Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Ik ben erg trots op het team dat het gelukt is om te focussen op de wedstrijd'

30 oktober 2020 11:19

In gesprek met PSV TV liet Roger Schmidt weten dat het altijd een lekker gevoel geeft als je een wedstrijd wint. "Zeker in deze situatie. Ik ben erg trots op het team dat het gelukt is om te focussen op de wedstrijd. Dat was niet makkelijk, omdat de omstandigheden echt raar waren", aldus Schmidt. "Sommige spelers hebben geen ritme, maar moeten wel 90 minuten spelen en vechten voor de zege. Na de eerste goal was het erg moeilijk, maar tot het einde hebben we er geloof in gehad."

Boos over de tegengoal was de trainer niet. "Het was een fout van de arbitrage, maar dat gebeurt nu eenmaal. We moeten dat accepteren en focussen op de rest van de wedstrijd. Dat hebben we gedaan", zo gaf hij aan. "In de rust hebben we het ook besproken. We moesten ons alleen richten op het winnen van de wedstrijd."

Schmidt was vooral trots op het team. "Het was de tweede wedstrijd in de groepsfase na een nederlaag in de eerste wedstrijd. De omstandigheden waren heel speciaal en het team heeft tot het einde gevochten. Ze hebben veel spirit en wil getoond", zei hij daarover. "Dat is niet vanzelfsprekend onder deze omstandigheden. We hebben ook een heel jong team en speelden tegen een heel ervaren team dat met 1-0 voorkwam in eigen huis. We kunnen veel beter voetballen, maar uiteindelijk was het goed genoeg."




Tags

schmidt roger arbitrage jong voorkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bardet belasting bla bosz business eredivisie feyenoord hendrikus jong kompas kou kroes ofwel oost praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat seizoenskaart skipper soccernews sparta utrecht voorkennis