Dramatische tweede helft zorgt voor nieuwe Europese nederlaag PSV

5 november 2020 20:47

Dramatische tweede helft zorgt voor nieuwe Europese nederlaag PSV; image source: Pro Shots

PSV is donderdag tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Na een dramatische tweede helft ging de ploeg met 4-1 onderuit tegen PAOK Saloniki. Eran Zahavi had PSV in de eerste helft nog wel op voorsprong gezet.

PSV nam direct het initiatief, al kwam het lastig tot kansen. Het was veelvuldig aan de bal en op de momenten dat PAOK in balbezit had werd na flink drukzetten de bal al snel heroverd. Het leek echter wachten op de openingstreffer en die volgde dan ook na 20 minuten spelen. Na een goede actie van Mohamed Ihattaren werd Donyell Malen in het strafschopgebied onderuit gehaald. Eran Zahavi zorgde via de penalty vervolgens voor de 0-1.

Ook na het doelpunt veranderde er niets aan de wedstrijd. PSV was duidelijk de betere ploeg, maar kwam nauwelijks tot mogelijkheden. PAOK wist daar helemaal niets tegenover te stellen zodat PSV probleemloos overeind bleef. Vlak voor rust was Zahavi wel vlak bij zijn tweede treffer na een uitstekende steekbal van Ibrahim Sangaré. Zijn inzet werd door de doelman gekeerd en kon vervolgens nog net door de verdediging weggewerkt worden. PSV ging wel met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het echter al snel gelijk. Een vrije trap werd weggewerkt, waarna de rebound van richting werd veranderd en de 1-1 een feit was. Niet veel later waren de Grieken dicht bij een tweede treffer na een te zachte pass van Yvon Mvogo. Met een beetje mazzel kon een achterstand voorkomen worden, maar nadat Ryan Thomas nog geen minuut later flink in de fout ging, was de 2-1 alsnog een feit en daar kwam drie minuten later zelfs een derde tegentreffer bij.

De Grieken trokken zich massaal terug en loerden op de counter. Nadat nu invaller Mauro Júnior de fout in ging lag ook de 4-1 in de touwen. PSV probeerde nog wel aan te zetten, maar er lukte helemaal niets meer. Veelzeggend was ook dat er in de tweede helft geen enkele doelpoging was. PSV gaf daarmee een voorsprong na een comfortabele eerste helft volledig weg. In plaats van dat de ploeg al met een been in de volgende ronde staat zal het na de interlandperiode vol aan de bak moeten om überhaupt te overwinteren.