Transparent
Inloggen
Sluiten

Bas Nijhuis: 'Als scheidsrechter besloten dat ik het moment terug wilde zien'

25 oktober 2020 17:17

Scheidsrechter Bas Nijhuis ging in gesprek met Fox Sports in op zijn veelbesproken beslissing om de strafschop van PSV in te trekken. "Ik dacht dat de verdediger Hendrix wegduwde en dacht op het veld aan een honderd procent strafschop", aldus Nijhuis. "Ik benoemde dat ik had gezien dat de verdediger met twee handen hem wegduwde en het voor mij een penalty was. Danny zei dat er contact was, maar dat hij niet die handen zag. Dan heb je als scheidsrechter de beslissing dat je die situatie nog eens terug wil zien en je zeker wil weten dat je goed zit. Als ik het dan terug zie, vind ik het geen penalty."

Nijhuis ging verder: "Dit zijn duels. Dit vind ik geen strafschop. Dit zijn zulke cruciale momenten in een wedstrijd. Ik vind dat er daarin een goed contact moet zijn tussen de VAR en de scheidsrechter. Wij hebben daarin goed besproken wat we gezien hebben. Uiteindelijk konden we daardoor de juiste beslissing nemen."

Volgens de scheidsrechter klopt het absoluut niet dat Roger Schmidt geen uitleg van hem had gekregen. "Ik heb hem uitleg gegeven, zelfs in het Duits. Maar zijn emoties waren zo hoog dat er niet mee te praten viel", zo gaf hij aan. "Ik snap het heel erg goed. Zeker op zo'n beslissend moment. Maar dit is het protocol waarmee wij werken en ik ben achteraf blij dat ik ben gaan kijken. Dit zijn beslissende momenten, ook voor het einde van het seizoen."




Tags

nijhuis wegduwde danny fox hendrix protocol roger schmidt var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage