Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in eigen huis voor achttiende keer op rij te sterk voor Willem II

8 november 2020 21:47
Foto: Pro Shots

PSV in eigen huis voor achttiende keer op rij te sterk voor Willem II; image source: Pro Shots

PSV heeft zondag het tweede blok aan wedstrijden afgesloten met een overwinning tegen Willem II. De Tilburgers werden in het Philips Stadion met 3-0 verslagen. Philipp Max, Mario Götze en Donyell Malen zorgden voor de doelpunten.

PSV vloog uit de startblokken. Donyell Malen zag na 30 seconden al een inzet gekeerd worden en nadat er nog enkele mogelijkheden waren geweest zorgde Philipp Max voor de 1-0 na een uitstekende lange bal van Pablo Rosario. Niet veel later was het opnieuw raak. Na goed doorgaan van de teruggekeerde Denzel Dumfries zorgde Mario Götze voor de tweede treffer van PSV.

Ook daarna bleef PSV de betere ploeg. Malen zag al snel weer een inzet gekeerd worden, waarna de rebound van Cody Gakpo naast werd gekopt. Langzaam werd het spel van de ploeg van Roger Schmidt wat slordiger. Willem II kon daardoor ook af en toe aan aanvallen denken, maar het wist geen gevaar te stichten zodat het bij rust 2-0 stond.

PSV kwam weer uitermate zwak uit de kleedkamer, wat zorgde dat Willem II in de beginfase duidelijk de bovenliggende partij was. Yvon Mvogo wist met twee uitstekende reddingen te voorkomen dat de Tilburgers de aansluitingstreffer maakten. Nadat Malen een grote kans miste na een uitstekende tegenaanval kwam Willem II niet veel later met tien man te staan na een harde overtreding op Dumfries. Het leverde linksback Köhn de rode kaart op.

Vanaf dat moment had PSV de controle weer volledig terug over de wedstrijd. Ook de kansen volgden weer en dat leidde acht minuten voor tijd tot de 3-0 van Malen met opnieuw een hoofdrol voor aanvoerder Dumfries. Ook in de resterende minuten bleef PSV op zoek gaan naar meer treffers, ze vielen echter niet meer. Voor Mathias Kjølø volgde nog wel een mooi moment. De middenvelder van Jong PSV mocht vlak voor tijd zijn debuut in het eerste elftal maken.




Discussieer mee op de forums


Tags

malen dumfries gotze philipp tilburgers beginfase cody gakpo jong kohn mvogo rebound roger rosario schmidt seconden slordiger stichten tegenaanval yvon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje