Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV won al 17 thuiswedstrijden op rij in de competitie van Willem II

6 november 2020 22:21

Het tweede loodzware blok aan wedstrijden zit er voor PSV bijna op. Zondagavond is Willem II in het Philips Stadion de laatste tegenstanders voordat er weer een interlandperiode wacht. Willem II was vorig jaar dé verrassing van de Eredivisie, maar heeft het nu een stuk moeizamer. De Tilburgers zijn terug te vinden op een twaalfde plaatst in de Eredivisie. Het won tot nu toe slechts eenmaal dit seizoen.

Historisch gezien zal de thuiswedstrijd tegen Willem II een van de meest favoriete wedstrijden van het seizoen zijn. Sinds de oprichting van het betaald voetbal werd het duel 44 keer eerder gespeeld en daarvan wist PSV maar liefst 39 keer te winnen. De overige 5 edities eindigden 3 keer in een gelijkspel, terwijl Willem II uiteindelijk 2 keer wist te winnen. De laatste keer dat dat gebeurde was echter in september 1984.

Met regelmaat heeft PSV ook met grote cijfers weten te winnen van de provinciegenoot. In het seizoen 1988/1989 werd met een 7-0 eindstand de hoogste overwinning geboekt. De laatste 17 thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen, waaronder vorig seizoen toen PSV met 3-0 te sterk was. Denzel Dumfries en Ryan Thomas scoorden, terwijl diep in blessuretijd de bal ook nog in eigen doel werd gewerkt.

De selectie van Willem II kent ook meerdere spelers met een verleden bij PSV. Doelman Robbin Ruiter maakte afgelopen zomer de overstap van Eindhoven naar Tilburg, terwijl Freek Heerkens in de jeugdopleiding van PSV speelde. Trainer Adrie Koster kwam als speler vier seizoenen in actie voor PSV en werkte daarna nog twee jaar als jeugdtrainer voor de club.




Tags

eredivisie adrie dumfries heerkens historisch koster moeizamer oprichting plaatst provinciegenoot ruiter tilburg tilburgers twaalfde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage