Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV dient formele klacht in bij UEFA'

29 oktober 2020 19:53

De Telegraaf weet te melden dat PSV via een formele brief een klacht ingediend bij de UEFA. In de reglementen van de Europese voetbalbond staat aangegeven dat de thuisclub zorg moet dragen voor een alternatieve speelplaats indien er vanuit de lokale autoriteiten restricties gelden. Vanwege de regelgeving in Cyprus mochten Jordan Teze en Eran Zahavi het eiland niet betreden. Mocht PSV het duo wel meenemen werd gedreigd met een quarantaine voor de gehele selectie. De UEFA liet echter aan PSV weten dat in dat geval PSV reglementair met 3-0 zou verliezen. Uiteindelijk heeft de club op eigen kosten alsnog Teze in Cyprus kunnen kijken.

PSV wil de kwestie nu officieel laten toetsen door de UEFA. In de regels staat letterlijk dat de wedstrijden plaats dienen te vinden zonder restricties voor beide clubs. Aangezien Eran Zahavi niet mocht deelnemen heeft Omonia Nicosia hier samen met de plaatselijke autoriteiten niet aan voldaan.




Discussieer mee op de forums


Tags

uefa cyprus eran restricties teze zahavi betreden brief gedreigd jordan kwestie nicosia omonia plaatselijke quarantaine reglementair reglementen speelplaats telegraaf thuisclub toetsen zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage