Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor nog nooit in het Gelredome

24 oktober 2020 00:38

Zondag staat voor PSV de eerste topaffiche in de competitie op het programma als de uitwedstrijd tegen Vitesse gespeeld zal worden. De Arnhemmers zijn tot nu toe een van de grootste verrassingen van de competitie en bezetten de derde plaats op slechts één punt van PSV. Vooral defensief staat het uitstekend bij Vitesse met slechts twee tegendoelpunten in vijf wedstrijden.

Zondag zal het de 36ste keer worden dat PSV richting Arnhem afreist voor de Eredivisie. Met 18 zeges laat het zien dat het vaak moeizaam gaat in Arnhem, maar aan de andere kant werd er tot nu toe slechts twee keer verloren van Vitesse. De overige 15 duels eindigden in een gelijkspel. Sinds Vitesse in 1998 in het Gelredome speelt heeft PSV niet meer verloren.

De grootste zege werd ook behaald in het Gelredome. In augustus 1999 wist PSV met liefst 1-6 te winnen. Huidig hoofd jeugdopleiding Ernest Faber maakte toen een van de doelpunten, terwijl Ruud van Nistelrooy, tegenwoordig trainer van PSV O18, twee keer tot scoren kwam. Huidig assistent-trainer André Ooijer speelde toen ook de volledige wedstrijd. Vorig seizoen werd dankzij doelpunten van Sam Lammers en Cody Gakpo met 1-2 gewonnen.

De selectie van Vitesse kent ook de nodige spelers met een verleden bij PSV. Riechedly Bazoer en Oussama Tannane speelden in de jeugdopleiding van PSV, maar kwamen nooit uit in het eerste elftal. De door PSV opgeleide Roy Beerens deed dat wel, terwijl ook doelman Remko Pasveer het shirt van PSV droeg. Vanwege een schorsing zal Tannane zondag niet meespelen. Verdediger Armando Obispo speelde afgelopen seizoen nog op huurbasis voor Vitesse, maar is al enige tijd uit de roulatie met een blessure. Marco van Ginkel speelde ook voor de Arnhemmers, maar ook hij zal zondag nog niet van de partij zijn. Keeperstrainer Raimond van der Gouw maakte afgelopen zomer de overstap van Vitesse naar PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse gelredome arnhem arnhemmers tannane afreist armando bazoer beerens cody eredivisie faber gakpo ginkel gouw lammers nistelrooy obispo ooijer oussama pasveer raimond remko riechedly topaffiche verrassingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje