PSV knokt zich naar zege tegen PAOK

26 november 2020 23:01

PSV knokt zich naar zege tegen PAOK; image source: Pro Shots

PSV heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen. PAOK FC werd in het Philips Stadion met 3-2 verslagen. Ondanks een rampzalige start zorgden Cody Gakpo, Noni Madueke en Donyell Malen alsnog voor de zege.

PSV kon het duel niet slechter beginnen. Nadat enkele duels al veel te simpel verloren gingen stond het na vier minuten al op achterstand. De ploeg van Roger Schmidt had daarbij echter ook veel pech omdat het schot ruim naast zou gaan. Omdat hij echter tegen een ploeggenoot werd aangeschoten vloog de bal in het doel.

Al snel kwam PSV op gelijke hoogte. Uit een hoekschop tikte Donyell Malen bij de tweede paal binnen. Om bizarre redenen werd de treffer vanwege buitenspel echter afgekeurd. Dit terwijl er nog vijf verdedigers achter de bal stonden.

Enkele minuten later kreeg PSV nog een tik te verwerken. De verdediging stond niet goed opgesteld en na 13 minuten stond het al 0-2. Na een goede aanval maakte PSV al snel via Cody Gakpo de 1-2, waarna de ploeg ook volledig grip op het duel kreeg. Veel gevaar was er ook voor het doel, maar de eindpass was te slordig. PAOK kreeg nog de grootste kans toen het met liefst vier spelers op het doel af kon stormen. Olivier Boscagli was de enige verdediger, maar wist de bal wel te onderscheppen. PSV ging daarom met een 1-2 achterstand de rust in.

In de tweede helft had PSV al snel de schade gerepareerd. Na twee uitstekende aanvallen zorgden Noni Madueke en Donyell Malen voor de 3-2 voorsprong.

In de fase daarna ging de ploeg vol op jacht naar de volgende treffer, maar was het net niet zorgvuldig genoeg. Langzaam leken de krachten weer weg te vloeien en kreeg het aanvallend ook niet meer voor elkaar. PAOK werd echter ook niet meer gevaarlijk, zodat de 3-2 zege over de streep werd getrokken.