Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Het is dubieus wat hier gebeurt'

28 oktober 2020 20:44

In gesprek met De Telegraaf geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan de gang van zaken in Cyprus dubieus te vinden. "We zouden om tien uur vliegen en om tien minuten voor tien kregen we een telefoontje vanuit Cyprus. Als deze twee spelers zouden meevliegen, zou de hele selectie het land niet binnenkomen of tien dagen in quarantaine moeten. Dan zou de wedstrijd dus niet doorgaan", aldus Gerbrands. "We hebben direct gebeld met de UEFA. Zij gaven ons op alle punten gelijk, we handelen ten slotte altijd en overal naar de richtlijnen."

Gerbrands gaat verder: "Maar er werd ons ook verteld, dat wanneer wij de gok waagden richting de autoriteiten daar en inderdaad in quarantaine zouden moeten, daar een reglementair verlies aan vastkleeft. Om zeven minuten voor tien zijn Teze en Zahavi het vliegtuig uitgestapt, de bagage werd gepakt en we moesten een kwartiertje later zonder hen afreizen."

PSV doet er alles aan om het tweetal alsnog in Cyprus te krijgen. "Dat zal dan met een privévliegtuig moeten gebeuren waarschijnlijk", zo geeft Gerbrands aan. "Of dat het waard is? Dat doen we zeker, als dat nog naar alle redelijkheid te regelen valt. Dan zouden zij vroeg in de ochtend moeten kunnen vertrekken, anders wordt het te laat, maar daar gaan we alles aan doen."

Ondanks dat de spelerslijsten al lang bekend waren bij de betrokken instanties werd PSV op dinsdag pas op de hoogte gebracht van de iets andere regelgeving op Cyprus. "We hebben het over fair play, het naleven van alle regels die door de competitie zijn vastgesteld, maar we worden hier behoorlijk tegengewerkt door de autoriteiten", zegt Gerbrands daarover. "Zou dat telefoontje tien minuten later zijn geweest, dan hadden we al in de lucht die kant op gezeten. Ik geloof niet zo in toeval, wat dat soort dingen betreft. Dit is een heel aparte situatie."




Tags

gerbrands cyprus quarantaine telefoontje bagage binnenkomen kwartiertje lucht meevliegen naleven privevliegtuig redelijkheid reglementair slotte spelerslijsten tegengewerkt telegraaf teze uefa uitgestapt vastkleeft waagden zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage