Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Vitesse-PSV; Vermoedelijke opstellingen

15 maart 2003 12:04

Verslaggever: RvN

Zaterdagavond om 19.30 uur speelt PSV in het Gelredome de competitiewedstrijd tegen Vitesse. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Canal+ en is uiteraard ook op internet op diverse wijzen te volgen. Stem daarvoor vlak voor de wedstrijd af op deze site. De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Dick Jol. De Supportersvereniging van Vitesse bereidt voor deze wedstrijd een vlaggenactie voor.

Beide ploegen hebben te maken met personele problemen. Aan de kant van PSV ontbreekt Kezman wegens een schorsing en Vogel, Hofland en Marquinho wegens blessures. Van der Schaaf vervangt tegen zijn oude ploeg Johann Vogel, hij krijgt de voorkeur boven de meer diepgaande Lucius. Voorin zal Leandro een duo gaan vormen met Jan Vennegoor of Hesselink.

Aan de kant van Vitesse ontbreken Cornelisse en Stefanovic wegens schorsingen. Hofs, Knol, laros, Zeman en Zongo staan op de blessurelijst.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Jevric, Rankovic, Jansen, Dingsdag, Fr?nkel, Levchenko, Van Halst, Janssen, Amoah, Claessens, Peeters

Vermoedelijke opstelling opstelling PSV: Waterreus, Bogelund, Ooijer, Bouma, Lee, Rommedahl, Van Bommel, Van der Schaaf, Robben, Leandro en Vennegoor of Hesselink

Naast dat PSV nog geen competitiewedstrijd verloor in de Arena is PSV ook nog ongeslagen in het eveneens overdekte Geldredome, waar Vitesse sinds 25 maart 1998 al haar thuiswedstrijden speelt. In de voor PSV eerste wedstrijd in het Geldredome in het seizoen ?98/?99 had Ruud van Nistelrooy PSV al na 7 minuten op 0-1 gebracht. Kreek en Reuser zorgden ervoor dat Vitesse met rust met 2-1 leed. Na rust bracht Nilis vanuit een onmogelijke hoek PSV op 2-2. Vier minuten voor tijd bracht de Belg PSV zelfs op voorsprong via zijn enige kopbaldoelpunt voor PSV. Uit een door Dick Jol ten onrechte gegeven vrije trap maakte Martijn Reuser ver in blessuretijd nog de 3-3.

In het seizoen '99/'00 moest PSV aantreden zonder Nilis omdat hij geschorst was vanwege de rode kaart die hij gezien had in de mirakel van Utrecht wedstrijd het seizoen ervoor. Uitgerekend de vervanger van Nilis, Arnold Bruggink, scoorde zowel de 0-1 als de 0-2. Van Hooijdonk deed nog iets terug voor Vitesse (1-2), maar nog voor rust werd de marge weer op twee gebracht door een kopbal van Faber. Na rust scoorde Van Nistelrooy via de binnenkant van de paal uit een penalty de 1-4. Khokhlov, na een schitterend uitgespeelde individuele actie en wederom Van Nistelrooy, die goed bij zijn tegenstander wegdraaide, maakte vervolgens de vernedering van maar liefst 1-6 compleet. Na twee wedstrijden in de competitie stond PSV al op een plek die het dat seizoen nooit meer zou afstaan. De twee dooropvolgende seizoenen eindigde de semi-klassieker in een saaie 0-0. Tussen deze twee 0-0 wedstrijden in speelde PSV vanwege een UEFA-straf een Europese thuiswedstrijd in het Geldredome. Dankzij treffers van Bruggink, Faber en Kezman werd ook deze wedstrijd gewonnen.

De wedstrijden gespeeld op Nieuw-Monnikenhuize, waar Vitesse sinds de invoering van het betaalde voetbal haar thuiswedstrijden speelde, gingen PSV minder goed af. Van de veertien confrontaties wist Vitesse er drie te winnen, zes keer eindigde het in een gelijkspel en vijf keer kwam PSV tot winst. E?n van die vijf winstpartijen is de eerste competitiewedstrijd van het seizoen '94/'95 waar het droomkoppel Nilis en Ronaldo voor het eerst samen speelde en PSV aan een 2-4 overwinning hielpen. D? nederlaag die PSV supporters het meest bijgebleven zal zijn, is die uit het seizoen '92/'93. Vanwege een nieuwe grasmat op Nieuw-Monnikenhuize werd deze wedstrijd gespeeld in de Goffert in Nijmegen. Door een kapitale blunder van Hans van Breukelen bij een afstandschot van Edward Sturing verloor PSV niet alleen twee belangrijke punten maar ook de eerste plaats in de competitie. Zaterdag staat de 19e confrontatie in totaal en de vijfde in het hypermoderne Geldredome tegen Vitesse op het programma.

Meer op




Tags

vitesse geldredome nilis nistelrooy bruggink faber hesselink jol kezman leandro monnikenhuize opstellingen reuser schaaf vennegoor vogel voorbeschouwing aantreden afstandschot amoah arena arnold bereidt bijgebleven binnenkant blessurelijst bogelund bommel bouma breukelen canal claessens confrontatie confrontaties cornelisse diepgaande dingsdag dooropvolgende droomkoppel edward gelredome goffert halst hans hofland hofs hooijdonk hypermoderne jansen janssen jevric johann kapitale khokhlov klassieker knol kopbaldoelpunt kreek laros lee levchenko lucius marquinho mirakel nkel onmogelijke ooijer overdekte peeters rankovic robben rommedahl ronaldo saaie semi stefanovic sturing supportersvereniging uefa utrecht vernedering vlaggenactie waterreus wegdraaide winstpartijen zeman zongo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage