Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag wacht voor PSV grote verrassing FC Twente

19 november 2020 14:16

Zondag hervat PSV de competitie op bezoek bij FC Twente, een van de grote verrassingen van de Eredivisie tot nu toe. De Tukkers staan op de vijfde plaats op twee punten achterstand van PSV. Liefst elf nieuwe spelers kwamen afgelopen transferperiode naar FC Twente, maar last van een gewenningsperiode lijken ze niet te hebben. Zo is de gehuurde Danilo Pereira momenteel topscorer van de Eredivisie.

PSV speelde 53 keer eerder voor de competitie in Enschede. Tot nu toe werd 18 keer gewonnen, werd er 21 keer gelijk gespeeld en 14 keer bleek FC Twente te sterk. De grootste zege werd behaald in de eerste editie toen PSV in het seizoen 1965/1966 met liefst 1-7 te sterk was. In het seizoen 2014/2015 werd met 0-5 gewonnen in Enschede.

Vorig seizoen werd de competitie geopend met een uitwedstrijd bij FC Twente, op dat moment de promovendus. PSV kende vooral een zeer zwakke eerste helft en speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk. Denzel Dumfries maakte die avond de enige treffer voor PSV.




Tags

twente enschede eredivisie danilo dumfries editie gewenningsperiode promovendus topscorer verrassingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage