Transparent
Inloggen
Sluiten

Olivier Boscagli behoort tot beste koppers van Europa

16 november 2020 21:47 - CIES Football Observatory
Foto: Pro Shots

Olivier Boscagli behoort tot beste koppers van Europa; image source: Pro Shots

Het Franse CIES Football Observatory heeft onderzoek gedaan naar de beste koppers in Europa. Het onderzoeksbureau onderzocht daarvoor alle verdedigers in de top 10 van Europese competities en keek naar het percentage gewonnen luchtduels sinds dit seizoen. Olivier Boscagli staat daarin hoog genoteerd, want de verdediger van PSV wist 28 van zijn 32 kopduels te winnen en komt daarmee uit op een gemiddelde van 87,5%. Slechts zes verdedigers in Europa kunnen een beter gemiddelde overleggen.

De nummer één in de lijst is Kurt Zouma van Chelsea. De landgenoot van Boscagli won 26 van zijn 27 kopduels en heeft daardoor een gemiddelde van maar liefst 96,3% aan gewonnen kopduels.

Meer op CIES Football Observatory
Discussieer mee op de forums


Tags

boscagli koppers chelsea cies kurt landgenoot luchtduels onderzoeksbureau zouma

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Goed gezien de Jong. Its all about scouting. €50m
+3/-2

7 maanden geleden
Beslissende kopduels verliest hij altijd, of laat zich aftroeven, danwel makkelijk wegzetten! Statistieken van dus 0,0 inhoud!
+2/-2

 
7 maanden geleden
Deze statistiek zegt ook inderdaad niks, maar het statement dat hij alleen beslissende kopduels verliest evenmin. Als een verdediger een kopduel niet wint, is het vrijwel altijd de beslissende. Dat zou dan inhouden dat andere verdedigers nog veel meer beslissende kopduels verliezen?
+2/-0

 
7 maanden geleden
Dus die 4 verloren kopduels waren 4 tegendoelpunten? Als je zo stellig bent dan lepel je ze vast zo op.
+3/-0

 
7 maanden geleden
De belangrijkste factor in deze statistiek wordt vergeten: de kwaliteit van de tegenstander. Ik win ook elk kopduel van mijn 1,5 meter kleinere nichtjes. Ik geloof niet dat ik ooit een kopduel zal winnen van Luuk. 😉
+2/-0

 
7 maanden geleden
Of jou nichtjes zijn heel klein, of jij heel groot 1,5 mtr verschil. Van mijn nichtje zou jij niet winnen, heeft alleen al benen van 1.5 mtr en weeg 125 kilo.
+3/-0

 
7 maanden geleden
En is Miss België?
+2/-1

 
7 maanden geleden
Heeft europees al met de kop gescoord voor ons
+2/-0

7 maanden geleden
Dat je goed kan koppen/timen, maakt je nog geen goede verdediger.
Maar boscagli is wel serieus stappen aan het maken. Hoop dat ie zich doorontwikkeld en ook wat zekerder en vooral zuiverder wordt in z’n passing. Dan gaat het helemaal goedkomen. Vorig jaar door vele verguisd en veelste vroeg afgeschreven terwijl hij bijna enkel als LB had gespeeld. Voor die 2 miljoen is dit een hele goeie aankoop en ben er nog steeds blij mee. Volgens mij ligt ie ook super goed in de groep. Als ie toch is geselecteerd wordt en z’n de buurt maakt voor Frankrijk dan wordt ie ineens een klap duurder. Zou wel top zijn natuurlijk.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ik vraag mij serieus af, of jij wel ooit op zijn passing hebt gelet, is samen met zijn diepe bal juist zijn sterkste punt.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Passing en dieptebal is bij mij niet hetzelfde. Als je zelf ook goed op z’n spel let zie je idd dat zijn langebal zeer goed is. Maar zijn korte pass, over kleine meters is vaak te slap, niet in de loop of veelste ver van de man. Dat heeft in mijn ogen met concentratie te maken. Want als je het over een lange afstand kunt, moet het over kleine afstand zeer zeker lukken.
+2/-0

 
7 maanden geleden
eens. Lijkt concentratieprobleem te zijn want schuift elke wedstrijd wel een twee of drie keer de bal bij de tegenstander in de voeten.
+2/-0

7 maanden geleden
Kon ie maar verdedigen.......
+1/-0

7 maanden geleden
Als we niet uitkijken wordt dit Rosario 2.0 . Oftewel alleen negatieve zaken benoemen en uitvergroten en de rest vergeten. Je kan inmiddels een heel elftal opstellen van ex PSV spelers die hier niet goed genoeg werden bevonden en elders in zeker geen mindere teams of competities wel een vaste waarde werden. Natuurlijk mislukken er ook spelers maar wij zijn wel goed in het snel afschrijven van spelers.
+5/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens, kritiek is prima, maar doorslaan in t negatieve is voor sommigen een tweede natuur, jammer.
OT: Boscagli maakt idd steeds betere indruk, indien hij zo doorgroeit is hij toch n blijvertje!
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

bernal boscagli eredivisie espn feyenoord geldprijs giakoumakis ginkel guppie identieke ihattaren israelier izecson jong kampioensschaal kanaal machlas madueke malen omsmelten origineel penalties rico rosario santos schmidt shevchenko utrecht zahavi zeist