Transparent
Inloggen
Sluiten

Pol van Boekel: 'Ik heb gemist dat de speler van Twente eerst de bal speelt'

22 november 2020 19:38

Scheidsrechter Pol van Boekel werd in gesprek met Fox Sports gevraagd naar zijn beslissing om PSV een penalty te geven. "Ik kreeg vanuit Zeist het signaal om naar de kant te gaan en zag toen de beelden. Ik was wel verrast, want je denkt natuurlijk altijd het goed gezien te hebben", aldus Van Boekel. "Op moment als ik aan de zijkant sta zie ik het moment van voet op voet. Uit een paar hoeken krijg ik dat te zien en op moment als je dat te zien krijgt, kun je bijna niets anders doen dan een strafschop geven."

Achteraf vindt de scheidsrechter dat hij daar wel een foute beslissing nam. "Ik zag de voet op voet, dus dan is het gewoon een strafschop", zo gaf hij aan. "Ik heb alleen gemist dat Bosch eerst de bal raakt/speelt en vervolgens komt die voet op voet. In de rust zag ik dat rustig terug. De bal werd gespeeld. Ik zou geen strafschop gegeven hebben als ik dat beeld had gezien."

Van Boekel noemde de VAR twee jaar geleden al eens een mindfuck. "Je gaat naar de zijkant in de veronderstelling dat je een grote fout gemaakt hebt. Je krijgt dan informatie en de beelden van de voet op voet. Je wordt dan al een beetje in de richting van een strafschop gedreven", zei hij daarover. "Je hebt op dat moment niet de rust om te zeggen dat er ook vanuit een andere hoek gegeven moet worden of wat er met de bal gebeurt. Je bent teveel gefocust op de informatie die je krijgt vanuit de VAR. Dat was wat ik bedoelde met de mindfuck en helaas neem ik daarom nu de verkeerde beslissing."




Tags

boekel pol mindfuck twente var fox zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage