Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Uiteindelijk was het een verdiende overwinning'

27 november 2020 00:22

In gesprek met Fox Sports kreeg Roger Schmidt de vraag wat hij na een kwartier spelen dacht. "Dat het een lastige avond ging worden", zo gaf hij lachend aan. "Het was een heel slechte start. We hadden ook even nodig om te accepteren hoe het was. Dat we voor de rust al de 1-2 maakten was heel belangrijk. In de rust konden we daarom enkele dingen verbeteren en in de tweede helft lieten we zien dat we in de Europa League wilden blijven. We speelden toen goed met veel intensiteit. We konden de wedstrijd omdraaien en uiteindelijk was het een verdiende overwinning."

De Duitser zag in de eerste helft nog dingen mis gaan met zijn ploeg. "We creërden een hoop kansen en maakten ook een zuivere goal, maar we speelden niet als team. Er waren zes man in de verdediging en vier man in de aanval. Zo mag je als ploeg niet spelen. Zeker niet tegen een team als PAOK die heel sterk in de counter zijn", zo gaf hij aan. "In de rust hebben we daarover gesproken. We moesten met meer intensiteit en meer als team spelen. Dat was in de tweede helft veel beter. Na de 3-2 hebben we voor de zege gevochten en dat was oké."

Schmidt was in de rust niet boos geworden. "Ik heb iedereen wel duidelijk gemaakt dat als we niet wonnen we klaar waren in de Europa League", zei hij daarover. "We moesten in de tweede helft laten zien dat we nog niet klaar waren met internationaal voetbal en dat we dat in het nieuwe jaar ook nog willen doen. Ik ben erg blij dat de spelers in de tweede helft een andere instelling lieten zien. Dat was heel belangrijk."
Tags

schmidt roger intensiteit counter creerden fox paok zuivere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.864 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alderweireld basarnhem boscagli drommel feyenoord hands heerenveen ihattaren izecson jong madueke malen mik mvogo psvehv psvrijnwoude rosario sangare santos schmidt skipper snor teze tsaar unnerstall var vertessen volendam zahavi zoet