Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV hervat zondag in Zwolle de competitie

16 oktober 2020 09:04

Zondag wacht voor PSV de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, de huidige nummer negen van de Eredivisie. PEC Zwolle begon de competitie met een thuisnederlaag tegen Feyenoord, waarna een gelijkspel volgde tegen AZ en met ruime cijfers werd gewonnen van Sparta. De Zwollenaren hebben een wedstrijd minder gespeeld omdat de uitwedstrijd tegen RKC vanwege een corona uitbraak bij de Waalwijkers werd uitgesteld.

Voor PSV zal het zondag de 21ste keer worden dat voor de competitie wordt afgereisd naar Zwolle. Tot nu toe wist PSV 15 keer te winnen, speelde het drie keer gelijk en werd er twee keer verloren. De grootste zege werd in het gouden seizoen 1987/1988 behaald toen PSV met liefst 0-6 te sterk was. Vorig seizoen werd nog met 0-4 gewonnen.

De meest memorabele editie vond plaats op 8 mei 2016. PSV leek een 23ste landstitel uit het hoofd te moeten zetten, maar omdat er in Zwolle met 1-3 gewonnen werd en Ajax niet verder kwam dan een gelijkspel bij De Graafschap kon op het Stadhuisplein alsnog feest gevierd worden.

De selectie van PEC Zwolle kent twee spelers met een verleden bij PSV. Kenneth Paal en Clint Leemans zijn beiden afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV. Voor Leemans leek geen toekomst meer te zijn in Zwolle en hij speelde vorig seizoen dan ook al op huurbasis voor RKC Waalwijk. De middenvelder kreeg in de voorbereiding van dit seizoen een nieuwe kans en greep die met beide handen aan. Hij wist dat zo overtuigend te doen dat hij door de Eredivisie CV werd uitgeroepen tot beste speler van de competitie van afgelopen maand. Voor Ryan Thomas wordt het ook weer een weerzien met zijn oude club. Hij speelde van 2013 tot 2018 143 officiële wedstrijden in het blauw-wit van Zwolle voordat hij de overstap maakte naar PSV.


Tags

pec eredivisie leemans rkc blauw clint corona editie feyenoord graafschap landstitel memorabele sparta stadhuisplein thuisnederlaag uitbraak weerzien zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

arbitrage balverlies basarnhem baumgartl boscagli bril crockett dumfries fortuna gotze granada haas james jong justifier kim klompje lcv malen mauro rcv rosario schmidt sonny sparta teze var vhtlsaw viergever vitesse