Donyell Malen bezorgt PSV in blessuretijd volkomen terechte winst in Cyprus

29 oktober 2020 22:53

Donyell Malen bezorgt PSV in blessuretijd volkomen terechte winst in Cyprus; image source: Pro Shots

PSV heeft donderdag weten te winnen van Omonia Nicosia. De veelbesproken wedstrijd in Cyprus eindigde in een 1-2 zege. Donyell Malen zorgde in blessuretijd voor de overwinning nadat hij ook al het eerste doelpunt van PSV voor zijn rekenint had genomen.

PSV leek vanaf het begin het initiatief te willen nemen, maar kon niet voorkomen dat Omonia de eerste grote kans kreeg. Spits Duris kon volledig vrijstaand inkoppen, maar Yvon Mvogo kon vrij eenvoudig redding brengen. Na een klein kwartier spelen kreeg ook PSV een grote kans, maar een inzet van Noni Madueke kon door een verdediger nog net gekeerd worden.

De ploeg van Roger Schmidt had steeds vaker de bal, maar had veel moeite om door de defensie van de Cyprioten te komen. Met regelmaat had de thuisploeg zelfs acht man achter de bal. Vanuit het niets kwam PSV na een half uur spelen zelfs op achterstand. Een vrije trap werd vanaf eigen helft snel genomen en werd achter Mvogo in het doel geschoten. De bal lag niet stil, maar de treffer werd wel goed gekeurd.

Het tempo werd vanaf dat moment omhoog geschroefd en omdat Omonia nu zelfs alle spelers achter de bal hield, vond het spel vooral op de Cypriotische helft plaats. De gelijkmaker volgde dan ook al snel. Na een goede aanval kon Donyell Malen via Mario Götze en Madueke de bal met zijn buitenkant in het doel tikken.

Na rust ontsnapte PSV al snel aan een nieuwe achterstand nadat Ryan Thomas een terugspeelbal te zacht gaf. Mvogo kon reddend optreden en zag de rebound vervolgens overgeschoten worden. De volgende mogelijkheid volgde in de 70ste minuut pas en was ook voor Omonia. Na een vrije trap kwam in de kluts de bal voor de voeten van Duris, maar die inzet ging naast. Ruim een minuut later kreeg PSV na een heerlijke aanval de eerste kans van de tweede helft, maar een schot van de Mohamed Ihattaren ging via een verdediger naast het doel. PSV had vanaf dat moment het heft weer in eigen hand en dat leidde zes minuten voor tijd tot een grote kans van een Malen. Een uitstekende redding van de doelman voorkwam de voorsprong van PSV.

In de resterende minuten ging PSV vol op jacht naar de verdiende zege. In blessuretijd zag Ihattaren de doelman opnieuw uitstekend redding brengen, maar Malen bezorgde de ploeg een minuut later alsnog de zege. Via Götze, Ihattaren en Thomas zorgde hij voor de drie punten.