Transparent
Inloggen
Sluiten

Laatste edities tegen Sparta verliepen moeizaam in het Philips Stadion

27 november 2020 13:37

Voor PSV wacht zondagavond de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, de huidige nummer 10 van de Eredivisie. De Rotterdammers kenden een moeizame start van de competitie, maar wisten de laatste twee wedstrijden te winnen. Zo werd ADO Den Haag vorige week met liefst 6-0 verslagen. Bovendien wist het gelijk te spelen tegen zowel AZ als Feyenoord.

Zondag zal het zeker niet de eerste keer zijn dat Sparta richting Eindhoven komt voor de competitie. Het duel werd namelijk al 53 keer eerder gespeeld. Met 39 zeges, 8 gelijke spelen en slechts 6 nederlagen kan PSV daarin een uitstekende balans overleggen.

PSV wist ook meerdere keren met grote cijfers te winnen van de Rotterdammers. De grootste overwinning komt uit het seizoen 1989/1990 toen met liefst 9-1 werd gewonnen. Ook wist PSV twee keer met 7-0 te winnen. De laatste edities waren aanmerkelijk moeilijker voor PSV. De laatste vier wedstrijden eindigden drie keer in 1-0 en een keer in een 1-1 gelijkspel.

Drie spelers van Sparta hebben een verleden bij PSV. Benjamin van Leer, Dirk Abels en Laros Duarte speelden in de jeugdopleiding van PSV, waarbij Abels ook eenmaal in actie kwam voor het eerste elftal. Trainer Henk Fraser was twee jaar actief als jeugdtrainer in Eindhoven, terwijl keeperstrainer Frank Kooiman als speler twee wedstrijden voor PSV in het doel stond.




Tags

sparta abels verliepen aanmerkelijk ado benjamin duarte eredivisie feyenoord fraser kooiman laros

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bardet belasting bla bosz business eredivisie feyenoord hendrikus jong kompas kou kroes ofwel oost praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat seizoenskaart skipper soccernews sparta utrecht voorkennis