Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het was een goede wedstrijd na een internationale break'

18 oktober 2020 19:15

In gesprek met Fox Sports gaf Roger Schmidt aan blij te zijn met de zege tegen PEC Zwolle. "Het was een goede wedstrijd en een verdiende overwinning", aldus Schmidt. "Het was zeker niet perfect, vooral niet in de tweede helft. We zagen dat we ons in bepaalde aspecten nog moeten verbeteren en zeker om de wedstrijd te killen. We misten een paar goede mogelijkheden, maar het was een goede wedstrijd na een internationale break. Ik ben blij dat we gewonnen hebben."

De Duitser vond dat het een lastige wedstrijd was. "Ook met het veld was het lastig", zo gaf hij aan. "We moeten onze tegenstander ook zeker respecteren. Zwolle gaf alles tot aan onze doelpunten. Ze kregen goede mogelijkheden en ook nog een penalty. Het was zeker niet makkelijk, maar daarom zijn we ook blij dat we hebben gewonnen."

Schmidt ziet nog voldoende verbeteringen voor zijn ploeg. "We zijn vandaag begonnen met onze nieuwe selectie. De nieuwe spelers moeten allemaal nog ingepast worden en integreren in het team", zei hij daarover. "Ibrahim, Mario en Adrian speelden voor het eerst voor PSV, terwijl ook Timo zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Dit soort wedstrijden hebben we nodig en moeten we natuurlijk ook winnen. We weten dat we nog moeten verbeteren. Iedere wedstrijd moeten we analyseren en ook na deze wedstrijd is er voldoende om over na te praten."

De trainer was erg te spreken over het spel van Mario Götze. "Het was een erg goed begin. Het was goed dat hij al snel scoorde. Na drie maanden zonder wedstrijd en zijn eerste wedstrijd voor PSV heeft ook hij zelfvertrouwen nodig", aldus Schmidt. "Hij scoorde, speelde goed en integreerde goed in het team. Hij heeft samen met het team gevochten en was zowel aan de bal als zonder de bal goed. Het was een erg goede start."




Tags

schmidt roger adrian fox gotze ingepast integreerde integreren killen pec verbeteringen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage