Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Podcast: Pieter Zwart van VI over de tactische revolutie onder Roger Schmidt

16 oktober 2020 09:10 - PSV PodcastIn de nieuwste aflevering van de PSV Podcast gaat VI-hoofdredacteur Pieter Zwart uitgebreid in op de tactische revolutie die gaande is bij PSV. "Ik kijk nu wel met extra interesse om te zien wat Roger Schmidt probeert te doen, waar hij tegenaan loopt en hoe het project zich ontwikkelt. Dat prikkelt meer de gedachte dan wanneer een trainer als Ernest Faber er nog had gezeten, die wat meer op de winkel past."

Vooral in de topwedstrijden zal de spelfilosofie van Schmidt volgens Zwart goed tot uiting komen. "Als PSV tegen Ajax gaat spelen kunnen ze de klok erop gelijk zetten dat die proberen onder de druk uit te spelen. Dan heb je veel meer kans om de bal op de helft van de tegenstander te winnen en dan heb je veel minder de nadruk op je eigen balbezit."

Met de komst van Mario Götze krijgt Schmidt meer opties. De VI-hoofdredacteur verwacht dat de Duitser puur voor de vier offensieve posities gehaald is, omdat hij door zijn gebrek aan loopvermogen geen optie is verdedigend op het middenveld. "De twee opties als buitenste middenvelders kent Götze goed, maar je zou hem ook als valse ‘nummer 9’ kunnen gebruiken. Dan heeft PSV natuurlijk vanaf de bank wel wat mogelijkheden, zodat je met Madueke of misschien Zahavi of Malen ook een heel ander type voor hem erin kan brengen."

Ook de situatie rond Mohamed Ihattaren komt aan bod in de PSV Podcast. "Dit systeem werkt alleen als alle schakeltjes meedoen. Als Ihattaren niet meedoet heeft hij een probleem, maar ook alle spelers achter hem. Als hij ooit bij een club van een hoger niveau wil spelen zal hij het moeten brengen en hij heeft nu een trainer bij PSV die dat van hem vraagt."
De nieuwste aflevering van de PSV Podcast is te beluisteren via alle grote podcastplatforms, zoals Spotify, Apple en Google, of via Soundcloud.

Spotify
Apple
Google
Discussieer mee op de forums


Tags

podcast schmidt roger apple google gotze hoofdredacteur ihattaren spotify beluisteren buitenste faber madueke malen offensieve podcastplatforms prikkelt project schakeltjes soundcloud spelfilosofie valse winkel zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Heerlijke podcast over het tactisch verhaal van Schmidt. Die Pieter weet wel waar hij het over heeft. Als de voetbalprogrammas wat meer op deze manier werden gedaan zou ik na jaren weer eens kijken.
+3/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Precies. Probleem is echter dat bijna alle gasten die er zitten meer bezig zijn zichzelf te profileren dan echt(!) over voetbal-tactische en technische zaken te praten. Zowel, zit er vaak een belang om over bepaalde spelers en trainers juist positief of negatief te praten. Wat dat betreft vond ik de analyse van van Gaal altijd zeer verfrissend. En ook Pieter Zwart zit op diezelfde lijn.
+1/-0

12 maanden geleden
Sluit ik me helemaal bij aan,ben ondertussen ook al een aantal jaren afgehaakt bij die zogenaamde voetbalprogamma"s.
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
@ programma makers: mooie podcast gemaakt, ik zou zeggen, vaker dit soort gasten uitnodigen!
Echt voetbal inhoudelijk praten ipv dat lacherige oppervlakkige gehinnik van bv Derksen en Gijp.
Ik vind de Podcast met Björn vd Doelen en Marco Timmer ook een verademing, daar luister ik ook graag naar, bietje relativeren met Doelen.

Hier de laatste versie:
https://www.radioviainternet.nl/podcasts/skiete-willy-podcast/2020/skiete-willy-s01e07-gotze-komt-nu-iets-meer-in-de-luwte-een-heel-slimme-keuzelink
+3/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert benfica clown doan drommel eagles eredivisie feyenoord gakpo ginkel hansie heerenveen izecson kraaij maalderink madueke moe obispo roger sangare santos schmidt skipper sociedad sparen teze vertessen vinicius voetbalvisie zahavi