Jong PSV in blessuretijd onderuit tegen De Graafschap

23 oktober 2020 22:52

Jong PSV in blessuretijd onderuit tegen De Graafschap; image source: Pro Shots

Jong PSV is vrijdagavond pijnlijk onderuit gegaan op bezoek bij De Graafschap. De uitwedstrijd tegen de promotiekandidaat eindigde in een 2-1 nederlaag. Jong PSV leek het rustsignaal te halen nadat linksback Dennis Vos aan het eind van de eerste helft de ploeg op voorsprong zette, maar na een domme overtreding van Luis Felipe kreeg De Graafschap twee minuten later een strafschop en werd de stand weer gelijk gezet. In de tweede helft kregen beide teams voldoende kansen om de winst te pakken, maar leek het duel uit te draaien op een gelijkspel. In de vijfde minuut van de blessuretijd wist De Graafschap uit de kluts alsnog de winst te pakken.

Opstelling Jong PSV: Müller, Sambo (58' Zeegers), Luis Felipe (77' Kreekels), De Haas, Vos (58' Gloster), Kjolo, Matuta, Ledezma, Schoonbrood (77' Kristinsson), Saibari, Toure (65' Timan)

graafschap jong felipe vos gloster haas kjolo kluts kreekels kristinsson ledezma matuta muller rustsignaal saibari sambo schoonbrood timan toure zeegers

3 jaar geleden
Ongelukkige nederlaag maar niet slecht gespeeld. Punt van kritiek toch wel die penalty die Luis Felipe veroorzaakt. Waarom ga je als verdediger een sliding maken terwijl die speler van de Graafschap op de achterlijn staat. Op je benen blijven staan en die speler naar de buitenkant dringen. Een Schwaab momentje. Volgende wedstrijd tegen Cambuur wordt weer een zware die waarschijnlijk ook geen punten oplevert. Daarna moeten er toch weer punten gepakt worden om niet af te zakken naar de onderste regionen.
+1/-1

Bijzonder matig potje weer. Ze spelen organisatorisch vrij aardig, maar door het gebrek aan kwaliteit in alle linies blijft het enorm behelpen. Behoudens de eerste helft bij Volendam vraag ik mij af hoe het mogelijk is dat er zo slecht gepasst en aangenomen wordt wat resulteert in heel veel onnodig balverlies. Het middenveld is zo zwak dat er nauwelijks knappe aanvallen worden gespeeld. Ze doen echt hun best en proberen het met maximale er uit te halen maar een plaats bij de laatste 5 lijkt mij heel reeel. Alleen Sambo zou een stapje omhoog kunnen en van de rest zou een carrière ergens anders in de KKD het maximale zijn.