Transparent
Inloggen
Sluiten

Winst in Cyprus voor PSV belangrijk donderdagavond na nederlaag vorige week

27 oktober 2020 16:04

Donderdag staat voor PSV de volgende Europese wedstrijd op het programma als de ploeg van Roger Schmidt het in Cyprus opneemt tegen Omonia Nicosia. Na de thuisnederlaag tegen Granada is een goed resultaat nu belangrijk om een goed perspectief te houden op Europese overwintering. Omonia Nicosia begon de groepsfase met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij het Griekse PAOK.

PSV speelde nog nooit eerder tegen Omonia Nicosia. Het speelde zelfs pas één keer eerder in Cyprus. Vorig seizoen was in de voorronde van de Europa League Apollon Limasol de tegenstander. Nadat er in Eindhoven al met 3-0 gewonnen werd, werd de uitwedstrijd met 0-4 gewonnen. Donyell Malen maakte twee treffers, terwijl ook Mohamed Ihattaren en Konstantinos Mitroglou wisten te scoren.

Omonia Nicosia staat in de eigen competitie op een vierde plaats. Voor de Cyprioten is het de eerste keer in de clubhistorie dat ze uitkomen in de groepsfase van een Europees toernooi. Twee keer eerder troffen ze een Nederlandse tegenstander. In het seizoen 1979/1980 ging het in Amsterdam met 10-0 onderuit tegen Ajax en werd de return wel met 4-0 gewonnen. ADO Den Haag was in de voorronde van de Europa League in het seizoen 2011/2012 de tegenstander. Daarvan met 3-0 gewonnen in eigen huis, waarna een 1-0 nederlaag volgde in Den Haag.

In de historie stonden twee Nederlanders onder contract bij Omonia Nicosia. Voormalig PSV-doelman Khalid Sinouh speelde in het seizoen 2004/2006 in Cyprus, terwijl Hedwiges Maduro in het seizoen 2017/2018 bij Omonia Nicosia zijn loopbaan als speler beëindigde.




Tags

nicosia omonia cyprus voorronde ado beeindigde cyprioten granada hedwiges historie ihattaren limasol maduro malen mitroglou nederlanders paok roger schmidt sinouh thuisnederlaag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage