Transparent
Inloggen
Sluiten

Vitesse-fans bestormen eretribune

16 maart 2003 10:22 - RTV Gelderland

Verslaggever: MP

Tijdens de wedstrijd Vitesse-PSV heeft een groep Vitesse-supporters de eretribune bestormd. Vlak voor rust braken ze via de promenade door tot het vak onder de eretribune. De spelersvrouwen en andere mensen op de tribune voelden zich ernstig bedreigd. De fans riepen leuzen tegen het bestuur en voorzitter Vaessen. Ze werden even later door de veiligheidsdienst verwijderd. Later bracht de mobiele eenheid de rust terug op de promenade van Gelredome. Tijdens de wedstrijd scandeerden de fans leuzen tegen voorzitter Vaessen en trainer Mike Snoei. Na de wedstrijd verzamelden de fans zich voor de hoofdingang, maar ze trokken zich spoedig terug, omdat de ME te kennen had gegeven dat het plein zou worden schoongeveegd.

Voorzitter Vaessen van Vitesse was tijdelijk even van de eretribune afgegaan toen de supporters te voorschijn kwamen: "Er werd met bier gegooid en ik zat naast de burgemeester. Het was daarna zo opgelost." Vaessen schrok niet van de spreekkoren: "Ik ben kennelijk de Kop van Jut. Ik heb geen politiebescherming nodig. Maar duidelijk is dat Mike Snoei bij ons niet ter discussie staat."

Meer op RTV Gelderland




Tags

eretribune vitesse vaessen bestormen leuzen promenade snoei afgegaan bedreigd bestuur bier braken eenheid gelredome hoofdingang jut plein politiebescherming schoongeveegd spelersvrouwen spreekkoren trokken veiligheidsdienst verzamelden voelden voorschijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage