PSV ontsnapt aan puntverlies na uitermate zwak duel tegen Sparta

29 november 2020 21:54

PSV ontsnapt aan puntverlies na uitermate zwak duel tegen Sparta; image source: Pro Shots

PSV heeft zondag na een barslechte wedstrijd gewonnen van Sparta. Het duel in het Philips Stadion eindigde in een 1-0 zege. Donyell Malen zorgde uiteindelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Roger Schmidt verraste flink met zijn opstelling door liefst acht wijzigingen door te voeren. De ploeg was in de beginfase dan ook zoekende en dat leidde na enkele minuten tot een enorme kans voor Sparta. Lars Unnerstall kwam om bizarre redenen ver uit zijn doel, werd eenvoudig omspeelt en kon vervolgens opgelucht ademhalen omdat de bal naast geschoten werd.

Het was echter direct de laatste kans voor rust. PSV had veelvuldig de bal, maar kreeg aanvallend helemaal niets voor elkaar. Sparta kwam zelf ook amper over de middenlijn zodat er in de eerste helft geen enkel schot op doel kwam van beide kanten.

PSV kwam na rust iets beter uit de kleedkamer en dat leidde in de 57ste minuut tot het eerste schot op doel van de wedstrijd. De poging van Eran Zahavi was echter te zacht. Twee minuten later was Adrian Fein met een afstandsschot dicht bij een doelpunt, maar een schitterende redding van de doelman voorkwam de openingstreffer.

Niet veel later greep Schmidt in en bracht hij met Donyell Malen, Cody Gakpo en Noni Madueke drie wissels binnen de lijnen. Het tempo ging door die wissels iets omhoog, maar het leidde aanvankelijk niet tot kansen. Vanuit het niets moest de doelpunt reddend optreden toen een hoekschop door een Sparta-verdediger werd verlengd. Nick Viergever werd in de rebound onderuit gehaald, zodat een strafschop het gevolg was. De penalty van Donyell Malen was te slap en werd gekeerd, maar de spits wist uit de rebound wel te scoren.

Het zorgde echter niet voor meer rust binnen de ploeg. Sparta trok juist ten aanval en was drie minuten voor tijd dicht bij de gelijkmaker, maar invaller Gravenberch schoot vlak voor Unnerstall naast het doel. Tussendoor was Madueke met een schot van afstand wel gevaarlijk geworden.

Ondanks dat PSV in de resterende minuten heel onrustig aan de bal was, volgden er geen mogelijkheden meer en werd met veel moeite de zege over de streep getrokken.