Tussen twee verre uitwedstrijden in zal zondag afgerekend moeten worden met ADO Den Haag

30 oktober 2020 16:53

Voor PSV wacht zondag alweer de volgende wedstrijd als ADO Den Haag naar het Philips Stadion komt. Om 16:45 uur zal de ploeg van Roger Schmidt het op gaan nemen tegen de nummer vijftien van de Eredivisie. De Hagenezen zijn afgelopen transferperiode flink actief geweest met maar liefst 16 nieuwe spelers en 22 spelers die zijn vertrokken. Vorig weekend wisten ze in eigen huis wel gelijk te spelen tegen AZ.

Zondag staat de wedstrijd in Eindhoven voor de Eredivisie alweer voor de 47ste keer op het programma. PSV wist tot nu toe 34 wedstrijden te winnen, speelde 7 keer gelijk en verloor 5 keer. De grootste zege werd behaald in het gouden seizoen 1987/1988 toen PSV met liefst 9-1 te sterk was. Sinds de eeuwwisseling wist PSV drie keer met minstens vijf doelpunten verschil te winnen in het Philips Stadion.

Vorig seizoen was de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen ADO Den Haag. Nadat ADO nog wel op voorsprong gekomen was, maakte Bruma vlak voor rust gelijk. In de tweede helft zorgen doelpunten van Donyell Malen en Cody Gakpo voor de 3-1 overwinning.

Voor Dante Rigo wordt het zondag een bijzonder weerzien aangezien hij dit seizoen door PSV wordt verhuurd aan ADO Den Haag. Luuk Koopmans maakte afgelopen zomer definitief de overstap van PSV naar ADO nadat hij afgelopen seizoen op huurbasis ook al in Den Haag speelde. Linksback Lassane Faye speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van PSV.