maar goed.. die komen niet voor 2 ton. Ik denk dat Ruud dat nu al krijgt als jeugdtrainer.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Nou ik denk niet dat die ex toppers die ambities hebben, bovendien spreken Romario en Ronaldo veel te weinig Nederlands, zelfs Perez heeft daar nog moeite mee.
Toch wel handig, beetje did en cker Engels is ook voorwaarde lijkt me.

Van Nistelrooy voldoet dat wel aan, maar die heb ik toch liever op het veld staan met onze jongens...
+1/-1

 
3 weken geleden
Valkx bijvoorbeeld dan? Of denk je ook dat die meer dan 2 ton ontvangt bij vvv?
+1/-0

 
3 weken geleden
Dat is wel een goede optie als dat straks nodig is. Waterreus heeft ook wel eens iets in die richting gezegd, maar ook daar zal bakken met kritiek op komen...
+1/-0

3 weken geleden
Tuurlijk komen de nieuwe spelers voor de nieuwe trainer. Zeker niet voor de td. PSV heeft alles gegokt op Roger Schmidt. Met als consequentie dat de club nu wel kampioen móét worden en CL halen (en liefst nog moet overwinteren). Prima die uitdaging ligt er.

Ik ben het dan ook, deels, eens met Paulinho. Uiteraard heeft een profclub, zeker een (voormalige?) topclub, een td nodig. Maar niet per se John de Jong. Wat mij betreft heeft deze man zijn krediet een jaar én €30-35M geleden volledig opgebruikt. Het idee dat de man meedeelt in eventuele hoofdprijs komend seizoen betekent imo toch wel een zwart randje op dat behaalde succes.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Al die spelers die nu zijn gekomen zijn ook niet alleen gekomen door Schmidt. Ook het moment is van invloed. Als Schmidt vorig jaar was gekomen had PSV misschien 1 van die spelers, voor de hoofdprijs, kunnen halen.

Daarbij is John de Jong ook verantwoordelijk voor het halen van Schmidt natuurlijk.
+5/-0

 
3 weken geleden
Kan best zijn dat veel mensen de transfer window van vorig jaar zomer en het weerzinwekkende seizoen wat, grotendeels, daarvan het gevolg was, zijn vergeten.

Maar ik niet. Ik vergeet niet en ik vergeef niet. Ik haat John de Jong tot op het bot en met elke vezel in mijn lichaam. De dag dat die man PSV eindelijk, voorgoed(!) verlaat, trek ik een goede fles wijn open.
+1/-4

 
3 weken geleden
Van haten wordt je lelijk als je dood bent.;)

Ik hou niet zo van mensen die haten, ik ben meer van vergeven maar niet vergeten.
+3/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Oh wie dan leeft (of niet meer leeft natuurlijk!), die dan zorgt.

Ieder zijn perceptie, bok.

PS Vraagje: hoe komen jullie hier aan die emoticons? Ik krijg ze alleen soms per toeval, waardoor het nergens op slaat. Zeg maar onbedoelde combinatie van leestekens.

(edit: combinatie leestekens is natuurlijk wél bedoeld, de daaruit voortvloeiende emoticons uiteraard niet)
+1/-1

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ik heb ze voor het eerst gezien op het forum. Wanneer je op "nieuwe reactie" klikt, ipv een snelle reactie post, zie je de smilies staan. Als je er met je cursor op gaat staan zie je de code.

(geen idee of ze ook allemaal op de frontpage werken. ik gebruik ze eigenlijk uit automatisme)
+1/-0

 
3 weken geleden
Alle forumdingen werken ook hier volgens mij

kijk maar
foutje
scheef
+1/-0

 
3 weken geleden
ik krijg die als mogelijkheid op mijn Samsung S9... msn ligt het aan je toestel, of doen jullie het nog achter de laptop?

Haha die laatste zin klinkt echt fout😆
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ik doe het nog lekker(!) achter de laptop. ;)
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik doe het meestal op mijn smartphone. Soms op de laptop.

Maar ik meen me te herinneren dat emoticons vroeger louter op forumgedeelte waren plus pb/pm en niet op voorpagina.

Maar dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Toen postte ik met name (veel) of forum en zelden op voorpagina. Momenteel is dat dus andersom.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Hmmm dit doet vermoeden dat je hem als hoofd verantwoordelijke ziet voor het drama vorig jaar, maar er zijn er nog wel n paar meer met directe schuld hebben, zoals Bommel (daar zijn we het over eens), Gerbrands die gelijktijdig 2 onervaren mensen aanstelde op cruciale posities (Bommel en John), de RVC die niet ingreep of kritisch was, de spelers die geen eenheid vormden, van Marwijk die zijn schoonzoon achterliet voor nog meer foute poen in de woestijn...
Enfin ik snap dat je kritisch bent op John maar om hem nou te verketteren; ook Brands wilde destijds Bruma halen... dat vind ik nog steeds een raadsel, jij niet?
+1/-0

 
3 weken geleden
Ssst.. Geen slapende honden wakker maken. Nu gaat hij straks ook weer los over Gerbrands.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Now there's a thought.

Toon Gerbrands is natuurlijk zeker hoofdverantwoordelijke vanwege het (tegelijkertijd) aanstellen van 2 rookies. Dat beiden er niets maar dan ook niets van gebakken hebben, zou omschreven kunnen worden als pech.

En om nou ook Toon weg te sturen.... dan krijgen we te maken met een stuurloos schip. Of Hans van Breukelen zou het moeten willen overnemen, hahaha*.

Nee laat Gerbrands maar lekker aanblijven om de rommel op te ruimen en de grote lijnen te bewaken. Wel kan hij beter voortaan wat minder hoog van de toren blazen.

*hier mis ik "bedenkelijk kijkende" emoticon
+2/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

baumgartl boscagli cocufan corona dumfries emmen eredivisie fein fortuna gakpo ginkel gotze groningen hendrix ihattaren jong madueke malen mauro ondermaats pec pingel rosario sangare schmidt teze var viergever vitesse zahavi